Hanamikoji (2013)

társasjáték 10 40
Játékidő: 15 perc · Játékosok száma: 2

A Hanamikoji társasjátékban a korabeli Japánt idézheted meg, ahol egymás ellen kell megküzdenetek az elbűvölő gésák kegyeiért. Nagyszerű gondolkodtató, stratégiai társasjáték két fő számára.
Forrás: reflexshop.hu

Videók

magyar
magyar
magyar

Képek 1

Hanamikoji (2013)

Tervező
Kota Nakayama

Illusztrátor
Maisherly

Magyar kiadó
Reflexshop

Kedvencelte 17

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

Bet 
Hanamikoji (2013)

Hanamikoji (2013) társasjáték

Csodaszép lapokból álló kártyajáték, egyszerű akciókkal. Nem vagyok odáig a kártyajátékokért, nem kötnek le, de ez a japán gésás, művészeti tematika levett a lábamról, így erre jobban rápillantottam. Magamnak nem, de a tanári szobába közösnek beszereztem. Tetszik az egyszerű, de okos játékmenet. Nagy előnye, hogy könnyen megjegyezhetőek az akciók, nincs túlbonyolítva, letisztult.

Molymacska 
Hanamikoji (2013)

Hanamikoji (2013) társasjáték

Ez az a játék, amiben igazából fogalmam sincs, mit csinálok, de nagyon élvezem. Azért mindig próbálok rájönni a nyerő taktikára, de valahogyan nem nagyon sikerült még ez…
A játék lényege, hogy négy akciód van, amit egy-egy alkalommal tudsz kijátszani egy fordulóban: kidobsz két lapot, elraksz egy lapot, három lapból egyet húznia kell az ellenségnek, illetve két-két lapból kettőt húz az ellenség. Ha ügyes az ember, akkor olyan kártyákat tud lehelyezni, amivel többséget is szerez, és így elhódíthatja a gésákat.
Igazából egyre jobban azt gondolom, hogy itt nem lehet igazi és mindent megnyerő stratégiát alkotni, mert egyszerűen akkora a szerencsefaktor (kártyahúzás, az adott kártyák „időben” való megérkezése). De igazából mégis jó próbálkozni, új terveket szőni, egy-egy gésát teljesen meghódítani, és néha teljesen bebukni egy-egy taktikát (igen, az 5 pontos gésánál a legtöbbször holtverseny szokott lenni).
Ami miatt mégis kiemelkedő számomra ez a játék, az a grafikai megvalósítás, és maga a komponensminőség. Gyönyörűek a hölgyek, minden alkalommal elcsodálozok, mennyire szépre alkották meg őket, ésa kártyák is hasonlóan szépek (bár sokkal inkább letisztultabbak). Jó érzés kirakni (még akkor is, ha pontosan elférnek az asztalon, annyira nagy a helyigényük), a kis tokeneket mozgatni, kártyákat lerakni. Kellemes belemerülni pivit ebbe a világba. Szerintem mindenkinek vannak kedvenc gésái a játékban, az enyém a könyvet olvasó kettes, illetve a teaszertartást végző négyes (mindkettővel tudok azonosulni nah).
Csodaszép játék, minden alkalommal kellemes elővenni, és játszani vele. Általában két-három fordulóalatt le szoktuk játszani, ami nagyon maximum (kipakolással együtt) fél óra.

1 hozzászólás
Laura_Görög 
Hanamikoji (2013)

Hanamikoji (2013) társasjáték

Okos! Nagyon okos! És szép. A szabályt megtanulni nagyon könnyű. Olyan idegtépő döntéseket kell hozni végig, hogy mi visítottunk és az asztalt csapkodtuk. A külseje ellenére nem kedves játék. Nagyon konfrontatív, igazán a másik ellen ÉS magunkért IS kell küzdeni.
Nagyon megszerettem. Must have.

dorkabuba 
Hanamikoji (2013)

Hanamikoji (2013) társasjáték

Zseniális páros társas. A szabályok rendkívül egyszerűek, de annyi a valószínűségi faktor benne, hogy szerintem nem is nagyon lehet tényleges stratégiát kitalálni. Akármikor elindultam valami felé, mindig keresztül húzta valami (minden is). A grafikája, a doboza gyönyörű. A hossza nagyon változó, mivel nem fix, hogy hány körből nyer valaki.

Röfipingvin 
Hanamikoji (2013)

Hanamikoji (2013) társasjáték

Ez egy nagyon finoman okos játék, amin a kivitelezés, az anyaghasználat csak dob. Szeretek vele játszani. Akár nyerek, akár nem.

Morn 
Hanamikoji (2013)

Hanamikoji (2013) társasjáték

Gyönyörű és okos kis játék! Kezdetben ódzkodtam tőle, mert a fotók alapján annyira a szokásos számos-sorrendes-lerakós kétfős játéknak tűnt. Később néztem jobban utána, Petit megkértem, hogy igyekezzen emlékezni arra, mikor anno egy barátjával játszott vele, aztán végül szállítási költség megúszása végett a karácsonyi ajándékunkhoz csapódott a szüleimtől. Várt magára egy darabig, de megérte leülni vele játszani!
Nagyon tetszenek benne az akciók, hogy nem mindegy, hogyan egyensúlyozol, mit mikor játszol ki, mire tartalékolsz, hogyan csoportosítod a kártyákat vagy miket raksz ki, mivel tudod, hogy először az ellenfél fog választani. Persze neki sem egyszerű, főleg mikor a végére hagyja a választást, és szinte csak erős lapok vannak nála… Kombinálgatni kell rendesen, kit érdemes meghódítani, főleg, mert három körön keresztül tart a játék, és döntetlen esetében nem mozdulnak el a jelölők (tehát ha a másik korábban meghódította az adott gésát, döntetlennél is nála marad). Okos, gondolkodós, ügyes kis játék. Persze a kártyahúzási szerencse is benne van a pakliban, de szerintem nem ront a játékélményen egyáltalán.
Tetszik, polcunkon marad.


Hasonló játékok címkék alapján