The Sith Lords (Star Wars: Knights of the Old Republic II) (2004) videojáték 10

Öt évvel az első játék után járunk. Revan elhagyta a galaxis ismert területeit, a külső régiókba távozott, barátai, tanítói sem tudnak róla semmit.
A sithek egy új csoportja indít támadást, módszeresen levadásszák a jedik legtöbbjét, így a Köztársaság ismét az összeomlás szélére kerül.… [tovább]

Képek 7

Hirdetés
Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords (2004)

Más készítők
LucasArts
Obsidian Entertainment

Platformok

Kedvencelte 7

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Számomra túlszárnyalta az előzőt számtalan szempontból. A karakterkezelése és építése vitathatatlanul jobb, az antagonistái zseniálisak (Traya talán a legizgalmasabb, de Sion, és Atris is fantasztikusak voltak). Személyes kedvenceim pozitív karakterek közül Atton és Exile voltak (ismételten női főszereplővel játszottam), Atton személyes tragédiája, a küzdelme, hogy jóvátegye a múltban elkövetett bűnöket szerintem a legszebb jelenetek forrása volt a játékban, Exile pedig az egyik legjobb női karakter a szériában, alapszemélyisége még úgy is érződött, hogy a játékos irányította (meg aztán a Revan c. könyvben elég sok dolog derül még ki róla). Ugyanakkor tényleg mindenki szerethető volt, Mical, Mira, Visas… ismételten konkurencia a filmeknek, és méltó folytatása az előző résznek a történet.
Elemzés a blogomon:
http://todaywiggin.gportal.hu/gindex.php…


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Atton: A nevem Atton. Eredetileg úgy volt, hogy nem is szereplek ebben a játékban, az utolsó pillanatban alkottak meg. Hibáztasd az ügynökömet. Alapból a Jedi Knight spin-offjához írtak, de arról nem akarok beszélni, hogy ott mi is történt…

(Kivágott szövegrészlet a karakter első megjelenésénél)

Valentine_Wiggin 

Kreia: Csendes dolog a bukás… beismerni nehéz.

Valentine_Wiggin 

Anzanthi Zhug: Anzanthi Zhug vagyok, a Zhugok vezetője. Erős, gyakorlott vadászok vagyunk. Bölcs lenne, ha megmondanátok, hol van a bűnöző Jedi. És nagyon gyorsan beszéljetek, mert nagyon fogytán a türelmem.
Atton: Valaki elmagyarázza, mit akar? Mert én csak annyit fogtam fel, hogy „nagyon”.
Bao-dur: Azt hiszem, azt akarja, hogy adjuk ki a tábornokot neki, és az alulképzett fejvadászainak.
Atton: Á. Így már érthető. Melyiket szeretnéd?
Bao-dur: Azt az idiótát, amelyik úgy döntött, fenyegetőzik, ahelyett, hogy lelőtt volna minket, amíg még volt rá lehetősége…

Valentine_Wiggin 

Atton: Még egy Jedi? Ti szaporodtatok, amíg nem néztem oda?

Valentine_Wiggin 

Atton: Te egy angyal vagy? Á, csak vicc volt. Ennél rosszabb szövegem sem volt, soha. Remélem, egy szerencsétlen gyerek nem dönt úgy, hogy használni fogja…

Valentine_Wiggin 

Mira: Ha szeretnél megszerezni egy fickót, egyszerűen bénítsd meg, aztán amíg üvölt a fájdalomtól, rakj rá bilincset. Aztán éheztesd két-három napig, addigra meggyőzhető lesz, és a biztonság kedvéért kétszer is ellenőrizd, van-e rajta vérdíj, hátha ér valamit.
Brianna: Ez… inkább vadászat.
Mira: Hívd aminek akarod. Ami engem illet, én imádom a célpontjaimat…

Valentine_Wiggin 

Atton (Kreiának): Nézd, fogalmam sincs, hogy lettél ilyen manipulatív boszorka, de még nagyobb rejtély, hogy egy ilyen gonosz, vén banya miért pazarolja az idejét rám.

Valentine_Wiggin 

Vrook: Eltépted magad az Erőtől, hogy túl tudj élni. Megsüketültél.
Kreia: És végre hallani kezdtél.
Zez-Kai Ell: Megtörtél.
Kreia: Egésszé váltál.
Kavar: Megvakultál.
Kreia: És végre… látsz.

Valentine_Wiggin 

Kreia: Ezt akartam megérteni. Hogy lehetséges, hogy valaki elfordul ekkora hatalomtól, kész elfordulni az Erőtől is, és mégis él. De már értem. *lehajol Száműzötthöz* Azért tehetted meg, mert féltél.


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján