Tomb Raider (2013)

videojáték 18 51

Amikor a japán partok közelében egy hirtelen támadt vihar elpusztítja kutatóhajóját, a fiatal és tapasztalatlan Lara Croft egy távoli, titokzatos szigeten találja magát. A változatos élővilágára utaló jelek ellenére a sziget furcsamód elhagyatottnak tűnik, és amikor hősnőnk különös hangokat hall… [tovább]

Képek 12

Hirdetés

Most játszik vele 4

Kedvencelte 33

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

zkispet_foxdante 
Tomb Raider (2013)

Tomb Raider (2013) videojáték

Annak idején amikor a Tomb Raider sorozat a Square Enix-hez került, nagyon bíztam benne, hogy eme kiadó támogatásával a Crystal Dynamics fejlesztői valami nagyszerűt fognak az asztalra tenni. És nem kellet csalódnom. A játék nagyszerű lett, mint történetében és atmoszférájában egy különleges élmény. De azért én hiányoltam a klasszikusan vett Tomb Raider elemeket, mint például a csapdákkal és fejtörőkkel teli ősi romokon való átjutást. Bár ebben is voltak ősi romok, de itt inkább fegyvereseken és pusztításon át vezettet az út. Viszont ezt a hiányosságot könnyen megtudtam bocsátani, mert ez a játék elsősorban a túlélésről szól. És eme küzdelem érzését nagyon jól visszaadja a történet és a színészi játék. Szóval, kimondottan egy nagyon jól sikerült eredet történetet kapunk a játék fejlesztőitől. Amit bátran ajánlok mindenkinek.

Victorious 
Tomb Raider (2013)

Tomb Raider (2013) videojáték

Kifejezetten jó játék,akár többször is végigjátszható szerintem.

lengyeldavid 
Tomb Raider (2013)

Tomb Raider (2013) videojáték

Hát úristen, mit alkottak! Anno rengeteget játszottam az eredeti szériával, így némileg vonakodva ültem le elé és ami a szemem elé került, az nem semmi. Nem játszottam maximális grafikai felbontással, viszont már átlagos, vagy alacsony beállításokkal is gyönyörű.
Persze a látvány még nem minden egy játék esetében, kell ott lennie sztorinak is. És ez az a pont a reboot-olt szériában, amitől a leginkább leesett az állam! Olyan történetet kapunk, ami az első perctől kezdve a monitor elé szögez minket, megállás nélkül kell küzdenünk a túlélésért, miközben a barátainkért is aggódnunk kell.
Külön tetszett, hogy Lara karaktere nem egy harcos amazon, hanem csak egy átlagos huszonéves lány, aki gyenge és nagyon is sebezhető. És sebződik is rendesen, a történet során nagyon durva helyzetekbe kerülünk vele. A végigjátszás során megnyíló galériában vannak karakterképek. És nagyon durva, hogy Lara milyen a sziget előtt és után…
Mivel Tomb Raider-játékról van szó, ezért természetesen nem hiányozhat a misztikum és a kincsvadászat sem. A misztikum nagyon jól van felépítve, az egész történetet szépen körbelengi, a kincsvadászat pedig kellemes mellékes, ami különböző előnyökkel jár, de a fő cél nem ez, hanem a túlélés és a szigetről való kijutás.
Zárásként annyit mondhatok, hogy nem véletlenül közelít az értékelése 100% felé, a többszöri végigjátszás pedig szinte garantált. Majdnem olyan, mintha egy interaktív filmet néznénk, a sztori lebilincselő és fordulatos, a karakterekkel együtt lehet érezni és vérezni. Aki eddig vonakodott volna kipróbálni, annak bátran mondhatom, hogy mielőbb szánja rá magát.

Wolfy27 
Tomb Raider (2013)

Tomb Raider (2013) videojáték

Szeritem zseniális játék, a harcjelenetek ütősek, a kirakósok érdekesek, a történet izgalmas. Rengeteg gyűjtögetnivaló van szerte a pályán, amiért később is vissza lehet menni, ha éppen lőnek ránk és nem tudjuk összeszedni. A játék során egyre bővül a fegyverarzenálunk és ezeket folyamatosan lehet is fejleszteni. Ahogy a fegyverek úgy a képességek is fejleszthetőek, vannak nagyon jók #pl ami lehetővé teszi, hogy átkutassuk az elesett ellenfeleket és összeszedjük az ammot ami náluk van#.

Az irányításról nehéz nyilatkozni, mert billentyűzeten játszottam nem kontrolleren és iszonyat béna vagyok még, a quick action jeleneteknél jópárszor meghaltam, mire ráállt az agyam, de nem a billentyűzetkiosztás miatt, mert alapból kényelmes az alapbeállítás, hanem mert tényleg béna vagyok :) Amit viszont utáltam a játékban, nem tudom, hogy kontrollerrel mennyivel jobb, az a dogde. Egyszerűen borzasztó, egyszerű ellenfélnél még csakcsak összejön, bár ez is kb a játék utolsó 5%-ra sikerült stabilan, de a bossnál vagy mikor messziről dobálják rád a gránátokat és próbálnál fedezéket váltani, az egy halál…. pedig alapvetően ennyire nem vagyok nyomorék, mert a darksidersnél 2 perc alatt sikerült használhatóan megtanulnom dogdeolni. Ami viszont hatalmas előnye a billentyűzet+egér kombónak, hogy egérrel baromi könnyű célozni.

Master_Miller 
Tomb Raider (2013)

Tomb Raider (2013) videojáték

Nagyon élveztem, annak ellenére, hogy tartottam tőle, hogy elszakad a gyökerektől. Kár volt, Lara emberibb, ez már nem egy 3D puzzle játék, hanem egy konkrét kaland, érdekes (eredet)történettel. szimpatikus főhőssel. Gyakran felróják neki, hogy erőszakos, Lara pedig többet kap/szenved mint egy áltagos Fűrész rész szereplője, de ezeken túllendülve nagyszerű játékot kapunk.

geekvilag 
Tomb Raider (2013)

Tomb Raider (2013) videojáték

A játék ugyan nem hosszú, de talán ez az egyik előnye. A történet így feszes marad, és a játékos könnyebben fókuszálhat a szép látványvilágra, és magára a játékmenetre. 6 éves már a rebootolt Tomb Raider, de eddig szépen öregszik!

Az alábbi linken olvashatjátok bővebben a véleményemet:
https://geekvilag.hu/jatek/lara-ujragondolva-tomb-raider-2013/


Folytatása

Rise of the Tomb Raider (2015) videojáték

Összehasonlítás

Survivor Timeline


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján