Kingdomino (2016)

társasjáték 8 53
Játékidő: 15 perc · Játékosok száma: 2–4

Új területeket meghódítani vágyó királyt alakítasz. Fel kell fedezned a mezőket, gabonaföldeket, folyókat és hegyeket, hogy megtaláld a legjobb területeket. De óvatosan, mert más királyok is ezekre a földekre áhítoznak.
Építs a dominóidból egy 5x5-ös területet úgy, hogy a lehető legtöbb… [tovább]

Videók

magyar
magyar
magyar
magyar
magyar
magyar

Képek 5

Kingdomino (2016)

Tervező
Bruno Cathala

Illusztrátor
Cyril Bouquet

Magyar kiadó
Gémklub

Kedvencelte 15

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 26


Kiemelt értékelések

Imma 
Kingdomino (2016)

Kingdomino (2016) társasjáték

Gyerekjátéknak tűnik, de mi felnőttként nagyon szeretünk vele játszani, és mert csak ennyi időnk van, és ebben a kategóriában kevés versenytársa akad, külön megbecsülést élvez nálunk. Szeretem, hogy térképépítős, és azt is, hogy alapvetően nem egy agresszív stratégiát igénylő játék.

Molymacska 
Kingdomino (2016)

Kingdomino (2016) társasjáték

Ez is tipikusan az a játék volt számomra, ami népszerű, és amit csak azért próbáltam ki, hogy tudjak róla véleményt mondani. Azóta egy tucat meccsem van benne és ez minden elmond a játékról.
Alapvetően szerintem ez kellemes játék: pakolgatod a dominólapokat, és arra kell figyelni, hogy egyenletes, nagy területeket alkoss, amin minnél több korona található. Na és persze, hogy lehetőleg az utolsó dominód is le tudd rakni.
Nagyon érdekes játék, mert bár nem vagyok #kártya# lapkaszámolgatós ember, itt egyszerűen rákényszerültem, hogy kicsit számolgassak: a területemen is, amit kialakítottam, illetve az esélyemiet is, hogy miket húzhatok fel. Közben nyilván rengetegféle stratégia van a lehelyezésre, pozícionálásra is, amiket szépen lassan tanulgat meg az ember.
Számomra az volt az érdekes, hogy először játszottam online, úgy nagyon nem ment, utána élőben is elővettük, akkor megértettem a játékot, és most tudok online is siekresebb lenni benne. Kellett élőben a térelrendezést látnom, hogy utána megérthessem a pakolási stratégiákat.
Ami miatt ennyire híres lehet, az egyszerűen az, hogy nagyon egyszerű tanítani, de nagyobb mélysége is van, így sokadszor elővéve sem lesz unalmas. Nagyon jó építeni, nagyon jó, hogy a játékban kiemelkedik a kis kastélyunk, és nagyon jó érzés a színes lapokákat pakolgatni is.
Nem a kedvenc játékom, de bármikor szívesen játszok vele. Kellemes kis stratégiai játék, és tényleg a család minden tagjának jó játék lehet.

Morn 
Kingdomino (2016)

Kingdomino (2016) társasjáték

Egyszerű, de nagyszerű játék! Már régóta szeretném kipróbálni, mert párom egy barátjával nagyon szereti, boardgamearenán rendszeresen játszanak vele (csak azt a felületet személy szerint nem szeretem annyira). Egy mülleres akcióval élve viszont jó áron a tornyos verzió (nagyon szép és minőségi darab! imádom a bárányokat rajta ^^) került szerény kis háztartásunkba, úgyhogy rögtön le is nyomtunk néhány kétfős partyt. Hamar megszerettem, bár kellett kicsit térben gondolkodnom, hogy hogy is férek bele az 5x5-be úgy, hogy a váram lehetőleg középen maradjon?
Ötletes, szép kivitelezésű (azok az apró kis rajzok!), minőségi egy játék, könnyen, gyorsan tanulható, taktikázós, jó kis játék. Ideális, mikor valami egyszerű, gyorsat játszanánk, bár hely azért kell hozzá az asztalon. Örülök, hogy megvettük. Kipróbálnám több fővel is.

