Concept (2014)

társasjáték 10 49
Játékidő: 40 perc · Játékosok száma: 4–12

Az Activity társasjátékkal ellentétben, a Concept társasjátékban sem beszélni, sem rajzolni vagy mutogatni nem kell, hanem adott képeket, ábrákat használni, megjelölni. A többieknek ezek alapján kell kitalálni, hogy mire gondoltunk.

A Concept társasjátékban beszéd nélkül, képek… [tovább]

Képek 2

Kedvencelte 15

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 28


Kiemelt értékelések

Juci 
Concept (2014)

Concept (2014) társasjáték

Az a fajta játék, ahol nem is számít, ki nyer, egyszerűen csak élvezetes kitalálni a feladványokat. Eddig egyszer próbáltuk családilag, mindenkinek tetszett, jó agytorna.

1 hozzászólás
Bet 
Concept (2014)

Concept (2014) társasjáték

Csak korlátoltan asszociációs, ugyanis túlságosan kötött, csak a táblán lévő ikonok megjelölésével lehet kitaláltatni a feladvány-kifejezéseket, és nem igazán van valami sok ábra, amiből lehet választani. Arra viszont nagyon jó, hogy fejlessze a halmazalkotási készséget, különböző színekkel jelölve a feladványhoz kapcsolható főneveket, tulajdonságokat stb.

perpetua 
Concept (2014)

Concept (2014) társasjáték

Partijátékoknál én mindent az Activity-hez hasonlítok (nem állítom, hogy ez helyes, de nekem az az alap :) ). Jónak tűnt ez a játék is, érdekes módon kell kitalálni a feladványokat, egyetlen szó és mutogatás nélkül. Arra tudok gondolni, hogy éppen ezért nem tudott engem teljesen megfogni, mert számomra mindig a beszéd volt a legfontosabb, úgy tudom normálisan átadni a gondolataimat, és „zavar”, hogy itt a kitaláló felekre van inkább bízva, hogy mire tudnak asszociálni a kis képecskékről. Természetesen sok múlik a mutogató emberen is, de mégis túl fontos elemnek érzem a többiek fantáziáját.
Fog azért ez is előkülni, főleg mert húgocskám számára szinte kedvenc lett, de általában van más, amivel szívesebben játszik a társaság.
spoiler

piciszusz 
Concept (2014)

Concept (2014) társasjáték

Fú, nehéznek tűnt elsőre, de hamar belejöttünk és át is tértünk a nehezebb feladványokra. Tuti elő fogjuk még szedni többször.

kepopera 
Concept (2014)

Concept (2014) társasjáték

Jó cucc! Együtt tudtunk örülni az ügyes elgondolásoknak, és a megfejtéseknek is, ahogy szerintem versengeni érdemes. A pontok egyikünket sem érdekelte. :D

Thelonious 
Concept (2014)

Concept (2014) társasjáték

A kellékek nagy részét nem is használtuk, felesleges bonyolítás a funkciójuk, a kis színes kockákkal elvoltunk végig. Jópofa játék, aki nem túl gyakorlott, azt meg lehet izzasztani pár feladvánnyal, de lényegében azoknak való, akik activity-őrültek.

Rocketdog 
Concept (2014)

Concept (2014) társasjáték

Annyiban hasonlít az Activityhez, hogy kártyákon lévő fogalmakat kell előadni a többieknek, hogy ők kitalálhassák. Mindezt úgy, hogy a táblán lévő szimbólumokat jelöljük meg amik valamilyen módon kapcsolódnak a fogalomhoz.
Nagyon jó ötlet, de nálunk valahogy mégsem működött a játék. Voltak szimbólumok, amiket szinte mindig bejelöltünk és voltak, amiket soha. Sokszor találtuk hiányosnak a meglévő szimbólumokat, amikkel nagyon nehéz megfelelően „körülírni” a feladványt. Végül minden kör barkóbával végződött, csak képekkel. Hosszú távon unalmassá válik.

Effendigirl 
Concept (2014)

Concept (2014) társasjáték

Érdekes játék, mi nagyon szeretjük. A játékszabálytól annyiban szoktunk eltérni, hogy egy játékos rak ki egy feladványt, nem kettő, és néha időt szabunk meg a feladvány kitalálására. Vagy úgy is lehet, hogy mindenki kap egy kártyát, és annak a növekvő nehézségű feladatain megyünk végig. Meglepő, elsőre nem is gondolná az ember, hogy szólásokat, mondásokat is ki lehet rakni (és kitaláltatni :) ).

soulway 
Concept (2014)

Concept (2014) társasjáték

Remek activity szerű játék!:) Csak itt a meglévő képek, rajzok segítségével kell elmutogatni az adott fogalmat:)
Eszméletlen jó érzés, ha egy nehezebb feladványt sikerül kitaláltatni a többiekkel.

Brigi007 
Concept (2014)

Concept (2014) társasjáték

Ez a játék valahogy egyszerűen nem összeegyeztethető az én logikámmal. Az alapötlet, hogy szimbólumokkal magyarázzunk el valamit, nagyon jó, de aztán túl kötöttnek éreztem, hogy mit hogyan mutatok. Én ennél szabadabban szeretek játszani.


Ha tetszett, játssz ezzel is


6

Imagine (2015) társasjáték

6 szavazat · Összehasonlítás

1

Activity (1993) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján