Ébredés (2023)

társasjáték 14 3
Revive
Játékidő: 120 perc · Játékosok száma: 1–4

Az Ébredés egy összetett társasjáték, 1 – 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 – 2 óra is lehet. A játékot 2022-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Heavy Game of the Year kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A… [tovább]

Képek 2

Kedvencelte 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

ncsn87 
Ébredés (2023)

Ébredés (2023) társasjáték

Ez nem egy könnyed stratégiai játék, szóval csak gyakorlottabbnak ajánlom. Viszont az összetettek közül a még befogadható, emészthető, élvezhető típus. Persze ez a határ mindenkinek máshol van. Amennyire egyébként összetettnek tűnik, annyira szépen letisztul és rájössz, ez nem is annyira bonyolult. Szerintem tanítani se nehéz, logikusan felépített. Azért van pár apróság, amit érdemes kiemelni jobban.
Elvileg egy-egy törzset irányítunk, a civilizációt újraépítjük a természettel nagyobb harmóniában. Nos, szerintem ez a téma nagyon halványan jön át. :D Inkább a sok ikont, lehetőségeket fogod nézni, hogy hogy tudod a körödben a lehető legtöbbet kimasszírozni az opcióidból, magadból. Hát annyit elmondok, ez nem fog könnyen menni. :D Viszont nem szabad csüggedni, hanem lelkesen bele kell vetni magadat újra és újra, hiszen nagyon szépen lehet fejlődni a játékban. Látni fogjátok a láncolatokat, ahogy minden mindennel összefügg, mi mit nyit ki.
Van konfrontáció, de nem vészes. A sok terület közül elvisznek olyat, amit kinéztél vagy azt fedezik fel pont. A verseny főleg a nagyereklyékért van, amikre ha nem figyelsz, lemaradsz és pikkpakk lezárul a játék. Ilyen szempontból nagyon kell figyelned a többiek játékát, ritmusát.
A karakterek nagyrészt kiegyenlítettnek tűnnek. Érdemes jól kihasználni mindenkinek az egyedi képességét.
Elvileg ez egy kampányjáték, ami igazából csak félig meddig igaz rá. A játék folyamán kicsit bővülni fognak a szabályok (ezek opcionálisak) és íródik egy történet. A téma jó egyébként, jó olvasni, de játék közben ezt nem érzed. Legalábbis szerintem.
Az újrajátszhatósága nagy.
A kinézete… Hát ööö… Vegyes! :D A törzsi vezetők grafikája oké nagyjából, de a többieké… És a színek is… Pedig szeretem a sci-fit, posztapokaliptikus témát. A süllyesztett tábla viszont szuper, élmény használni és funkcionális, sokat segít. Ez a része tényleg sci-fis feelingű.
A párom azt mondta, hogy az Anachrony és a Catan szerelemgyereke. Csak az Anachrony-ban a téma is átjön, amivel teljes mértékben egyetértek. Ez utóbbi nekem mindig is a best lesz. ♥
Tipp, hogy érdemes playmatot használni, mert úgy könnyebb kártyát tenni és kivenni a tábla alól.
A másik, hogy készüljetek fel, mert ez nem egy gyors játék lesz, ilyen 2-3 órával számoljatok, attól függően, hányan játsszátok.

Pikachu 
Ébredés (2023)

Ébredés (2023) társasjáték

Nagy meglepetés volt ez a játék nekünk. Még a megjelenés előtt néztem róla angolul reviewt és nem tetszett sem küllemre, sem pedig mechanikailag és arra jutottam, ez nem nekünk való. Aztán játszottam vele és rájöttem, hogy nahát ez nem is olyan rossz, bár a kinézete még mindig nem teszik annyira. Nemrég játszottunk vele ketten is a párommal és így is nagyon működik, mindkettőnket meggyőzött. :D


Hasonló játékok címkék alapján