3 hozzászólás
Vanessa_Ternyik 
Kingdomino (2016)

Kingdomino (2016) társasjáték

Top 10 kedvenc játékaim között van a Kingdomino. Egyszerű szabály mégis nincs két egyforma királyság. Területeket kell alkotni úgy, hogy legyen rajtuk korona hisz azok alapján kapjuk a végén a pontokat. Órákig el tudok ezzel lenni, és próbálni felülmúlni az előző pontszámom. Bga-n próbáltam ki először, azóta már beszereztem és hát nagyon részletgazdagok a lapkák élőben, csodásan meg vannak festve. :) 10/10 <3

ncsn87 
Kingdomino (2016)

Kingdomino (2016) társasjáték

Nagyon szuper, könnyen tanítható, gyors játékmenetű. Frappáns, nem kell túlagyalni. A grafikája, a kis meglepi rajzok zseniálisak. Minden játékosszámmal jól működik. Mi nagyon szeretjük.

Criala 
Kingdomino (2016)

Kingdomino (2016) társasjáték

Imádom ennek a játéknak a grafikáját! A vízi szörny, a sárkány, a gúvadt szemű, riadt bárány, a többi cuki pom pom barika, az óriás pókkal küzdő félszerzet. És mindig felfedezünk valami új cukiságot. *.*
Domino alapú, lapka lehelyezős játék, ahol igyekszünk minél nagyobb, azonos típusú területet építeni. Nagyon szórakoztató, könnyed, tervezgetős és jól működik két fővel. :)

piciszusz 
Kingdomino (2016)

Kingdomino (2016) társasjáték

Kb háromszor játszottam vele online, még gyakorolnom kell a stratégia részét, egyelőre el vagyok foglalva a saját dolgaimmal, arra nincs erőm, hogy a másikkal is kicsesszek :D

Laszlo_Molnar 
Kingdomino (2016)

Kingdomino (2016) társasjáték

Rendkívül egyszerű kis taktikázós, (némileg dominószerű) lapkalerakós időkitöltő játék (igen, nagyon rövid is) Bruno Cathalától. Viszont nagyon szép, bárki képes megtanulni a szabályokat, és úgy… rendben van az egész. Korrekt kis darab.

Hintafa 
Kingdomino (2016)

Kingdomino (2016) társasjáték

Bruno Cathala a Five Tribes nevű játékában újraálmodott mankala-mechanizmus után ismét elővett egy évszázados játékot és újratervezte. Húsvétkor kipróbáltuk a végeredményt. Ha a polcon tátongú üres helyét nézem, akkor azt kell mondjam, hogy a Kingdominonak hányattatott a sorsa mióta megérkezett. Még egyszer sem bírt eljutni a szekrényig. P újfajta rendrakási-filozófiája szerint minek bajlódni vele, ha úgyis hamarosan levesszük. A lényeg, hogy hamar beleszerettünk, mert: 1. kicsi a doboz, tehát utaztatható. 2. Rövid a játékidő, így gyors egymásutánban több játékot is megejthetünk (értsd: az előző játékban elszenvedett csorbákat könnyű helyrehozni a családi béke fenntartása érdekében). 3. Egyszerű a játékszabály, vagyis a gyerek gyakorolhatja a szövegértést, míg megfejti a játékmenetet. Egyébként a társasjátékok adta lehetőségeket érdemes ebből a szempontból is kiaknázni. 4. A lapkák magas minőségű, kemény kartonból készültek. 5. A grafika pedig a barátságos színeivel, jópofa képi világával a képzeletet és a kíváncsiságot is azonnal rabul ejti.
Folytatás itt: http://hintafa.blog.hu/2017/05/03/kingdomino

Noémi_Zsófi_Tóvári 
Kingdomino (2016)

Kingdomino (2016) társasjáték

Rendkívül egyszerű és pörgős játék, azonban 2-3 menet bőven elég volt. Domino szerűen kell lepakolni a különböző típusú kis lapokat.


Ha tetszett, játssz ezzel is


1

Alhambra (2003) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

0

Marrakech (2007) társasjáték

2 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján