Köszöntünk… álmaid városában! (2018)

társasjáték 10 20
Welcome to...
Játékidő: 25 perc · Játékosok száma: 1–100

A Köszöntünk… álmaid városában! egy könnyen tanulható társasjáték, 1 – 100 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 25 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a minták és a ceruza-papír mechanizmusokra.

Videók

angol
angol
magyar
magyar
magyar
magyar
magyar
magyar

Képek 2

Kedvencelte 7

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 22


Kiemelt értékelések

Molymacska 
Köszöntünk… álmaid városában! (2018)

Köszöntünk… álmaid városában! (2018) társasjáték

Nagyon szeretem a roll and weite/flip and write játékokat, és igazából nagy meglepetés volt, hogy ez a játék mégis tudott újat mutatni, és kicsit mást adni, mint más játékok. Nagyon megszerettem, rövid idő alatt.
A játék lényege, hogy van három szám-esemény párunk, és ezek kombinációját kell beépíteni a lapunkra. A számoknak növekvő sorrendben kell következniük, és így kell megfelelni a céllapkáknak, illetve feltölteni a lakóparkokat is.
Az alapja szerintem nem egy bonyolult játék,inkább az teszi nonyolulttá, hogy nem sikerülhet minden, egyszerűen valamit el kell engedni. Eddig akárhányszor játszottam, öt medencénél többet nem tudtam megépíteni, mert túlságosan nehéz helyet is hagyni, számokra is figyelni, és várni, hogy a megfelelő kombináció kijöjjön.
És ha mármegfelelő kombináció: nagyon érdekes a szerencsefaktora ennek a játéknak. Nem kockával dobunk, de a laphúzások is ugyanolyan szerencsefaktort mutatnak (ha nem nagyobbat, hiszen a számok 1-15ig vannak). Egy-egy kombináció, vagy jó lap igazából szerencse kérdése, hogy kijön, vagy sem, volt már nagyon nagy szerencsém is, de van amikor egyszerűen rossz lapok jönnek fel, és bár a fele lap még ki sincs töltve, de alig tudok beírni valamit.
Nagyon tetszik benne az is, hogy mint jó flip and write játék több úton is lehet nyerni, és több út is van az élvezetes játékhoz. Ez talán azért is fontos, mert így nehezebb kijátszani: bár egy idő után ugyanazt csinálod, mégis, sok minden befolyásolja az utadat (mint mondjuk a célkártyák), és így minden játék kicsit változatos tud lenni.
Nagyon tetszik a rajzolása is, nagyon jól hozza a hatvanas évek Amerikáját. Az ikonográfia is nagyon jó, szépen letisztult. Egyetlen negatívum, hogy néha a célkártyákon nem minden egyértelmű, de ilyenkor BGG-n szoktuk megnézni, mit írnak róla (a tervező nagyon lelkesen válaszolt minden kérdésre).
Alapvetően nagyon tetszik a játék, imádom, és az egyik kedvenc játékom jelenleg.

saxomusic 
Köszöntünk… álmaid városában! (2018)

Köszöntünk… álmaid városában! (2018) társasjáték

Aktuális kedvenc játékom, mely egyedül is játszható. Könnyed, így egy fárasztó nap után is előkerül. :)
Az ingyenesen letölthető applikáció zseniális hozzá, így nem pazarolom a papírt, és még számolnom sem kell :)

2 hozzászólás
Edi 
Köszöntünk… álmaid városában! (2018)

Köszöntünk… álmaid városában! (2018) társasjáték

Egyszerű és nagyszerű. Nem kell sokáig setupolni, de simán elfoglalt 1-1,5 órán át. Nagyon sok lehetőséget rejt, és sokszor nem egyszerű kitalálni, mit áldozz be, mivel járnál jobban.

Vanessa_Ternyik 
Köszöntünk… álmaid városában! (2018)

Köszöntünk… álmaid városában! (2018) társasjáték

Bga-n sokat jatszottam vele és mivel nagyon megtetszett meg is rendeltem. Azóta lelamináltam és egyedül illetve ketten is játszottunk vele.

ncsn87 
Köszöntünk… álmaid városában! (2018)

Köszöntünk… álmaid városában! (2018) társasjáték

Jó kis filler, könnyed játék. Utóbbi időben nagy kedvenceim a “roll and write” típusú játékok. Plusz jó benne, hogy egyszerre akár százan is játszható. Tervezek egy olyan megoldást, hogy ne kelljen papírt pazarolni mindig, letörölhető legyen a tábla. Mindenkinek ajánlom kipróbálásra.

Egyszemélyes:
Imádom. Kár, hogy csak most jutott eszembe vele először így is játszani. Nagyon jó. :) Nem tudtam baromi sok pontot összeszedni vele, de még próbálkozom. :D


Folytatása

Összehasonlítás

Köszöntünk…


Ha tetszett, játssz ezzel is


1

Circle the Wagons (2017) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján