Imagine (2015)

társasjáték 12 69
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 3–8

Engedd szabadjára a fantáziád: használj fel annyit és úgy a 60 átlátszó kártyából, hogy a többiek minél előbb kitalálják a helyes megoldást!
A kártyákat kedved szerint összeillesztheted, egymásra rakhatod, variálhatod és mozgathatod. Keltsd őket életre, és segíts a játékostársaidnak… [tovább]

Képek 2

Hirdetés

Kedvencelte 38

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 42


Kiemelt értékelések

Bet 
Imagine (2015)

Imagine (2015) társasjáték

Kedvenc kreatív asszociációs partyjátékom. Introvertáltaknak is kedvező, ugyanis nem kell beszélni, nem kell színészkedni, nem gyorsasági, csak szimbólumokat, kis ábrákat tartalmazó lapokból kell kirakni a kiválasztott szót.

Evione 
Imagine (2015)

Imagine (2015) társasjáték

Nagyon jó! Most játszottunk vele először, de a baráti társaságban rögtön mindenki kedvencévé vált. A szabályok pofonegyszerűek és a játékmenet nagyon szórakoztató. Sokszor elő fog még kerülni. :)

LRn 
Imagine (2015)

Imagine (2015) társasjáték

Már vagy két éve rendszeres vendége a céges sörözéseknek és családi összejöveteleknek – szeretjük, mert egyszerű, pörgős, vicces, és a gyerekektől a nagyszülőkig bárki be tud szállni. Ráadásul pontozás nélkül is élvezetes (a saját példányomban még ki sem törtem a pontozókorongokat), de aki szereti a versenyt, természetesen pontozhatja is. Lehet egyéniben és csapatokban, időre vagy időlimit nélkül, és ha megunnánk a kártyákon található feladványokat, nyugodtan találhatunk ki újabbakat.

A játék az Activity variánsának tekinthető, áttetsző kártyákon látható piktogramok kombinációjával mutogatjuk el egymásnak a feladványokat – ezeket több rétegben pakolhatjuk egymásra és mozgathatjuk is, mint egy-egy animációt.

Én azért szeretem, mert közben sokat megtanulhatunk a többi játékosról – kicsit beleláthatunk a logikájukba, gondolkodásmódjukba, fejleszthetjük a közös kommunikációt és úgy általában az asszociációs készségeinket. Csapatépítéshez is remek, és kettesben is jó időtöltés – közelebb hoz a játékostársakhoz. Nem bonyolult, úgyhogy komolyabb játékok után levezetésnek is szoktuk használni.

perpetua 
Imagine (2015)

Imagine (2015) társasjáték

Nagyon szeretem az Activity-t és örülök, hogy ez a játék annak ellenére, hogy sokban eltér tőle, mégis annak a hangulatát idézi. Féltem tőle az elején, van jó sok feladvány, amit lehetetlenségnek tűnik „elmutogatni”, de hamar bele lehet jönni és hamar összeszokik a banda, néha már egy kártyából kitalálhatjátok egymás gondolatait. :D Szerencsére rengeteg a feladvány, úgyhogy még van sok felfedezni váró lap. :)

2 hozzászólás
Laura_Görög 
Imagine (2015)

Imagine (2015) társasjáték

Remek partyjáték. Aki szerette az Activityt, annak, aki pedig nem, annak is! Nagyon szeretem, hogy teljesen szabad a játék. a Feladványok változatosak és rengeteg van. Nincs komoly pontozás, igazából sosem érdekel senkit. Gateway játéknak is jól működik. A Imaginet ajánlom a Concept helyett, nekem sokkal jobban esik vele játszani.

piciszusz 
Imagine (2015)

Imagine (2015) társasjáték

Ez nekem túl nehéz volt, vagy csak simán fáradt voltam, nem tudom, de nem élveztem amikor nekem kellett a feladványt megoldani. Kitalálásból jobb voltam :D

Floki 
Imagine (2015)

Imagine (2015) társasjáték

Szórakoztató volt nagyon. Könnyen megtanulható szabályok és egyszerű partyjáték. Bár ha jól összeszokott páros játszik eléggé könnyű nekik.

Imma 
Imagine (2015)

Imagine (2015) társasjáték

Ez tetszett, ugyanakkor nem hiszem, hogy be fogjuk szerezni, a papír-meg-egy-toll verziója is van ilyen vicces.

Lálóczki_Gergő 
Imagine (2015)

Imagine (2015) társasjáték

Kitűnő party játék, az Activity szerelmeseinek biztos be fog jönni. Két pakli kártya és néhány kivágható korong az egész játék. A korongokkal lehet pontozni, de nálunk még nem került sor rá, gyári állapotban pihennek. Legtöbbször csak megyünk körbe, egy mutogat, a többi pedig találgat. Ha végzett, a következő ember mutogat. Én nem látom értelmét annak, hogy kompetitív játékot csináljunk belőle, sokkal szórakoztatóbbnak találom azt, hogy ki meddig megy el, hogy elmutogasson valamit. Pl. a 'Pódium' tárgyat elmutogatni E. A. Poe-n keresztül, vagy a 'Kutya baja' kifejezést elmutogatni a bajai halászlén keresztül nagyon szórakoztató ám, mind a mutogatónak, mind a találgatónak. És ha egyszer kifutnak a feladványok, lehet írni saját, még betegebb dolgokat. Tényleg csak a társaság minősége szab határt a szórakozásnak.

wzsuzsanna 
Imagine (2015)

Imagine (2015) társasjáték

A játék lényege, hogy az átlátszó fóliákon lévő képek segítségével rakjuk ki a különböző feladványokat. A képeket nem csak egymás mellé, hanem egymásra is lehet helyezni, teljesen új szimbólumokat alkotva. Annak idején nálam nagy kedvenc lett a Concept, mert hatalmas teret ad az asszociációnak és a fantáziának. Ez a játék ebből a szempontból hasonló, sőt, még egy kis pluszt is ad azáltal, hogy a képeket szabadon mozgathatjuk is (pl. ha valamilyen cselekvést kell elmutogatni).
Amint megszereztem, természetesen rögtön ki is kellett próbálnom. Először itthon a kiscsaláddal, majd később a munkahelyemen középiskolás fiatalokkal. Nagyon jól használható sima játékként, de kiváló eleme a fejlesztőpedagógiai foglalkozásoknak is. Rengeteget lehet nevetni közben, ugyanakkor tényleg érzi az ember, ahogy dolgoznak az agytekervényei. További előny, hogy ha már olyan sokat játszottunk vele, hogy meguntuk a feladványokat, mi is találhatunk ki újakat (vagy akár használhatunk Activity kártyákat is)
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.hu/2017/02/proba_5.html


Ha tetszett, játssz ezzel is


4

Concept (2014) társasjáték

4 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján