Horizon: Zero Dawn (2017)

videojáték 16 37

A Killzone-sorozatot megalkotó Guerilla Games új akció-RPG játéka egy lenyűgözően szép, teljesen nyitott világba repít el, ahol folyamatos háború dúl gépek és emberek között. Fedezd fel ezt az egyedi univerzumot Aloy, egy nagyszerű vadász szerepében, akit irányítva rettentő mechanikus… [tovább]

Horizon: Zero Dawn - Complete Edition

Platformok: PS4, Win

2017

Videók

angol

Képek 45

SzereplőSzinkronhang
AloyAshly Burch
RostJB Blanc

Most játszik vele 15

Kedvencelte 25

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

zkispet_foxdante 
Horizon: Zero Dawn (2017)

Horizon: Zero Dawn (2017) videojáték

Hát ez valami zseniális volt. :)
Általában ritkán kezdek bele Open World típusú játékokba. Mert a hosszú játékidő miatt hamarabb megunom, mielőtt a végére érnék. Ezért szeretem jobban a lineáris játékmenetet ami 8-10 óra alatt vége max 20. Ami ennél hosszabb, csak akkor kezdek bele, ha megfelel három kritériumnak. Érdekes és izgalmas történet, jól kigondolt dinamikus harcrendszer és olyan világban játszódjon ami képes a monitor elő szögezni (jelen kór, sci-fi, posztapokaliptikus). A Horizon ZD pedig mindháromnak megfelel. :) És ez a játék hihetetlen volt minden szempontból. Érdekes, izgalmas történet. Szerethető főszereplő, dinamikus jól kigondolt gondolkodást igénylő harcrendszer. A világ pedig zseniálisan felépített és hihetetlenül látványos (még mindig alig hiszem el, hogy ez PlayStation-ön látom). Ez a játék is egy újabb érv a PS mellett. :)

3 hozzászólás
Dubovszki_Martin 
Horizon: Zero Dawn (2017)

Horizon: Zero Dawn (2017) videojáték

"Sosem hittem volna, hogy valaha is majd beruházok egy konzolra. A PC bővíthetősége és többcélú felhasználhatósága mindig is erősebb érv volt, a játékra tervezett célhardvernél. Bár akadt régebben is egy-két olyan konzol exkluzív cím, amit szívesen játszottam volna, nem érték el azt a kritikus tömeget, ami miatt változtattam volna PC-s mivoltomon. Aztán tavaly kijött a Horizon Zero Dawn és a trailereit látva eldöntöttem, hogy ezt a játékot bizony végig fogom vinni, többször is – majd a Detroit: Become Human megadta az utolsó lökést és beszereztem egy PS4 Prot. (…)

Játékmechanikai szempontból is kiemelkedőt alkotott a Guerilla Games csapata. Sosem élveztem még ennyire egy nyitott világú akció RPG-t. A bejárható terület meglehetősen nagy, a fast travel rendszer vagy a hátasként használható gépek nélkül igencsak sokáig tartana egyik küldetés helyszínéről a másikig elbandukolni. A harcrendszer is kifinomult, bár a gépek sokkal erősebbek, mint Aloy, a Focus eszköznek köszönhetően képes észrevenni azok gyenge pontjait. (…)

Ami igazán kiterjeszti a játékot lore wise, az a nagyszámú összegyűjthető kis adatpontok a múltból. Hol naplóbejegyzések, hol tudományos cikkek vagy interjúk részletei vagy egy hangüzenet egy családtagnak. Ezeket összegyűjtve teljesedik ki igazán a Horizon világa. (…)"

Bővebben: http://szeljegyzet.com/ertekeles/horizon-zero-dawn/

and_rea 
Horizon: Zero Dawn (2017)

Horizon: Zero Dawn (2017) videojáték

Pár szót illene végre ide írnom. :)
Több tíz órás feledhetetlen játékélményt nyújt, hibátlan grafikailag, történetben, ahogy egyre többet megtudunk a múltról, eleve hogy mi a manó az a Horizon Zero Dawn.. :)
Szinte végtelen tartalom a rengeteg mellék küldetéssel, melyek végülis változatosnak mondhatóak, mindegyik kis küldetés is tisztességesen kidolgozva, megírva; alapvetően sok a beszélgetés, látszik a kidolgozottság.
A platina azért nincs meg, mert a Hunting grounds-ok nem vonzottak, hogy annyi időt beleöljek, hogy mindet legjobb eredménnyel végigvigyem.
Mindenképpen ajánlott játék!

