Horizon: Zero Dawn (2017)

videójáték 16 66

A Killzone-sorozatot megalkotó Guerilla Games új akció-RPG játéka egy lenyűgözően szép, teljesen nyitott világba repít el, ahol folyamatos háború dúl gépek és emberek között. Fedezd fel ezt az egyedi univerzumot Aloy, egy nagyszerű vadász szerepében, akit irányítva rettentő mechanikus… [tovább]

Horizon: Zero Dawn - Complete Edition

Platformok: PS4, Win

2017

Videók

angol

Képek 49

SzereplőSzinkronhang
AloyAshly Burch
RostJB Blanc
fiatal AloyAva Potter
TeersaNicolette McKenzie
ErendJohn Hopkins
HelisCrispin Freeman
SylensLance Reddick
AvadJosh Keaton
OlinJoplin Sibtain
VanashaLara Rossi
Sona / Vandana SaraiAdjoa Andoh
VarlJohn Macmillan
GAIALesley Ewen
HADESJohn Gonzalez
Resh / Merciful YusisHarry Myers
BastBryce Papenbrook
Ted Faro / JarmLloyd Owen
Hirdetés

Most játszik vele 20

Kedvencelte 47

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Kilgores 
Horizon: Zero Dawn (2017)

Horizon: Zero Dawn (2017) videójáték

A Horizon Zero Dawn számomra egyértelműen az Assassin's Creed Ezio részeit juttatja eszembe: van egy rendkívül szerethető karaktered, adott egy jól megírt történet, egy nagy, de nem hatalmas térkép, felfogható mennyiségű fegyver és egy ultimate outfit, amiben minden kétséget kizáróan be akarod fejezni a játékot.

A játék zseniálisan használja a kisfilmet az elején nyitásnak, ahogy Aloy gyerekkori része is remek tutorial a későbbiekhez. Itt lehetőségünk van kicsit megismerkedni a világ alapjaival, a játék mechanikájával és az RPG vonalból is kapunk egy kis ízelítőt.

A Guerilla csapata által megteremtett világ egyszerűen lenyűgöző és azonnal beszippant. Az egy-egy állatot utánzó gépszörnyetegek mind gyönyörűek és el tudom képzelni, hogy ezeknek a megrajzolása és animálása is kevésbé érződött munkának, hanem inkább boldogsággal átitatott hobbinak. A látványhoz nem kis mértékben járul hozzá a stúdió Decima motorja. Nem véletlen, hogy Kojima is ezt választotta a játékához, mert elképesztő, hogy mit sajtoltak ki a PS4-ből. Nem rémlik más nyitott világú játék, ahol ilyen messzire el lehet látni, igaz ez a töltési időnél rendesen visszaüt.

A történet viszonylag lassan bontja ki magát, de megéri türelmesnek lenni. Valószínűleg senki sem fogja azt mondani, hogy ez mindenidők legjobb post-apokaliptikus sztorija, ugyanakkor vitathatatlan, hogy néhol milyen drámai események peregnek le előttünk, miközben a játék többször könnyed hangvételű. Az egyetlen negatív pontot talán ide tenném, mert néhol azt éreztem, hogy feleslegesen ültek fel az RPG vonatra. A képesség fa nem rossz, bár az igazat megvallva az egyes képességeket a sztoriba szőve is megtanulhatta volna Aloy, míg a több válaszadási lehetőség egyenesen felesleges, mert semmilyen hatással nincs a történetre. Ha maradnak ezen a vonalon, és biztosan maradnak, akkor ezen a területen a Forbidden West-nek mindenképpen fejlődést kell majd mutatnia.

A harc lesz az, ami szerintem ebben a játékban leginkább megosztja a játékosokat. Nem forradalmi, vagy kiemelkedő, azonban rendkívül szórakoztató. Véleményem szerint kellő rugalmasságot biztosít ahhoz, hogy akit csak a történet érdekel az minél kevesebb fegyverrel és céltudatosan terítse le a szörnyeket, míg aki a kihívást keresi, nyugodtan felnyomhatja a nehézséget és rengeteg különféle eszközt használhat.

Összességében szerintem a Zero Dawn egy tökéletes nyitócím egy új IP-nek. Remek ötletekkel rendelkezik, jól megírt, szórakoztató, nem vállalja túl magát és van hely a fejlődésnek a folytatáshoz. Nagyon bízom benne, hogy nem lép sok más előd útjára és megmarad az eredetileg tervezett trilógia mellett.

zkispet_foxdante 
Horizon: Zero Dawn (2017)

Horizon: Zero Dawn (2017) videójáték

Hát ez valami zseniális volt. :)
Általában ritkán kezdek bele Open World típusú játékokba. Mert a hosszú játékidő miatt hamarabb megunom, mielőtt a végére érnék. Ezért szeretem jobban a lineáris játékmenetet ami 8-10 óra alatt vége max 20. Ami ennél hosszabb, csak akkor kezdek bele, ha megfelel három kritériumnak. Érdekes és izgalmas történet, jól kigondolt dinamikus harcrendszer és olyan világban játszódjon ami képes a monitor elő szögezni (jelen kór, sci-fi, posztapokaliptikus). A Horizon ZD pedig mindháromnak megfelel. :) És ez a játék hihetetlen volt minden szempontból. Érdekes, izgalmas történet. Szerethető főszereplő, dinamikus jól kigondolt gondolkodást igénylő harcrendszer. A világ pedig zseniálisan felépített és hihetetlenül látványos (még mindig alig hiszem el, hogy ez PlayStation-ön látom). Ez a játék is egy újabb érv a PS mellett. :)

3 hozzászólás
MóroczMárk 
Horizon: Zero Dawn (2017)

Horizon: Zero Dawn (2017) videójáték

Fuuu ez király volt :D
Kicsit túltoltam, inkább barangoltam és random gyilkoltam a gépeket, így kb 55-ös lettem mire a végjátékhoz elértem.
Csak easy-n toltam, jöhet egy jóval nehezebb New game+.
Egyedül a Hunting ground-okat kell még Blazin sun-olni és megvan a platina…
Addig is viszem tovább a Frozen Wilds-al, keményebbek a szörnyek ott már egy kicsit

and_rea 
Horizon: Zero Dawn (2017)

Horizon: Zero Dawn (2017) videójáték

Pár szót illene végre ide írnom. :)
Több tíz órás feledhetetlen játékélményt nyújt, hibátlan grafikailag, történetben, ahogy egyre többet megtudunk a múltról, eleve hogy mi a manó az a Horizon Zero Dawn.. :)
Szinte végtelen tartalom a rengeteg mellék küldetéssel, melyek végülis változatosnak mondhatóak, mindegyik kis küldetés is tisztességesen kidolgozva, megírva; alapvetően sok a beszélgetés, látszik a kidolgozottság.
A platina azért nincs meg, mert a Hunting grounds-ok nem vonzottak, hogy annyi időt beleöljek, hogy mindet legjobb eredménnyel végigvigyem.
Mindenképpen ajánlott játék!

Dubovszki_Martin 
Horizon: Zero Dawn (2017)

Horizon: Zero Dawn (2017) videójáték

„Sosem hittem volna, hogy valaha is majd beruházok egy konzolra. A PC bővíthetősége és többcélú felhasználhatósága mindig is erősebb érv volt, a játékra tervezett célhardvernél. Bár akadt régebben is egy-két olyan konzol exkluzív cím, amit szívesen játszottam volna, nem érték el azt a kritikus tömeget, ami miatt változtattam volna PC-s mivoltomon. Aztán tavaly kijött a Horizon Zero Dawn és a trailereit látva eldöntöttem, hogy ezt a játékot bizony végig fogom vinni, többször is – majd a Detroit: Become Human megadta az utolsó lökést és beszereztem egy PS4 Prot. (…)

Játékmechanikai szempontból is kiemelkedőt alkotott a Guerilla Games csapata. Sosem élveztem még ennyire egy nyitott világú akció RPG-t. A bejárható terület meglehetősen nagy, a fast travel rendszer vagy a hátasként használható gépek nélkül igencsak sokáig tartana egyik küldetés helyszínéről a másikig elbandukolni. A harcrendszer is kifinomult, bár a gépek sokkal erősebbek, mint Aloy, a Focus eszköznek köszönhetően képes észrevenni azok gyenge pontjait. (…)

Ami igazán kiterjeszti a játékot lore wise, az a nagyszámú összegyűjthető kis adatpontok a múltból. Hol naplóbejegyzések, hol tudományos cikkek vagy interjúk részletei vagy egy hangüzenet egy családtagnak. Ezeket összegyűjtve teljesedik ki igazán a Horizon világa. (…)”

Bővebben: http://szeljegyzet.com/ertekeles/horizon-zero-dawn/

Pomatt54 
Horizon: Zero Dawn (2017)

Horizon: Zero Dawn (2017) videójáték

Kissé félve kezdtem bele a játékba, el sem tudtam képzelni milyen lehet a trailerek alapján. A robotos játékok mindig távol álltak tőlem, de ezt most megpróbáltam félretenni. Nem bántam meg. A történet szerintem nagyon rendben van, kellően fordulatos és sok dolgot a fantáziánkra bíz egy időre. A játékmenet is jó, a harcrendszer inkább a lopakodásra és a távolsági harcra alkalmasabb szerintem. Az NPC-k mozgása az átvezetők alatt kissé egyformák, de azt tudni kell, hogy csak egy “első” játékról van szó. A grafika azokban nagyon rendben van, illetve a gépek kidolgozottsága, az emberek, a táj, minden gyönyörű, pedig prev-gen cím.

piciszusz 
Horizon: Zero Dawn (2017)

Horizon: Zero Dawn (2017) videójáték

Az elején imádtam, órákon keresztü tudtam vele játszani napi szinten, de aztán valahol útközben elfogyott a lendület és kicsit egyhangú lett. Kár érte.

kitti_th 
Horizon: Zero Dawn (2017)

Horizon: Zero Dawn (2017) videójáték

Érdekes játék egy nagyon érdekes alapötlettel, ami egyébként meglehetősen disturbing, ha belegondolunk. Szép a képi világa, nagyon szerettem vele játszani. Nem tartalmaz olyan sok küldetést, cserébe open world és sokfelé lehet mászkálni. Egy idő és egy bizonyos íj megszerzése után nekem nagyon élvezetes volt vadászni a gépekre, főleg a nagyobb dolgokra. Amit sajnáltam, hogy kevés mellékküldetés van benne, és a banditák egy idő után elfogynak.

Victorious 
Horizon: Zero Dawn (2017)

Horizon: Zero Dawn (2017) videójáték

Bevallom nem volt annyira egyszerű eldöntenem, hogy mennyit adjak rá. A 7 és a 8 között őrlődtem, de végül megkapta a 8-at.
Először is, a történet nagyon tetszett, szépen fel volt építve még ha a vége kicsit összecsapottnak is érződött. Aloy szimpatikus főszereplő volt.
A világ maga a gyűjtögetni valóival és mellékes küldetéseivel így elment, nem volt vészes, de nagyon nagy szám sem.
Ami leginkább lehúzta nekem az egészet az mindenképpen a harcrendszer….nem volt rossz ötlet ez a gyengepontos dolog, de sajnos sokszor egyáltalán nem volt effektív és nem éreztem azt, hogy annyival többet segítene azoknak a lövése. Az se segített, hogy még a legnagyobb lények is villámgyorsak, a seggükből is gépfegyver lóg ki és bármennyire is fejlődsz simán leviszik az életedet pár ütésből.A Thunderjaw maga a pokol teremtménye. (szerencsére az elzárt páncél megszerzése sokat segített a végére)
Erre még rátett egy lapáttal, hogy ráfér a gépemre is egy csere, így sokszor szaggatott az egész rendesen (ez nem a játék hibája, bár mondjuk más frissebb játék könnyebben futott). Ezeknek az egyvelegének köszönhetően azért többször éreztem azt,hogy ez egy rage game.
A craftolós fast travel idegesítő volt,ráadásul én hülye csak a játék végén vettem észre, hogy lehetett volna venni Meridianban egy unlimited verziót :D

Összességében remek történet és főszereplő, idegesítő harcrendszerrel. Mindenképp kiviszem a 2. részt ha kijön pc-re is (persze előbb szerzek egy új gépet…)

Szyszyyy 
Horizon: Zero Dawn (2017)

Horizon: Zero Dawn (2017) videójáték

Imádom!
Kedvenc játék lett.
Az egyik legjobb döntés volt, hogy megvettem.
Olyan szuper és összetett a világa. Kellően hosszú, kellően komplex és nem hagy unatkozni.
A grafika is csodaszép. *-*


Folytatása

Összehasonlítás

Horizon


Népszerű idézetek

Near 

I didn't earn this mercy, but I will die to make myself worthy of it.

Horizon: Zero Dawn (2017) videójáték


Hasonló játékok címkék alapján