Juharvölgy krónikája (2022)

társasjáték 8 26
Creature Comforts
Játékidő: 45 perc · Játékosok száma: 1–5

Vajon a te odúd lesz a legkényelmesebb?
Az erdei élet nagyon szórakoztató, legalábbis amíg süt a Nap, és a levelek még zöldellnek a fák lombjain. Ezek a napok azonban nem tartanak örökké, és jóval az időjárás változása előtt a bölcs állatok elkezdenek gyűjtögetni az előttük álló hosszú… [tovább]

Videók

magyar
magyar
magyar
magyar
magyar
magyar
magyar

Képek 5

Juharvölgy krónikája (2022)

Tervező
Roberta Taylor

Kiadó
Kids Table BG

Illusztrátor
Shawna J.C. Tenney

Magyar kiadó
Reflexshop

Kedvencelte 12

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

st_szofi 
Juharvölgy krónikája (2022)

Juharvölgy krónikája (2022) társasjáték

Nagyon szeretem, olyan aranyos a témája, meg maga a játékmenet is kedves, nem tudunk egymás elől akciókat (helyeket) elhappolni, max 1-2 kártyát, de amúgy mindannyian békésen készülünk a télre, aztán valaki nyer a végén a pontszámolás után. :D Nekünk is 1,5 óra egy menet, pedig már gyorsabbak vagyunk, de így is hosszadalmas. Viszont azt meg kell említenem, hogy egy játékból se hiányzott még annyira az insert, mint ebből…

ncsn87 
Juharvölgy krónikája (2022)

Juharvölgy krónikája (2022) társasjáték

Ez egy nagyon nyugis, szép, cuki és okos családi játék. Nyomokban emlékeztet egy nagy kedvencemre, az Everdellre. Mondhatni ez egy könnyített verziója. Persze más a kettő és elfér mind a kettő a polcon (pedig nem kéne megint vásárolnom :D).
Az hogy gyorsabb lenne az Everdellhez képest, attól függ, hányan játszuk és ki mennyire ap-zik. Nekünk két fővel lement 1,5 óra alatt kb.
Csodaszép, hangulatos, cuki játék. Minden eleme harmóniában van. Csak ránézni is jó. Rögtön a kis állatkák között érzem magam, akik kuckót rendeznek be.
Tetszik a kocka menedzsmentje, hogy alapvetően nem veszünk el egymás elől kockát, helyszínt, nyersanyagot. A konfrontáció egyedül a kártyák elhappolásában van és ennyi.
A szerencsefaktor elég nagy, de a tapasztalat jelölőkkel azért lehet kompenzálni. Imádom, hogy tapasztalat jelölő a neve és egy ragtapasz a tokenje. Komolyan minden elemét átgondolták.
Szerintem akik a Stone age után már picit komolyabb munkáslehelyezőset szeretnének, ezt bátran megvehetik.
Van solo módja, amit hamarosan kipróbálok és írok róla.

Egyszemélyes mód:
Egy titulusod lesz a végén, ami négy dologból jön össze: a pontszámod, melyik típusú kártyából játszottál ki többet, hány kártyát és mennyi fejlesztést. Ezekhez tartozik egy szó és ezeket összeolvasva lesz a titulusod. Az egyik verzió pl. A komfortosság pihe-puha és rogyásig feltöltött lénye. :)
Az elért titulusom: A falu mennyei és felkészült védelmezője. ♥ Annyira cuki ez a játék, hogy hihetetlen. *.* De azért megdolgoztat.
Kb. ugyanaz az élmény, mint többen, mivel alapvetően szoliter játék, max. kártyát vesznek el az ember elől mások.
Nem adminisztratív. Megvolt szerintem kényelmes 1-1,5 óra alatt.
Én nagyon ajánlom, nekem nagyon tetszett soloban is.

desertangelable 
Juharvölgy krónikája (2022)

Juharvölgy krónikája (2022) társasjáték

Tényleg az első szó, ami eszembe jut a játékkal kapcsolatban az a cuki, de koránt sem azért, mert annyira gyerekes, hanem, mert annyira aranyos a rajzolás és maga a kerettörténet, nincs ember, aki ne mosolyodna el rajta. :)
Az Everdelhez nekem csak külsejében meg a háttér történetében hasonlít, de a kockavezéreltsége erősen megkülönbözteti tőle. Mind a két játékkal játszottam már, és nekem ez a játék a kockák miatt jobban tetszik. Az egy dolog, hogy kitalálom, hogy melyik helyszínre szeretnék menni, de a kocka végül lehet, hogy úgy dönt, hogy nem, nem megyek oda. :D Nem mondom, hogy agyonizgulós, de agyalós. Az újrajátszhatósága nagyon nagy a változó mező és erdő kártyák, a változó segédkártyák és hát a kockák miatt. A komponensek nekem kifogástalanok, és a tematika is átjön, tényleg érzem, hogy halmozom fel a kis dolgaimat, hogy télen legyen, ami melegen tart, legyen mivel játszani és legyen mit enni. Ja és plusz pont, hogy az egyik Remek társasjáték kártyán a Fesztáv látható: :)

Imma 
Juharvölgy krónikája (2022)

Juharvölgy krónikája (2022) társasjáték

Tetszik, mert aranyos és gyűjtögetős, de a 40 perces játékidő nem tudom, hogy jött ki nekik. Az eredetin egyébként 45 perc szerepel, mi pedig két órát nyúztuk… Biztos fogunk valamennyit ügyesedni, de becsléseink szerint max. másfél órára lehet ezt lehúzni. És ez csak egy két fős parti volt.
8 éveseknek szintén kicsit túl összetettnek érzem, inkább 9-10 fölött ajánlanám.
A felállítás egy rémálom, azt hiszem, ez lesz az első társas, amihez insertet fogunk gyártani.

3 hozzászólás
Vanessa_Ternyik 
Juharvölgy krónikája (2022)

Juharvölgy krónikája (2022) társasjáték

ez egy nagyon jó játék lenne, ha nem kellene több embernél malmozni míg a másik kitalálja mit lép. Sajnos nekem ez elvett belőle, már a végén besegítettem, adogatni a terméseket stb csak haladjunk. Az alap ötlet nagyon jó a kocka is jó benne , hogy kirendelhetem a munkásaimat, de ez a várakozás semmit se tudsz addig csinálni, oké kitalálom előre hova megyek majd, de pl akikkel játszottam nem mind gondolkodott előre és percekig agyalt mit csinál majd. Nem tudom van e erre valami jó megoldás de kitalálhatnának mert amúgy meg egy tök jó játék amit szívesen játszanék, de lehet 2 főnél többel nem fogok játszani ezzel.

3 hozzászólás
Honey_Fly 
Juharvölgy krónikája (2022)

Juharvölgy krónikája (2022) társasjáték

Nagyon jó kombinálós, előre és hátra gondolkodós, gyűjtögetős, kereskedős játék. Menet közben előfordulhat, hogy a teljes addigi koncepciónkat meg kell, vagy inkább meg lehet változtatni, szóval a rugalmasság előnyt jelent. Nagyon szép maga a játék, a grafika, a lapkák, a színes dobókockák, a figurák. Csomó különböző apró cucc van benne, kipakolni és elpakolni legalább + 20 perc a játékon felül spoiler. Két partit játszottunk: egyet reggel ketten a 10 éves lányommal és kicsivel kevesebb, mint 2 órát tartott, a másodikat este férjjel kiegészülve. Ez pakolással, számolással együtt 2.5 óra volt. A gyerek nagyon jól tud nyugton maradni és hosszan koncentrálni is, de azért a második játék vége felé már inkább fejen állva és mindenféle egyéb pózban várta, hogy az ő köre jöjjön. Idővel, ahogy megismerjük majd a kártyákat biztosan valamivel gyorsabb lesz, de nem hiszem, hogy valaha le lehet játszani 45 perc alatt. A korhatár szerintem reálisan inkább 10+. Rengeteg mindenre kell figyelni egyszerre, nemcsak a saját körünkben, hanem a forduló végén is a következő kör előkészítésében. Mindannyian elfáradtunk, de egyöntetűen 9 csillagot adtunk neki. Az újrajátszhatósága nagyon nagy és mivel minimális konfliktus és egymással kitolási lehetőség van benne igazi kellemes és szórakoztató családi program.

Darth_Revan 
Juharvölgy krónikája (2022)

Juharvölgy krónikája (2022) társasjáték

Fantasztikus és nagyszerű családi játék. Rendkívül kellemes hangulatot áraszt. Jól megmozgatja az agysejteket. Nagy kedvenc lett.


Hasonló játékok címkék alapján