Tokió királya (2011)

társasjáték 8 20
King of Tokyo
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 2–6

A Tokió Királyában 2-6 játékos küzd meg egymással mutáns szörnyek, rettenetes űrlények vagy romboló robotok szerepébe bújva egy vidám, kaotikus hangvételű csetepaté során. Dobj a kockákkal, és dönts okosan: Odasóznál egyet a riválisaidnak? Visszavonulót fújnál, hogy a sebeidet nyalogasd? Esetleg… [tovább]

Videók

magyar

Kedvencelte 4

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

lilla_csanyi 
Tokió királya (2011)

Tokió királya (2011) társasjáték

Kockapóker mechanikájú, azt hatalmas menős szörnyekkel megbolondító faék egyszerű partijáték. Az, hogy melyik szörnnyel vagy, nem számít; a megvásárolható kártyák adnak némi csavart a dologba. Amit sajnáltam, hogy bár a játék szabályzata kifejezetten ösztökél arra, hogy menj be Tokióba, de 4-5 környi játék után is sokkal inkább tűnt hatékonyabb taktikának ráfeküdni a városon kívüli pontszerzésre és az extra kártyák vásárlására.

ncsn87 
Tokió királya (2011)

Tokió királya (2011) társasjáték

Egy jó és szórakoztató parti játéknak tartom. Főleg 4 vagy afölötti játéksszámmal ajánlom. Engem a grafikája is megfogott, az alkatrészek is nagyon jók. A kockadobás mechanizmusa kicsit a kockapókert jutatta eszembe. Persze nagy a szerencsefaktor benne, de mivel háromszor újra tudod dobni a kockákat és kártyákat is tudsz venni, amikkel valamilyen előnyhöz tudsz jutni, szerintem nem zavaró ez a tényező, ez adja meg az izgalmát. Mi mindig szívesen vesszük elő.

Morn 
Tokió királya (2011)

Tokió királya (2011) társasjáték

Nem ájultam el a játéktól. Sosem jártam utána, hogy pontosan mi is ez, csak egy ismerősnek megvan a New York verzió, sosem került elő, így aztán a klubban a Tokió verziót kipróbáltuk, hátha végre tudni fogom, mi is ez. Őszintén szólva, nem teljesen erre számítottam.
Faék egyszerű játék, nincs benne semmi extra, dobsz a kockákkal, sebzel vagy sebződsz, gyógyulsz, káposztákat (villám, de párom így hívta) gyűjtesz, kártyát vásárolsz és egy kicsit próbálsz taktikázni, de itt elég nehezen lehet. NO és persze a lényeg, hogy győzelmi pontokat gyűjts, ami nem is olyan egyszerű.
A kockákat háromszor is újra lehet dobni, így ha elsőre béna vagy, talán kompenzálni tudod (nem mindig sikerült, pedig aztán én nyertem a meccset), és bízol benne, hogy nem esnek neked túlságosan, mikor megpróbálsz egy kört kihúzni Tokióban. Kint meg gyógyulni, mert bármikor visszakerülhetsz.
Fura egy játék, nem is tudom nagyon, minek nevezzem. Akkor jó, mikor nem igazán akarsz gondolkodni, nem akarsz túltaktikázni semmit, csak egy picit hülyülni a barátokkal.

Morpheus 
Tokió királya (2011)

Tokió királya (2011) társasjáték

Mi ez? Ez számomra nem társasjáték, hanem agyzsugorítás. Kösz, de nem.


Hasonló játékok címkék alapján