Kingdomino (2016)

társasjáték 8 34
Játékidő: 15 perc · Játékosok száma: 2–4

Új területeket meghódítani vágyó királyt alakítasz. Fel kell fedezned a mezőket, gabonaföldeket, folyókat és hegyeket, hogy megtaláld a legjobb területeket. De óvatosan, mert más királyok is ezekre a földekre áhítoznak.
Építs a dominóidból egy 5x5-ös területet úgy, hogy a lehető legtöbb… [tovább]

Videók

magyar
magyar
magyar
magyar
magyar
magyar

Képek 5

Hirdetés
Kingdomino (2016)

Tervező
Bruno Cathala

Illusztrátor
Cyril Bouquet

Magyar kiadó
Gémklub

Kedvencelte 6

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 22


Kiemelt értékelések

Morn 
Kingdomino (2016)

Kingdomino (2016) társasjáték

Egyszerű, de nagyszerű játék! Már régóta szeretném kipróbálni, mert párom egy barátjával nagyon szereti, boardgamearenán rendszeresen játszanak vele (csak azt a felületet személy szerint nem szeretem annyira). Egy mülleres akcióval élve viszont jó áron a tornyos verzió (nagyon szép és minőségi darab! imádom a bárányokat rajta ^^) került szerény kis háztartásunkba, úgyhogy rögtön le is nyomtunk néhány kétfős partyt. Hamar megszerettem, bár kellett kicsit térben gondolkodnom, hogy hogy is férek bele az 5x5-be úgy, hogy a váram lehetőleg középen maradjon?
Ötletes, szép kivitelezésű (azok az apró kis rajzok!), minőségi egy játék, könnyen, gyorsan tanulható, taktikázós, jó kis játék. Ideális, mikor valami egyszerű, gyorsat játszanánk, bár hely azért kell hozzá az asztalon. Örülök, hogy megvettük. Kipróbálnám több fővel is.

3 hozzászólás
ncsn87 
Kingdomino (2016)

Kingdomino (2016) társasjáték

Nagyon szuper, könnyen tanítható, gyors játékmenetű. Frappáns, nem kell túlagyalni. A grafikája, a kis meglepi rajzok zseniálisak. Minden játékosszámmal jól működik. Mi nagyon szeretjük.

Criala 
Kingdomino (2016)

Kingdomino (2016) társasjáték

Imádom ennek a játéknak a grafikáját! A vízi szörny, a sárkány, a gúvadt szemű, riadt bárány, a többi cuki pom pom barika, az óriás pókkal küzdő félszerzet. És mindig felfedezünk valami új cukiságot. *.*
Domino alapú, lapka lehelyezős játék, ahol igyekszünk minél nagyobb, azonos típusú területet építeni. Nagyon szórakoztató, könnyed, tervezgetős és jól működik két fővel. :)

piciszusz 
Kingdomino (2016)

Kingdomino (2016) társasjáték

Kb háromszor játszottam vele online, még gyakorolnom kell a stratégia részét, egyelőre el vagyok foglalva a saját dolgaimmal, arra nincs erőm, hogy a másikkal is kicsesszek :D

Laszlo_Molnar 
Kingdomino (2016)

Kingdomino (2016) társasjáték

Rendkívül egyszerű kis taktikázós, (némileg dominószerű) lapkalerakós időkitöltő játék (igen, nagyon rövid is) Bruno Cathalától. Viszont nagyon szép, bárki képes megtanulni a szabályokat, és úgy… rendben van az egész. Korrekt kis darab.

Hintafa 
Kingdomino (2016)

Kingdomino (2016) társasjáték

Bruno Cathala a Five Tribes nevű játékában újraálmodott mankala-mechanizmus után ismét elővett egy évszázados játékot és újratervezte. Húsvétkor kipróbáltuk a végeredményt. Ha a polcon tátongú üres helyét nézem, akkor azt kell mondjam, hogy a Kingdominonak hányattatott a sorsa mióta megérkezett. Még egyszer sem bírt eljutni a szekrényig. P újfajta rendrakási-filozófiája szerint minek bajlódni vele, ha úgyis hamarosan levesszük. A lényeg, hogy hamar beleszerettünk, mert: 1. kicsi a doboz, tehát utaztatható. 2. Rövid a játékidő, így gyors egymásutánban több játékot is megejthetünk (értsd: az előző játékban elszenvedett csorbákat könnyű helyrehozni a családi béke fenntartása érdekében). 3. Egyszerű a játékszabály, vagyis a gyerek gyakorolhatja a szövegértést, míg megfejti a játékmenetet. Egyébként a társasjátékok adta lehetőségeket érdemes ebből a szempontból is kiaknázni. 4. A lapkák magas minőségű, kemény kartonból készültek. 5. A grafika pedig a barátságos színeivel, jópofa képi világával a képzeletet és a kíváncsiságot is azonnal rabul ejti.
Folytatás itt: http://hintafa.blog.hu/2017/05/03/kingdomino


Ha tetszett, játssz ezzel is


1

Alhambra (2003) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

0

Marrakech (2007) társasjáték

2 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján