Star Wars: Knights of the Old Republic (2003)

videójáték 12 31
KOTOR

Négyezer évvel a Yavini csata, és a filmek cselekménye előtt járunk. A galaxist lerohanták a mandalóriak, és csak két jedi tudta megállítani őket… az egyikük az ambiciózus, kitűnő stratéga Revan, a másik az agresszív, harcias Malak. Győzelmüknek azonban nagy ára volt.
A két kiváló jedi a… [tovább]

Videók

Képek 11

SzereplőSzinkronhang
Bastila ShanJennifer Hale
Carth OnasiRaphael Sbarge
Darth MalakRafael Ferrer
Canderous OrdoJohn Cygan
HK-47Kristoffer Tabori
Jolee BindoKevin Michael Richardson
JuhaniCourtenay Taylor
Mission VaoCatherine Taber
Saul KarathRobin Sachs

Most játszik vele 3

Kedvencelte 27

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

PAVideoStudio 
Star Wars: Knights of the Old Republic (2003)

2013 nyarán elég nehezen tudtam feltelepíteni, végül sikerült, de a kompatibilitást vissza kellett állítanom Windows 98-ra, Windows 7-ről. Gondoltam végigjátszom mielőtt elkezdeném a Bane-trilógiát, de Tarison olyan lassan haladtam – főleg az irányítás miatt –, hogy inkább elkezdtem olvasnia könyveket és azokkal párhuzamosan játszottam mostanáig.

Ez volt ez első RPG amivel játszottam, így meglehetősen különös volt az irányítási mód, mondhatni az elején borzalmas. Azonban a végére már megszoktam és egész jól boldogultam.

A történet fantasztikus, lenyűgöző, komolyan mondom a legjobb SW játék volt történetileg amivel eddig játszottam. Volt néhány rész ahol eldobtam az agyam. Nagyon sok dolgot tudtam meg erről a korszakról. A karakterek nagyon kidolgozottak.

A képi megjelenítéssel és az átvezető videókkal is elvarázsoltak. A magyarítás is nagyon sokat segített, ezúton is köszönöm a készítőknek. Csak azt tudom mondani, ezzel játszani kell, mert lenyűgöző élményt nyújt.

Valentine_Wiggin 
Star Wars: Knights of the Old Republic (2003)

Imádom. A Star Wars filmek meglehetősen késői megismerése után minden SW témájú könyvre-sorozatra-játékra előszeretettel lecsaptam, így javaslatra kezdtem el a KOTOR-t. A története számomra simán konkurencia a hat (mostmár hét) filmnek, az üzenete fantasztikus, a karaktereket pedig imádom. Különösen Juhanit és Jolee Bindot kedveltem meg ebből a társaságból, de Revan is nagyon szerethető, és megérthető a helyzete. Én női főszereplővel játszottam, hiteles, nagyon szépen felépített volt az összes barátság, ami kialakult (a kedvenceim talán a Bastilával való már-már testvéri viszony, és a Missionnel való kicsit anyáskodó kapcsolat), és a szerelmi szál is Carth Onasival szépre, és átérezhetőre lett megírva. Az irányítása kellően egyszerű, hogy élvezni tudjam.
Elemzést is írtam a történetről az alábbi linken:
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/05/regi-emlekek-k…
A játékhoz kapcsolódó, angol nyelvű fanfiction-öm:
https://www.wattpad.com/419906721-we-are-alike-young-skywalker
Ugyanez a fanfiction magyar nyelven:
https://www.wattpad.com/story/128465724-hasonl%C3%ADtun…
És egy másik fanfiction, ami a két KOTOR játékhoz egyszerre kapcsolódik (a második eseményei és főhőse is szerepet kapnak benne):
https://www.wattpad.com/story/137006827-vihar-el%C5%91tt

1 hozzászólás
Nightmare 
Star Wars: Knights of the Old Republic (2003)

A gameplay része nem a kedvencem, viszont az összes Star Wars játék közül messze ennek van a legjobb története. Kipróbáltam mindkét befejezést, talán a sötét oldali ending egy kicsit jobban tetszik. Ezután megnéztem, hogy mi lesz a főszereplő sorsa a játék storyja után, és eléggé csalódott lettem, hogy ennyire el tudtak rontani egy ilyen kiváló karaktert, illetve hogy ilyen szomorú véget ért a története, ez a folytatástól is elvette a kedvem.


Folytatása

Összehasonlítás

Star Wars: Knights of the Old Republic


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Saul Karath: Hol a Jedi Enklávé?
Főhős (miközben az Enklávé a Dantooine-on van): Az Alderaanon. Az Alderaanon van.

Tmcat 

HK-47: Statement: HK-47 is ready to serve, master.
Protagonist: You don't need to call me master, you know.
HK-47: Query: Don't I? I was under the assumption that organic meatbags such as yourself enjoyed such forms of address.
Protagonist: „Organic meatbags”?
HK-47: Retraction: Did I say that out loud? I apologize, master. While you are a meatbag, I suppose I should not call you as such.
Protagonist: You just called me a meatbag again!
HK-47: Explanation: It's just that… you have all these squishy parts, master. And all that water! How the constant sloshing doesn't drive you mad, I have no idea…
Protagonist: Neither do I, come to think of it…
HK-47: Statement: Now do you understand the travails of my existence, master? Surely it does not compare to your existence, but still…
Protagonist: I survive. Somehow.
HK-47: Commentary: As do I. It is our lot in life, I suppose, master. Shall we find something to kill to cheer ourselves up?

Tmcat 

HK-47: Exclamation: Damn it, master! I am an assassination droid, not a dictionary!

1 hozzászólás
Tmcat 

Master Vandar Tokare: (reciting the Jedi Code) There is no emotion; there is peace. There is no ignorance; there is knowledge. There is no passion; there is serenity. There is no chaos; there is harmony. There is no death; there is the Force.

Valentine_Wiggin 

Jolee Bindo: A szeretet sosem visz a sötét oldalra. A szenvedély vezethet haraghoz és félelemhez, de az nem azonos a szeretettel. Urald a szenvedélyedet, amikor szeretsz, erre figyelj! Maga a szeretet azonban megment, nem elátkoz.

Valentine_Wiggin 

Carth Onasi: Én nem harcos vagyok. Hanem katona. Van különbség. Egy harcos támad, hódít, a gyengékre vadászik. A katona megvédi az ártatlanokat – jellemzően a harcosoktól.

Valentine_Wiggin 

Bastila: Melyik bolygón születtél?
Főhős: A Kashyyykon. Wookie vagyok, nem látszik?

Valentine_Wiggin 

Jolee Bindo: Tudjátok, mit a baj a mai fiatalsággal? Az, hogy FIATALOK.

Valentine_Wiggin 

Carth Onasi: Csupa fül vagyok, szépségem.
(Női) főhős: Még egy ilyen megjegyzés, és elveszted egy-két füledet.


Ha tetszett, játssz ezzel is


1

Mass Effect 3 (2012) videójáték

1 szavazat · Összehasonlítás

1

Mass Effect 2 (2010) videójáték

1 szavazat · Összehasonlítás

1

Mass Effect (2007) videójáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján