A birodalom bajnoka (2015)

társasjáték 10 3
Játékidő: 120 perc · Játékosok száma: 2–4

A birodalom bajnoka társasjátékban a résztvevők egy-egy ókori nép harcosának bőrébe bújhatnak. Feladatuk, hogy kiválasztottként, elsőként győzzenek le egy legendás mitológiai lényt. Küldetésük nem veszélytelen, de ha sikerrel járnak, akkor jutalmuk a mérhetetlen gazdagságon és a Birodalom… [tovább]

Képek 2

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Morn 
A birodalom bajnoka (2015)

A birodalom bajnoka (2015) társasjáték

Kollégáék régebbi szerzeménye, amit egy ideje már halogattunk, hogy ki kéne próbálni. Szerencsére aztán sikerült is, és belecsaphattunk a lecsóba!
A játék maga jópofa, nagyon tetszett a térképen bóklászás, szentély felkeresés, és így a keresett fenevad lelőhelyének szűkítése. A játéknak ugyanis az az érdekessége, hogy az nyeri meg, aki elsőként felkutatja és legyőzi a bestiát – no de melyik bestiát és hol? Ugyanis a játék során minden szentélyt fel kell keresni, és anélkül, hogy megnéznéd, el kell dobnod egy-egy megye (terület, körlet, nem is tudom mi a jó szó rá így hirtelen) lapkát, hogy a végén csak egy maradjon. Ezután pedig már nem szűkítesz tovább, hanem húzol egy kártyát, aminek a szimbóluma megadja, hogy pontosan melyik településre kell lépned, hogy megmérkőzhess a szörnnyel. A szörnyet pedig te választod ki, hogy melyik legyen (az első háromból, a második kettőből választ). Ha nem sikerül legyőznöd, akkor elveszíted a nyomát, és keresheted újból. Amint pedig felülkerekedsz, nyersz!
Hajszálhíján sikerült megnyernem a játékot. Szerencsére jó szörnyeteget választottam és szuper lapleosztások voltak. A harcrendszere kicsit furcsa, hogy kártya kijátszásokkal történik, de az nagyon tetszik, hogy a melletted ülő az, aki az ellenség nevében játszik, így van benne taktika, nem sima szerencsétől függő kockadobálás az egész. Tudni kell, mikor mit kell kijátszani.
A történet kártyáktól hangulatos a játék, de nagyon el is tud húzódni. Mi a végén már nem igazán olvastuk fel az egész történetet, mert némelyik körítés túlságosan hosszú volt. A nehézségek pedig félig-meddig igazak voltak, de a könnyűek között is akadt igen nehéz, és a nehéznél is nagyon könnyű kártya, így azért nem lehet százszázalékosan megbízni a jelölésekben.
Az események jól befolyásolták a játékot, adtak minden körnek egy keretet. Volt, hogy nagyon meg is szívatott, amikor például kilökött a szentélyből és mehettél egy kört, mire újra bejutottál.
Tetszett, hogy többféle akciót is tudsz csinálni, a kártyáid által pedig mind a lépéseid számát, mind a harcokat tudod befolyásolni. A nemzetek képességei is jók voltak, bőven lehetett őket használni, volt értelmük.
Jó játék, nekem tetszett, szívesen leülnék még hozzá, bár tény, hogy elég hosszúra sikeredett.

piciszusz 
A birodalom bajnoka (2015)

A birodalom bajnoka (2015) társasjáték

Ádám erősködött, hogy próbáljuk ki, a héten érkezett meg nekik a játék és amúgy tetszett, a harc részét kivéve. Az nagyon-nagyon lelassítja az egész játékot.


Hasonló játékok címkék alapján