Eldorádó legendája (2017)

társasjáték 10 7
The Quest for El Dorado
Játékidő: 45 perc · Játékosok száma: 2–4

Embereiddel grandiózus küldetésre indultatok: célotok elérni Eldorádóba! Válogasd meg kártyáid, ne félj többször is újratervezni az irányt, hiszen ha elég vakmerő vagy, tiéd lehet a mesés vagyon! Az elveszett aranyvárosba több út is vezet – megtalálod azt, ami elsőként juttat célba? (Forrás:… [tovább]

Videók

magyar

Képek 1

Hirdetés
Eldorádó legendája (2017)

Tervező
Reiner Knizia

Kiadó
Ravensburger

Illusztrátor
Franz Vohwinkel

Magyar kiadó
Reflexshop

Kedvencelte 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Gárdonyi_Társasjáték_Klub 
Eldorádó legendája (2017)

Eldorádó legendája (2017) társasjáték

Elképesztően izgalamas, és változatos, viszonylag alacsony szerencse faktorral. Engem mindig megfogtak ezek a pakliépítgetős játékok, szerintem mindenképp megéri kipróbálni.

Laszlo_Molnar 
Eldorádó legendája (2017)

Eldorádó legendája (2017) társasjáték

Dominion-féle pakliépítés Reiner Knizia-módra: ahogy már az Elveszett városok, a Honeybears, sőt az Elfer Raus és a mau mau! kártyajátékokra is, itt is táblás versenyjátékot épített a kártyás mechanizmus-alapra. És milyen jól tette, a játék kifejezetten okos és élvezetes, a piacmechanizmus trükkös, abszolút ajánlott. A folytatása, a Golden Temples pedig kombinálható az alapjátékkal, és akkor már nemcsak a kártyák kerülnek elő változatosan, de a történet is kerekké válik, hiszen immár nemcsak El Dorado elérése lesz a cél, hanem ott az aranytemplomok bejárása is.

Morn 
Eldorádó legendája (2017)

Eldorádó legendája (2017) társasjáték

Gyorsasági játék, de közben rengeteg kártyával machinál, amik közül kell vásárolni is. Emiatt tévútra vezetheti a kezdő játékosokat, akik beszereznek egy-két kártyát, ami később hasznos lesz, de pont emiatt nehezen tudnak mozdulni. Kicsit átverős szagú az egész, hogy mondhatni lényegtelen dolgokat is bepakolt a játékba, mint pl a barlang, ami értékes időt és lépést pazarló dolog.
Nem igazán jött át, maradok inkább más játékoknál.


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján