Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Laszlo_Molnar 
Birodalmi telepesek (2014)

Birodalmi telepesek (2014) társasjáték

Jó kis tematikus, kártya alapú „civilizációs” játék, rendes mennyiségű kombinálással. A dolog komolyságát-élét kicsit visszább fogja és családiasabbá teszi a már-már bájosnak mondható illusztrációk tömege, de egyébként minden játékos egy-egy népet (pl,. egyiptomiak, japánok) képviselve játssza végig a játékot, a lehetőségeit (és némiképp saját működésének szabályait is) a nép képességeihez igazítva, fejlesztve, bővülve, építkezéssel és rombolással. A legjobb az, hogy ez a játék a kártyákon található szövegeivel magyarul is megjelent (kár, hogy a kiegészítők – még? – nem). És bár a kezünkbe kerülő kártyák talán túlságosan is befolyásolják esélyeinket a győzelemre, az okos kombinálgatásra bőven van lehetőségünk.

Diosz 
Birodalmi telepesek (2014)

Birodalmi telepesek (2014) társasjáték

Hárman játszottunk, elsőre nem volt annyira rövid. Sok gondolkodást igényel mert érdemes nem csak a saját néped és a saját kártyáidra koncentrálni, ajánlott szemmel tartani a többieket is. Ez nem könnyű feladat. Ha csak a saját terveinkre koncentrálunk, könnyen elhúzhatnak a többiek, vagy épp váratlanul ketesztbe húzhatják a szépen előkészített terveket. Sok kombináció van benne.
A győzelmi pont számoló tábla és a pont jelőlő lapkák viszont egyáltalán nem tetszettek. Az intenzív zöld felületen alig látszanak a lapkák, és ha egy győzelmi pont mezőn áll két játékos, nem látni kik is azok, mert csak egymásra rakva férnek el. Könnyű összekeverni a lapkákat, színeket.


Hasonló játékok címkék alapján