Szyszyyy 
Horizon: Zero Dawn (2017)

Horizon: Zero Dawn (2017) videojáték

Imádom!
Kedvenc játék lett.
Az egyik legjobb döntés volt, hogy megvettem.
Olyan szuper és összetett a világa. Kellően hosszú, kellően komplex és nem hagy unatkozni.
A grafika is csodaszép. *-*

Boglinc 
Horizon: Zero Dawn (2017)

Horizon: Zero Dawn (2017) videojáték

Első körben furán néztem a dologra. Ősember szerű élet, meg gépek? Aztán persze megvettem, mert miért hagyna nyugodni? :D
Szerintem az utóbbi idők legjobb játékainak részleteit gyűjtögették össze és alkottak belőle egy szuper jót.
Már az elejétől fogva nem egy egyszerű „Berohanok, lecsapok mindenkit és rohanok tovább” típusú agyatlan darab – amiket szintén tudok kedvelni azért, félre értés ne essék. Nem árt gondolkodni, okosan csinálni, lopakodni, gyűjtögetni. Tipikusan a „Többet ésszel, mint erővel!” fajta játék.
Tetszetős, hogy nem minden „puzzle-darab” megoldása ugyanaz. Oké, hogy fel kell másznod a legnagyobb gépre és belevágnod a dárdádat, de mindet különböző módokon kell megtenned, mind egyre nehezedik. Nem érzem azt, hogy folyamatosan csak ismételgetem a küldetéseket és mindig ugyanazt kell csinálnom újra és újra.
A látványvilág szerintem szuper, mindenkinek érdemes kipróbálni, szerintem jó élménnyel gazdagodik.

Master_Miller 
Horizon: Zero Dawn (2017)

Horizon: Zero Dawn (2017) videojáték

Szuper történettel és lélegzetelállító látvánnyal, azonban abszolút középszerű játékmenettel bírt a Horizon. Nem tudom nem elismerni az érdemeit, mert a platináig meg sem álltam, de nem adott semmit a zsánerhez a fentieken túl.

A felfedezés része, és a múlt feltárása viszont magával ragadó, lélegzetelállító, viszont amit a jelenkori történet címén előadtak az csapnivalóan semmi volt.

fanta98 
Horizon: Zero Dawn (2017)

Horizon: Zero Dawn (2017) videojáték

Valószínűleg most belerondítok a sok jó véleménybe, de ez a játék nekem olyan nagy csalódás volt…
Amikor megláttam a trailert, egyből a Far Cry Primal jutott eszembe, hiszen a szereplőnk is hasonló törzsből (vagy olyasmiből) származik, és hasonlónak tűnt a hangulata. Természetesen a grafika, a látvány, valami brutálisan gyönyörű – ebbe nem tudok belekötni. Már a trailerben is látszódott, mégis elámultam amikor először játszottam vele.
Tetszett a kezdés is. De… Aztán feladatam. Annyira brutálisan nehéz játék, hogy elmondhatatlan… Vagy lehet, hogy csak én vagyok béna, de egyszerűen minden küldetést minimum hússzor kellett megcsinálnom :O Ráadásul nagyon sok dolgot nem értettem.
És leszögezném, hogy lehet, hogy nem voltam elég figyelmes/nem jöttem rá még sok dologra, de nekem pár nap játék után nem vált világossá, hogy némelyik fegyver hogy működik, hogy hogy kéne legyőznöm a batárnagy machine-ket, hogy kéne észrevétlennek maradnom és elérnem azt, hogy ne üldözzön mindenki állandóan.
Szóval ez egy olyan játék, amiben állandóan rettegve lovagoltam a mountomon, mert mindenütt machine-ek vannak és ha észrevesznek kinyiffantanak :D És mint már említettem a küldetések nagyon nehezek nekem.. Annyira, hogy élvezhetetlenné teszik a játékot, mert van az a jó tulajdonságom, hogy könnyen idegbeteg leszek. :D

MewIchigo_Fan_Daniel 
Horizon: Zero Dawn (2017)

Horizon: Zero Dawn (2017) videojáték

Egyszerűen imádtam, a történettől kezdve, a karaktereken át a grafikáig bezárólag.
Bár sokszor idegeskedtem rajta, de megérte a sok idegbaj. :P
IMÁDTAAAM! <3

lizardking 
Horizon: Zero Dawn (2017)

