Eldorádó legendája (2017)

társasjáték 10 11
The Quest for El Dorado
Játékidő: 45 perc · Játékosok száma: 2–4

Embereiddel grandiózus küldetésre indultatok: célotok elérni Eldorádóba! Válogasd meg kártyáid, ne félj többször is újratervezni az irányt, hiszen ha elég vakmerő vagy, tiéd lehet a mesés vagyon! Az elveszett aranyvárosba több út is vezet – megtalálod azt, ami elsőként juttat célba? (Forrás:… [tovább]

Videók

magyar
magyar
magyar
magyar
magyar
magyar

Képek 4

Hirdetés
Eldorádó legendája (2017)

Tervező
Reiner Knizia

Kiadó
Ravensburger

Illusztrátor
Franz Vohwinkel

Magyar kiadó
Reflexshop

Kedvencelte 3

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

ncsn87 
Eldorádó legendája (2017)

Eldorádó legendája (2017) társasjáték

Már régóta kíváncsi voltam rá. Igazából erre számítottam, abszolút családi, gyors játék. Benne van a pakliépítés, a kedvencem. Nekem talán túl gyorsan is vége van. Annyi féle kártya van, de nem jut rájuk idő megvenni, mert már vége is. Van, hogy iszonyat rosszul húzol folyamatosan vagy olyan jön föl, ami teljesen felesleges már. Szóval picit csalódás nekem, de attól még nem rossz játék. Családosoknak tökéletes választás lehet, mert a felfedezés érzése azért átjön benne.

Gárdonyi_Társasjáték_Klub 
Eldorádó legendája (2017)

Eldorádó legendája (2017) társasjáték

Elképesztően izgalamas, és változatos, viszonylag alacsony szerencse faktorral. Engem mindig megfogtak ezek a pakliépítgetős játékok, szerintem mindenképp megéri kipróbálni.

Laszlo_Molnar 
Eldorádó legendája (2017)

Eldorádó legendája (2017) társasjáték

Dominion-féle pakliépítés Reiner Knizia-módra: ahogy már az Elveszett városok, a Honeybears, sőt az Elfer Raus és a mau mau! kártyajátékokra is, itt is táblás versenyjátékot épített a kártyás mechanizmus-alapra. És milyen jól tette, a játék kifejezetten okos és élvezetes, a piacmechanizmus trükkös, abszolút ajánlott. A folytatása, a Golden Temples pedig kombinálható az alapjátékkal, és akkor már nemcsak a kártyák kerülnek elő változatosan, de a történet is kerekké válik, hiszen immár nemcsak El Dorado elérése lesz a cél, hanem ott az aranytemplomok bejárása is.

Morn 
Eldorádó legendája (2017)

Eldorádó legendája (2017) társasjáték

Gyorsasági játék, de közben rengeteg kártyával machinál, amik közül kell vásárolni is. Emiatt tévútra vezetheti a kezdő játékosokat, akik beszereznek egy-két kártyát, ami később hasznos lesz, de pont emiatt nehezen tudnak mozdulni. Kicsit átverős szagú az egész, hogy mondhatni lényegtelen dolgokat is bepakolt a játékba, mint pl a barlang, ami értékes időt és lépést pazarló dolog.
Nem igazán jött át, maradok inkább más játékoknál.


Folytatása

Összehasonlítás

Eldorádó legendája


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján