Abszolút megvadult betűk (2020)

társasjáték 9 8
Játékidő: 45 perc · Játékosok száma: 1–6

Be nem áll a szád? Mindenre van egy válaszod? Hatalmas a szókincsed? Ez a te játékod! Hiába kockákkal dobunk, ez nem egy szerencsejáték! DOBJ ÉS ÍRJ!
A hat dobókockával kidobott mássalhangzókat ugyanis bármilyen magánhangzókkal kiegészíthetjük, és a szavunkat bárhogy csűrhetjük,… [tovább]

Videók

magyar

Képek 1

Abszolút megvadult betűk (2020)

Tervező
Lencse Máté

Illusztrátor
Bernát Barbara

Magyar kiadó
Pagony

Kedvencelte 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

ncsn87 
Abszolút megvadult betűk (2020)

Abszolút megvadult betűk (2020) társasjáték

Okos, agyégetés felső fokon. Amúgy is szeretem a roll and write típusú játékokat. Ezt magyar fejlesztő készítette ráadásul.

5 hozzászólás
Bet 
Abszolút megvadult betűk (2020)

Abszolút megvadult betűk (2020) társasjáték

Van egy kezdő és egy haladó oldala. Azt nem tudom milyen másokkal játszani vele, én egyedül szoktam, jó kis időtöltés. És hát eléggé megszállottan űzöm a haladó szintet. Nem bírok leállni addig, amíg nem tökéletes, amíg nincs fullra kitöltve a tábla, és nincs meg a max pontom :D Érdemes lamináltatni lapokat, úgy könnyebb javítgatni.

Criala 
Abszolút megvadult betűk (2020)

Abszolút megvadult betűk (2020) társasjáték

Roll&write típusú, amit nagyon szeretek. Ha hasonlítanom kellene valamihez, akkor azt mondanám, hogy olyan, mint egy tovább fejlesztett keresztrejtvény, amiben olyan dobókockákkal alkotjuk a szavainkat, amik csak mássalhangzókat tartalmaznak és mi adjuk hozzá a tetszés szerinti magánhangzókat. Az ötlet egyszerű, de zseniális és nem kis mértékben agyégetős!

DoraErzsebet 
Abszolút megvadult betűk (2020)

Abszolút megvadult betűk (2020) társasjáték

Ezt a játékot a sors és egy felhasználandó Libri ajándékkártya nyújtotta felém. Nem volt kimondottan a szemem előtt. A szókirakós játékokkal kapcsolatos gyerekkori csalódásaim elriasztottak ettől a játéktól első ránézésre. Aztán megnéztem egy ajánlót, amiben jó véleményt alkottak a szóló módról, és tulajdonképpen ez győzött meg. Illetve az, hogy a szerző munkásságát pedagógiai szempontból nagyra értékelem.

Nem kötöttem rossz üzletet. A játék minősége pazar, a Pagony, mint mindig, most is kitett magáért. Ugyan nem szempont nálam, de tetszik, hogy natúr fa dobókockákat készítettek a játékhoz és nem műanyagot, ráadásul nem is színezték meg feleslegesen. Ez a pasztell színvilág elvarázsolt, az egész annyira letisztult és szép ránézni.

Egyszerű, kisdobozos, kevés alkatrésszel operáló, agykarbantartó játék. Nagyon kreatívnak tartom ezt, hogy csak mássalhangzókat dobunk, a magánhangzókat már magunknak kell kitalálnunk szóalkotás közben. Jobban megmozgatja az agyat. Külön tetszik a kétféle pálya, továbbá az opcionális segítségek és nehezítések is. Úgy érzem, rengeteg lehetőséget kaptam a szerzőtől, holott csak hat dobókockát, pár papírt és ceruzákat adott.

Legtöbbször egyedül játszom vele, és így szeretem is elővenni, ha van röpke 20 percem és kellő mennyiségű agykapacitásom. A kezdő és a haladó pályát egyaránt élvezem. Utóbbinál még van hova fejlődnöm.

Társaságban nem szeretem annyira, de ez szimplán a szókirakós játékokhoz fűződő gyerekkori élményeim miatt van. Ugyanakkor ezt a játékot bátran mutatom meg a család idősebb és/vagy kevésbé társasjátékozós tagjainak, mivel könnyen tanítható és tanulható. Kooperatív módban nem próbáltam, de tetszik, hogy ilyet is alkotott a szerző.


Folytatása

Abszolút elfelejtett szavak (2021) társasjáték

Összehasonlítás

Abszolút...


Hasonló játékok címkék alapján