Horizon: Zero Dawn (2017) videojáték

Bő három évvel ezelőtt vittem végig először a Horizont, és imádtam. Egy második végigjátszás a Complete Editionnel, és 91 óra játékidő után írom mindezt. Először kicsit meg voltam ijedve, hogy nem adja azt az élményt, amit elsőre (hogyan is adhatná?), de aztán helyre kerültek a dolgok. Ez bizony még mindig egy zseniális játék, elképesztően eredeti sztorival, aminek a puzzle-darabkáit még mindig öröm volt összeilleszteni, fantasztikus harcrendszerrel, melyben megválaszthatjuk a hozzánk közel álló fegyvereket és harc-stílusunkat is, hatalmas, tartalommal és élettel megtöltött, változatos, gyönyörű nyílt világgal, az elmaradhatatlan gyűjtögetnivalókkal, amik közül egyik-másik egy külön történetet mesél el, és annyi részletesen kidolgozott háttérinfóval, amik színesítik a játék múltját és jelenét, hogy az példaértékű. Aloy szerethető főhös, aki rengeteg érdekes, és persze kevésbé érdekes figurával találkozik útja során. Remek érzés volt újra elmerülni ebben az egyszerre posztapokaliptikus sci-fi-, hatalmas robotok uralta-, ugyanakkor ősinek ható törzsi világban. Nincs mese, a Horizon már most kult klasszikus, aminek sokan várják a jövőre érkező folytatását, természetesen köztük vagyok én is.

Rémálom 
Horizon: Zero Dawn (2017)

Horizon: Zero Dawn (2017) videojáték

Pro:
– A történet: Mostanában javarészt open-world, történetközpontú játékokat pörgettem, és őszintén ez volt az, ahol legjobban magával ragadott a sztori. (A Hellblade nem számít. :P Az más kategória.) Teljesen jó kis énkeresős disztópiának indul, de a világkidolgozás erős, és a gyűjtögethető hanganyagokból és videókból előkerülő múlt szál története teszi lebilincselővé a sztorit.
– A főhős: Noha Aloy egy tipikus Mary-Sue (olyan hiper-szuper meg olyan háttértönete is van), mégis imádtam az attitűdjét, és a humorával és a tökösségével abszolút a szívemhez nőtt.
– A harcrendszer: Ennyire még nem élveztem szerintem sehol a harcrendszert. (Talán a God of Warban.) Annyira jó, hogy egy sima ellenfél is marha nehéz, vagy legalábbis gondolkozni kell a taktikán, és akkor még a nagyobb harcokról és bossokról szót se említsünk. Néha azért rendesen frusztrált.
– A választható döntések: Noha azt hiszem, semmi hatásuk nem volt (még nem olvastam utána), de kezdeményezésnek tök jó, hogy legalább pár helyen alakíthattuk Aloy személyiségét és a párbeszédeket.

Kontra:
– Tudom, hogy a nehézség miatt, így a bénaságom miatt is előfordulhat, de utáltam a grindet a nyersanyagokért. Bár elismerem, hogy legalább volt tétje annak, ha éppen nincs lőszerünk vagy elengedő bájitalunk.
– Néhány gyűjtögetni való háttéranyag olyan hosszú, tömény és unalmas. A hanganyagok voltak a kedvenceim, mert bár volt pár ötletes cikk a régi világ leírásáról, mégis valahol a törzs történelmi dolgok olyan unalmasak voltak, hogy nem mindent olvastam végig.
– A mászás: Néha sikerül, néha nem, bár rendesen ki van jelölve, hova kell ugrálni, ez volt a legfrusztrálóbb része a játéknak.
– A bugok.
– A küldetésrendszer: Mi az, hogy egy aktív küldetésem lehet csak? Ez a fegyver tutorialoknál olyan béna volt, meg se csináltam őket.
– A párbeszédek: sokszor nekünk kell kattingatni, ami tök mindegy, mert mindent végig lehet nyomogatni és megkérdezni. Viszont néha így elég hülyén ismétlődtek a dolgok vagy élettelennek tűntek a párbeszédek. Meh.


Népszerű idézetek

Near 

I didn't earn this mercy, but I will die to make myself worthy of it.

Horizon: Zero Dawn (2017) videojáték


Hasonló játékok címkék alapján