Hive (2001)

társasjáték 9 18
Játékidő: 20 perc · Játékosok száma: 2

A Hive egy ötletes, gyors iramú, bogarasan absztrakt stratégiai játék 2 személy részére. Mindkét játékos egy-egy rovarhadat irányít, amelynek minden eleme másféle módon tud lépni. A pókok, szöcskék, méhek, és egyéb ízeltlábúak alkotta alakulatunkkal az a feladat, hogy az ellenfél királynőjét… [tovább]

Videók

magyar

Képek 2

Hive (2001)

Tervező
John Yianni

Kedvencelte 4

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Viki 
Hive (2001)

Hive (2001) társasjáték

Ha gondolkodós, két személyes társasra vágysz és szereted a sakkszerű játékokat, akkor ebben nem fogsz csalódni. A játékelemek anyaga kellemes tapintású, minőségi.

Hintafa 
Hive (2001)

Hive (2001) társasjáték

Bár tél eleje óta játszunk vele, még nem untam meg, sőt egészen szenzációsnak tartom. Olyan mélységei vannak ennek a játéknak, ami komolyan megdolgoztatja az agyat, ugyanakkor élvezetes agyalni a következő lépésünkön. Annál is inkább, mert még van hova fejlődnöm, de ennek inkább örülök, mert ez azt jelenti, hogy még sokszor fog előkerülni. Hab a tortán, hogy a szórakoztató és érdekes játékhoz nincs szükség hosszas előtanulmányokra, vagy bonyolult manőverekre. Még szerencse, hogy P csak a negyedik játék után nevezte el bogársakknak, addigra már teljesen beleszerettem.

Update: beszélgettem egy profi sakkozóval, aki a Hive-ot elmeerőnléti edzésként használja, mert úgy találta, hogy sokban inspirálja, színesíti a sakk-startégiáját.

Azt hiszem a legjobb kétszemélyes játék, amivel eddig játszottam, de tutira a legbogarasabb. A játékosok érdeklődésüknek, és érettségüknek mérten tudnak elmélyedni a kaptár bugyraiban. Ráadásul gyereknek is élvezetes játszani, hiszen egy jó partihoz nem kell bonyolult lépéskombinációk sorozatát észben tartani. Sőt, egy vesztesnek tűnő állásból is ki lehet keveredni egy jó lépéssel. A játékban rejlő lehetőségekről pedig csak annyit, hogy Angliában nemrég jelent meg egy könyv, amely 250 oldalon mutat be egyszerűbb és bonyolultabb taktikákat, stratégiákat.

Bővebben: http://hintafa.blog.hu/2016/02/24/hive_-bogarsakk

4 hozzászólás
Gridvadász 
Hive (2001)

Hive (2001) társasjáték

Board Game Arenán játszottunk pár partit, és így hogy értem, mire megy ki a játék, nagyon tetszik. Korábban is érdekesnek találtam, mert rendkívül jó fogásúak és kivitelűek a tartozékok.


Ha tetszett, játssz ezzel is


1

Sakk társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján