Nidavellir (2020)

társasjáték 10 1
Játékidő: 60 perc · Játékosok száma: 2–5

Maga a játék tehát licitálásból és szett gyűjtésből fog állni, egy érdekes csavarral megfűszerezve. Minden játékos 5-5 érmével rendelkezik a játék teljes szakaszában, amikből 3-at mindig a licitálásokra költ, 2 a tarsolyában marad. Akad azonban egy 0-s értékű érme, amivel ugyan licitálást nem… [tovább]

Videók

magyar
magyar
Nidavellir (2020)

Tervező
Serge Laget

Illusztrátor
Jean-Marie Minguez


Kiemelt értékelések

ncsn87 
Nidavellir (2020)

Nidavellir (2020) társasjáték

Azt éreztem a videók után, hogy ezt nekem ki kell próbálnom és nem is csalódtam.
Annyira egyedi ez a licitrendszer benne, nagyon izgalmas az egész tőle és ez szett gyűjtéssel kombinálva zseni. Ismert mechanizmusokat nagyon jól ötvöz. Az, hogy az érméid értékét is felfejlesztheted, jó kis fűszert ad. Hiszen ezeket az érméket nem költöd el, minden forduló végén visszaveszed. A játék végén ezek is pontot érnek a szetteken és a hőskártyákon túl.
Azt mondom, kell pár kör, amíg kiismered a hősök képességeit és magát a játékot. De ha ez megvan, akár fél óra alatt is lemehet az egész.
Na és a kinézete engem megvett azonnal. Olyan szép minden színe, a grafit színű rajz a színekkel kombinálva, minőségiek az elemek. Vannak kártyatartó sínek, érméknek ilyen kincstár. Ezekkel minden tök jól átlátható. Igen, a törpék lehetnének vidámabbak, de nekem így is megfelelnek.
Még csak két fővel tudtam kipróbálni, de több fővel biztos még izgalmasabb a licitálás, elhappolás része.
Nagyon kell figyelmi a többiekre is, ki mit gyűjt. Jó a játék kémiája, a feszültség benne. Okos az egész. Ajánlom.
Van már kiegészítő is hozzá. Remélem azt is elhozzák magyarul.


Hasonló játékok címkék alapján