Sakk (1475)

társasjáték 6 79
Játékosok száma: 2

A sakkjátékot két játékos játssza egymás ellen a négyzet alakú, nyolc sorra és nyolc oszlopra felosztott sakktáblán, 16–16, azaz összesen 32 bábuval. A két játékos bábui határozottan eltérő színűek. A színek elnevezése világos, illetve sötét. Köznapi értelemben véve a sötét játékos bábui fekete… [tovább]

Videók

magyar
Hirdetés
Sakk (1475)

Kedvencelte 48

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Traclon 
Sakk (1475)

Sakk (1475) társasjáték

Mint a legtöbb embert, akit ismerek, engem is apám tanított meg rá. Életem legelső játszmájában beáldoztam neki egy parasztot, mire elkezdte magyarázni, hogy milyen butaságot csináltam, mert ő ezt így most le tudja ütni, a következő lépéssel meg kiütöttem a vezérét (hogy nem vette észre?), és úgy el volt ájulva, hogy kezdő kisgyerekként ilyet képes vagyok meglépni, talán már látta a lelki szemei előtt az új Bobby Fisher-t… :)
Aztán persze rengeteget játszottunk, és nagyjából talán háromszor, ha sikerült legyőznöm, de ebből az egyik alkalom egy nyaralás alkalmával történt a strandon, ahol a járolapok voltak a tábla mezői, és félember nagyságú bábukkal játszottunk, a végére már rendes nézőközönség vett körül minket – azt azóta is hallgatom tőle, hogy életemben alig tudtam megverni, de azt persze pont úgy időzítettem, amikor nyilvánosan alázhattam meg. :D

A lényeg, hogy imádom ezt a játékot, és annyi év után még mindig tud újat mutatni – azt pl. a héten tudtam meg, hogy az ellenfél alapsorába beérkező gyalog olyan tisztté is átváltozhat, amit még nem vettek le a tábláról – így akár elméletileg 9 vezér is lehet a táblán.

lipotdorka 
Sakk (1475)

Sakk (1475) társasjáték

Apával nagyon sokat játszottunk régen, Ő is tanított meg minden csínjára-bínjára.

Valentine_Wiggin 
Sakk (1475)

Sakk (1475) társasjáték

Sokáig egyáltalán nem tudtam játszani, aztán elegem lett, és elmentem egy intenzív sakktanfolyamra, ahol egy hét alatt elég keményen megtanítottak a különböző trükkökre. Azóta imádom, bármikor le tudok ülni valakivel egy játékra.

Victorious 
Sakk (1475)

Sakk (1475) társasjáték

Még kiskoromban tanította meg nekem a papám hogy kell játszani és utána mindig ezt játszottuk meg malmot.Emlékszem milyen nagy boldogság volt mikor sikerült először legyőznöm :)

eszternemeszti 
Sakk (1475)

Sakk (1475) társasjáték

Még nagypapámtól kaptam évekkel ezelőtt egy fa faragott sakk készletet. Csodálatos figurákkal, gondosan elkészítve ott hevert évekig a polcon, mert senki nem tudott a családban sakkozni rajtam kívül. Aztán hirtelen a napokban eszünkbe jutott a sógorommal, hogy játszhatnánk, mert ő szeret sakkozni. Kicsit fel kellett elevenítenem az ismereteimet, de a harmadik játéknál már sikerült nyernem, szeretem ezt a játékot.

Morn 
Sakk (1475)

Sakk (1475) társasjáték

Leginkább gyerekként játszottam vele, főleg apuval. Szerettem. Ma már nehezen menne. Főleg, hogy pár hónap után derült ki, hogy néhány szabályt nem, vagy máshogy tudtam.

Kádár_Anikó 
Sakk (1475)

Sakk (1475) társasjáték

Nagypapám tanított meg rá, de sajnos sose nyertem, se ellene, se mással.

Master_Miller 
Sakk (1475)

Sakk (1475) társasjáték

Mindenkinek van, vagy legalábbis kell, hogy legyen egy története, hogy mikor találkozott először a sakkal és hogy miért játszik.

Nekem az apám tanította meg a szabályokat és magamban mindig neki ajánlom, ha nyerek.

A cél pedig a szomszéd srác legyőzése volt, k…a sok tanulással végül sikerült, azóta nem ugyanaz :D

Rendbonto 
Sakk (1475)

Sakk (1475) társasjáték

Örök kedvenc. A logika mesterjátéka.


Ha tetszett, játssz ezzel is


2

Dáma társasjáték

2 szavazat · Összehasonlítás

1

Sógi társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján