The Sith Lords (Star Wars: Knights of the Old Republic II) (2004) videojáték 11

Öt évvel az első játék után járunk. Revan elhagyta a galaxis ismert területeit, a külső régiókba távozott, barátai, tanítói sem tudnak róla semmit.
A sithek egy új csoportja indít támadást, módszeresen levadásszák a jedik legtöbbjét, így a Köztársaság ismét az összeomlás szélére kerül.… [tovább]

Képek 10

Hirdetés
Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords (2004)

Más készítők
LucasArts
Obsidian Entertainment

Platformok

Kedvencelte 7

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Számomra túlszárnyalta az előzőt számtalan szempontból. A karakterkezelése és építése vitathatatlanul jobb, az antagonistái zseniálisak (Traya talán a legizgalmasabb, de Sion, és Atris is fantasztikusak voltak). Személyes kedvenceim pozitív karakterek közül Atton és Exile voltak (ismételten női főszereplővel játszottam), Atton személyes tragédiája, a küzdelme, hogy jóvátegye a múltban elkövetett bűnöket szerintem a legszebb jelenetek forrása volt a játékban, Exile pedig az egyik legjobb női karakter a szériában, alapszemélyisége még úgy is érződött, hogy a játékos irányította (meg aztán a Revan c. könyvben elég sok dolog derül még ki róla). Ugyanakkor tényleg mindenki szerethető volt, Mical, Mira, Visas… ismételten konkurencia a filmeknek, és méltó folytatása az előző résznek a történet.
Elemzés a blogomon:
http://todaywiggin.gportal.hu/gindex.php…


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

HK-47: Definition: 'Love' is making a shot to the knees of a target 120 kilometers away using an Aratech sniper rifle with a tri-light scope.

Valentine_Wiggin 

Kreia: Csendes dolog a bukás… beismerni nehéz.

Valentine_Wiggin 

Atton: Te egy angyal vagy? Á, csak vicc volt. Ennél rosszabb szövegem sem volt, soha. Remélem, egy szerencsétlen gyerek nem dönt úgy, hogy használni fogja…

Valentine_Wiggin 

Atton: A nevem Atton. Eredetileg úgy volt, hogy nem is szereplek ebben a játékban, az utolsó pillanatban alkottak meg. Hibáztasd az ügynökömet. Alapból a Jedi Knight spin-offjához írtak, de arról nem akarok beszélni, hogy ott mi is történt…

(Kivágott szövegrészlet a karakter első megjelenésénél)

Valentine_Wiggin 

(Kivágott jelenet, egyik kiegészítő sem állította helyre – abban az esetben történt volna, ha a női főszereplőnek sokkal nagyobb befolyása van Mical-on, mint Atton-on, és sötét oldali)
Atton: Hey, kid!
Mical: Atton! The Exile… where is she?
Atton: She is safe. You don't need to worry about her. You never did, really. You know how long it's been since I last killed a jedi? You get a taste for it, you know? I killed a bunch of you at Malachor, while the planet was dying. Killing a half jedi like you should hold me up, till the next one comes along. They always do, you know?
Mical: Atton, Kreia is using you…
Atton: Really? I had no idea! Everyone uses each other, kid! And if she is using me to kill you, as I see it, than I really don't lose anything. I already lost what mattered to me… I wanted to protect her! To help her! Then you show up, playing hero… Fine…
Mical: Atton, the feelings between the Exile and I…
Atton: Doesn't matter! Not anymore. I forgot, how much I hate jedi. And the less of you there are in the galaxy, the better. Ready to die, kid?
Mical: I won't fight you, Atton.
Atton: I don't care, I just want you to die.

Valentine_Wiggin 

Sion: And I get the fool…
Atton: Strange… that's exactly what I was thinking!

Valentine_Wiggin 

(Miután Visas leveszi Darth Nihilus maszkját)
Exile: What did you see?
Visas: A man. Nothing more.

Valentine_Wiggin 

Atton: Need any company? I mean, I'm not doing anything. Besides if I'm not around to bail you out of trouble, who knows what will happen? Alright then, where are we going again? I mean last time, we were heading towards this mining colony at the edge of space, and there was this Sith Lord, and…
(Utolsó mondatok, good ending)

Valentine_Wiggin 

Atton: What are you doing? Get out of my head!
Kreia: Stop struggling… let me follow the current, deep… deeper… to its source.
Atton: Stop… stop it!
Kreia: With the fear… there is mingled guilt. I squirms in you like a worm. And there is it's heart. You surprise me. I could not feel it before… your feelings are a powerful shield indeed. Don't worry, „Atton”. If she is a jedi, she will forgive. If she is not… she will not care.
Atton: You can't tell her! Please… I'm asking you… I don't want her to…
Kreia: Think less of you? I hardly think that is possible. Still there is no shame in what you ask.

Valentine_Wiggin 

Kreia: Ezt akartam megérteni. Hogy lehetséges, hogy valaki elfordul ekkora hatalomtól, kész elfordulni az Erőtől is, és mégis él. De már értem. *lehajol Száműzötthöz* Azért tehetted meg, mert féltél.


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján