Imagine (2015)

társasjáték 12 32
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 3–8

Engedd szabadjára a fantáziád: használj fel annyit és úgy a 60 átlátszó kártyából, hogy a többiek minél előbb kitalálják a helyes megoldást!
A kártyákat kedved szerint összeillesztheted, egymásra rakhatod, variálhatod és mozgathatod. Keltsd őket életre, és segíts a játékostársaidnak… [tovább]

Képek 2

Hirdetés

Kedvencelte 15

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

LRn 
Imagine (2015)

Imagine (2015) társasjáték

Már vagy két éve rendszeres vendége a céges sörözéseknek és családi összejöveteleknek – szeretjük, mert egyszerű, pörgős, vicces, és a gyerekektől a nagyszülőkig bárki be tud szállni. Ráadásul pontozás nélkül is élvezetes (a saját példányomban még ki sem törtem a pontozókorongokat), de aki szereti a versenyt, természetesen pontozhatja is. Lehet egyéniben és csapatokban, időre vagy időlimit nélkül, és ha megunnánk a kártyákon található feladványokat, nyugodtan találhatunk ki újabbakat.

A játék az Activity variánsának tekinthető, áttetsző kártyákon látható piktogramok kombinációjával mutogatjuk el egymásnak a feladványokat – ezeket több rétegben pakolhatjuk egymásra és mozgathatjuk is, mint egy-egy animációt.

Én azért szeretem, mert közben sokat megtanulhatunk a többi játékosról – kicsit beleláthatunk a logikájukba, gondolkodásmódjukba, fejleszthetjük a közös kommunikációt és úgy általában az asszociációs készségeinket. Csapatépítéshez is remek, és kettesben is jó időtöltés – közelebb hoz a játékostársakhoz. Nem bonyolult, úgyhogy komolyabb játékok után levezetésnek is szoktuk használni.

Imma 
Imagine (2015)

Imagine (2015) társasjáték

Ez tetszett, ugyanakkor nem hiszem, hogy be fogjuk szerezni, a papír-meg-egy-toll verziója is van ilyen vicces.

piciszusz 
Imagine (2015)

Imagine (2015) társasjáték

Ez nekem túl nehéz volt, vagy csak simán fáradt voltam, nem tudom, de nem élveztem amikor nekem kellett a feladványt megoldani. Kitalálásból jobb voltam :D

Laura_Görög 
Imagine (2015)

Imagine (2015) társasjáték

Remek partyjáték. Aki szerette az Activityt, annak, aki pedig nem, annak is! Nagyon szeretem, hogy teljesen szabad a játék. a Feladványok változatosak és rengeteg van. Nincs komoly pontozás, igazából sosem érdekel senkit. Gateway játéknak is jól működik. A Imaginet ajánlom a Concept helyett, nekem sokkal jobban esik vele játszani.

perpetua 
Imagine (2015)

Imagine (2015) társasjáték

Nagyon szeretem az Activity-t és örülök, hogy ez a játék annak ellenére, hogy sokban eltér tőle, mégis annak a hangulatát idézi. Féltem tőle az elején, van jó sok feladvány, amit lehetetlenségnek tűnik „elmutogatni”, de hamar bele lehet jönni és hamar összeszokik a banda, néha már egy kártyából kitalálhatjátok egymás gondolatait. :D Szerencsére rengeteg a feladvány, úgyhogy még van sok felfedezni váró lap. :)

Lálóczki_Gergő 
Imagine (2015)

Imagine (2015) társasjáték

Kitűnő party játék, az Activity szerelmeseinek biztos be fog jönni. Két pakli kártya és néhány kivágható korong az egész játék. A korongokkal lehet pontozni, de nálunk még nem került sor rá, gyári állapotban pihennek. Legtöbbször csak megyünk körbe, egy mutogat, a többi pedig találgat. Ha végzett, a következő ember mutogat. Én nem látom értelmét annak, hogy kompetitív játékot csináljunk belőle, sokkal szórakoztatóbbnak találom azt, hogy ki meddig megy el, hogy elmutogasson valamit. Pl. a 'Pódium' tárgyat elmutogatni E. A. Poe-n keresztül, vagy a 'Kutya baja' kifejezést elmutogatni a bajai halászlén keresztül nagyon szórakoztató ám, mind a mutogatónak, mind a találgatónak. És ha egyszer kifutnak a feladványok, lehet írni saját, még betegebb dolgokat. Tényleg csak a társaság minősége szab határt a szórakozásnak.

wzsuzsanna 
Imagine (2015)

Imagine (2015) társasjáték

A játék lényege, hogy az átlátszó fóliákon lévő képek segítségével rakjuk ki a különböző feladványokat. A képeket nem csak egymás mellé, hanem egymásra is lehet helyezni, teljesen új szimbólumokat alkotva. Annak idején nálam nagy kedvenc lett a Concept, mert hatalmas teret ad az asszociációnak és a fantáziának. Ez a játék ebből a szempontból hasonló, sőt, még egy kis pluszt is ad azáltal, hogy a képeket szabadon mozgathatjuk is (pl. ha valamilyen cselekvést kell elmutogatni).
Amint megszereztem, természetesen rögtön ki is kellett próbálnom. Először itthon a kiscsaláddal, majd később a munkahelyemen középiskolás fiatalokkal. Nagyon jól használható sima játékként, de kiváló eleme a fejlesztőpedagógiai foglalkozásoknak is. Rengeteget lehet nevetni közben, ugyanakkor tényleg érzi az ember, ahogy dolgoznak az agytekervényei. További előny, hogy ha már olyan sokat játszottunk vele, hogy meguntuk a feladványokat, mi is találhatunk ki újakat (vagy akár használhatunk Activity kártyákat is)
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.hu/2017/02/proba_5.html

saxomusic 
Imagine (2015)

Imagine (2015) társasjáték

Nagyon jó játék! Eszméletlenül tetszik az alapötlet, hogy átlátszó kártyákkal kell elmutogatni egy adott szót:) Sokat lehet nevetni közben, mert asszociációs játék is, amiről neked lehet rögtön beugrana az adott dolog, arról másnak egy tök más dolog jut az eszébe :D
Fejleszti a kommunikációt és a probléma megoldó képességet.


Ha tetszett, játssz ezzel is


3

Concept (2014) társasjáték

3 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján