Man of Medan (2019)

videojáték 16 14
The Dark Pictures Anthology: Man of Medan

Lépj be a The Dark Pictures világába, ami egy önálló, filmszerű horror játékokból álló sorozat. A játékosoknak úgy kell felfedeznie és feltárnia mindegyik történetet, hogy a döntéseiknek következményeik vannak és bármelyik játszható karakter meghalhat…

A Man of Medan az első a The Dark… [tovább]

Videók

angol
angol
SzereplőSzinkronhang
ConradShawn Ashmore
FlissAyisha Issa
JuliaArielle Palik
BradChris Sandiford
AlexKareem Tristan Alleyne
The CuratorPip Torrens

Kedvencelte 3

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

pvik13 
Man of Medan (2019)

Man of Medan (2019) videojáték

Igaz nem lett annyira erős mint az elődje. VISZONT ettől eltekintve élvezhető volt és megvolt a maga sötét világa :D

piciszusz 
Man of Medan (2019)

Man of Medan (2019) videojáték

Az előző játéktól rémálmaink voltak, csak nappal mertünk játszani vele. Na ez ahhoz képest egy gyerekmese. Inkább ijesztgetett csak és nagyon hamar végigvittük, 5-6 óra volt kb. Nem tetszett annyira, hogy többször nekiálljunk.

GokYuuSa 
Man of Medan (2019)

Man of Medan (2019) videojáték

Alapjáraton értem a kritikusok hozzáállását a játékhoz.

Nem mondom 100%-ban, hogy én játszottam vele, mert rettegek a horrortól és ehhez képest az Until Dawn sehol sincs képben betojatás szinten Miután kivégeztem az első karaktert átadtam a páromnak és csak nézője voltam a dolognak, szégyen vagy nem szégyen.
A karaktereket kedveltem úgyahogy. Többet öltünk meg min terveztem. Kipróbáltuk két befejezést is, egészen eltérő eredményekkel.

Rövid, de ezt tudtuk, mondjuk ahhoz megjelenéskor kicsit tényleg túl volt árazva.
Ami csalódás volt benne, hogy az egész nagyon jól össze volt rakva, viszont az utolsó 10-20 percnyi játékmenet be van darálva és vannak benne logikátlan végkifejletek.

Alapjáraton viszont horror szempontból rég nem csapott meg egy se ennyire.

1 hozzászólás
bubimentesvíz 
Man of Medan (2019)

Man of Medan (2019) videojáték

Nekem tetszett a történet, bár a szereplőket nem tudtam annyira megszeretni (mégis megmentettem egytől egyig őket). Ha már mindenki hasonlítgatja Until Dawn-hoz akkor én csak annyit fűznék hozzá, hogy itt jobban kaptam szívbajt (mondjuk ez betudható annak, hogy most közel ültem a monitorhoz, hogy lássam a szöveget).

GeniusMerielle 
Man of Medan (2019)

Man of Medan (2019) videojáték

Nekem meglehetősen tetszett a színvilág és a történet. Tök jó dolog, hogy az alapján alakul a sztori, ahogyan ügyeskedsz. Ha mindent sikerül eltalálni, akkor szerencsések lesznek a szereplők, ha viszont elrontod, akkor lehetnek bajok.
Érdekes volt és élvezhető, egyetlen hátránya, hogy nagyon hamar végig lehet vinni (kb 4 óra, de igazából nem mértem pontosan), emiatt sokan panaszkodtak is, hogy drága, mert nincs benne annyi tartalom. Ami igaz is, viszont többször végig tudod vinni, más választási lehetőségekkel.
Várom a következő részt, ami elvileg 2020-ban érkezik.

Sigyn 
Man of Medan (2019)

Man of Medan (2019) videojáték

Igazából grafikát és történetet tekintve is igencsak gyengén muzsikál. Az Until Dawn viszonylag egy remek játék, ami távol áll ugyan a tökéletestől, de volt egy adott atmoszférája és íve a sztorinak. Azóta jó pár év eltelt, emellett még a hossz is le volt redukálva egy kis szösszenetnyi horrorsztorira. Sőt, a történeten se kellett nagyon faragni, hisz kijelentették, hogy helyi legendákat fognak feldolgozni a régi időkből. Tehát egy új sorozat nyitódarabjaként a Man of Medan bőven szólhatott volna nagyobbat vagy legalább minimálisan látszódhatott volna a studió részéről némi előrelépés. De én nagyjából a próbálkozásnak se láttam nyomát. Főként, ha a technológiai fejlődést vesszük alapul akár a grafikus motorokat tekintve vagy a konkurens megoldásokat, mint mondjuk egy Quantic Dream játék történeti egysége vagy súlya. Idejük volt rá. Csalódni viszont nem csalódtam, mert igazából nem vártam nagyon mást. Mindenesetre egy nyári mókának megtette így a tengerparti estéken a tesómmal. Külön dicséret jár a fejlesztőknek viszont, hogy beleraktak több játékos módot, az úgy adta a dolgot.

lizardking 
Man of Medan (2019)

Man of Medan (2019) videojáték

Az Until Dawn után kissé csalódás ez a játék. Kétszer vittem végig, plusz egyes fejezetekkel is variáltam, hogy valami mást hozzák ki belőle, mint előtte, de még így is vannak dolgok, amiket nem sikerült megcsinálnom. Ez mondjuk pozitív, több újrajátszás is benne van a játékban. A sztori egyszerű, mint a faék, bár elsőre be tudott etetni. spoiler A karakterek nem túl mélyek, de ez nem újdonság az Until Dawn után. A Kurátort mondjuk nagyon eltalálták, az tetszett. Az atmoszféra helyenként azért ütős, megvan a hangulata annak, amikor egyedül bandukolsz egy közel száz éve elhagyatott, oszló hullákkal megpakolt hajó gyomrában. Többedik végigjátszásra sajnos már ez sem az igazi. Az olcsó jump scare-ek helyett mondjuk operálhattak volna több borzongatással. A grafika szép, a motion capture is decens, technikailag nem igazán tudok belekötni. A vágás mondjuk helyenként oltári idegesítő és kapkodó volt. Összességében erős közepes a játék, kellemes szavatossággal. Így viszont a Little Hope-ban már nincs akkora bizodalmam. Na, majd meglátjuk.


Folytatása

Little Hope (2020) videojáték

Összehasonlítás

The Dark Pictures Anthology


Ha tetszett, játssz ezzel is


3

Until Dawn (2015) videojáték

3 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján