Star Wars: Knights of the Old Republic (Star Wars: Knights of the Old Republic I) (2003) videojáték 19

Négyezer évvel a Yavini csata, és a filmek cselekménye előtt járunk. A galaxist lerohanták a mandalóriak, és csak két jedi tudta megállítani őket… az egyikük az ambiciózus, kitűnő stratéga Revan, a másik az agresszív, harcias Malak. Győzelmüknek azonban nagy ára volt.
A két kiváló jedi a… [tovább]

Képek 11

Hirdetés
Star Wars: Knights of the Old Republic (2003)

Más készítők
BioWare
LucasArts

Platformok

Most játszik vele 2

Kedvencelte 17

Várólistára tette 7


Kiemelt értékelések

PAVideoStudio 

2013 nyarán elég nehezen tudtam feltelepíteni, végül sikerült, de a kompatibilitást vissza kellett állítanom Windows 98-ra, Windows 7-ről. Gondoltam végigjátszom mielőtt elkezdeném a Bane-trilógiát, de Tarison olyan lassan haladtam – főleg az irányítás miatt –, hogy inkább elkezdtem olvasnia könyveket és azokkal párhuzamosan játszottam mostanáig.

Ez volt ez első RPG amivel játszottam, így meglehetősen különös volt az irányítási mód, mondhatni az elején borzalmas. Azonban a végére már megszoktam és egész jól boldogultam.

A történet fantasztikus, lenyűgöző, komolyan mondom a legjobb SW játék volt történetileg amivel eddig játszottam. Volt néhány rész ahol eldobtam az agyam. Nagyon sok dolgot tudtam meg erről a korszakról. A karakterek nagyon kidolgozottak.

A képi megjelenítéssel és az átvezető videókkal is elvarázsoltak. A magyarítás is nagyon sokat segített, ezúton is köszönöm a készítőknek. Csak azt tudom mondani, ezzel játszani kell, mert lenyűgöző élményt nyújt.

Valentine_Wiggin 

Imádom. A Star Wars filmek meglehetősen késői megismerése után minden SW témájú könyvre-sorozatra-játékra előszeretettel lecsaptam, így javaslatra kezdtem el a KOTOR-t. A története számomra simán konkurencia a hat (mostmár hét) filmnek, az üzenete fantasztikus, a karaktereket pedig imádom. Különösen Juhanit és Jolee Bindot kedveltem meg ebből a társaságból, de Revan is nagyon szerethető, és megérthető a helyzete. Én női főszereplővel játszottam, hiteles, nagyon szépen felépített volt az összes barátság, ami kialakult (a kedvenceim talán a Bastilával való már-már testvéri viszony, és a Missionnel való kicsit anyáskodó kapcsolat), és a szerelmi szál is Carth Onasival szépre, és átérezhetőre lett megírva. Az irányítása kellően egyszerű, hogy élvezni tudjam.
Elemzést is írtam a történetről az alábbi linken:
http://todaywiggin.gportal.hu/gindex.php…
A játékhoz kapcsolódó, angol nyelvű fanfiction-öm:
https://www.wattpad.com/419906721-we-are-alike-young-skywalker
Ugyanez a fanfiction magyar nyelven:
https://www.wattpad.com/story/128465724-hasonl%C3%ADtun…
És egy másik fanfiction, ami a két KOTOR játékhoz egyszerre kapcsolódik (a második eseményei és főhőse is szerepet kapnak benne):
https://www.wattpad.com/story/137006827-vihar-el%C5%91tt

1 hozzászólás

Folytatása

Összehasonlítás

Star Wars: Knights of the Old Republic


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Bastila: Melyik bolygón születtél?
Főhős: A Kashyyykon. Wookie vagyok, nem látszik?

Valentine_Wiggin 

Jolee Bindo: Tudjátok, mit a baj a mai fiatalsággal? Az, hogy FIATALOK.

Valentine_Wiggin 

Saul Karath: Hol a Jedi Enklávé?
Főhős (miközben az Enklávé a Dantooine-on van): Az Alderaanon. Az Alderaanon van.

Valentine_Wiggin 

Carth Onasi: Csupa fül vagyok, szépségem.
(Női) főhős: Még egy ilyen megjegyzés, és elveszted egy-két füledet.

Valentine_Wiggin 

Jolee Bindo: A szeretet sosem visz a sötét oldalra. A szenvedély vezethet haraghoz és félelemhez, de az nem azonos a szeretettel. Urald a szenvedélyedet, amikor szeretsz, erre figyelj! Maga a szeretet azonban megment, nem elátkoz.

Valentine_Wiggin 

Carth Onasi: Én nem harcos vagyok. Hanem katona. Van különbség. Egy harcos támad, hódít, a gyengékre vadászik. A katona megvédi az ártatlanokat – jellemzően a harcosoktól.


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján