Alien: Isolation (2014)

videójáték 18 18

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az Alien: Isolation története 15 évvel az első mozifilm eseményei után kezdődik. Ellen Ripley nyomtalanul eltűnt, a filmekben csak emlegetett lánya felnőtt és kénytelen volt beletörődni, hogy sosem tudhatja meg, mi is történt valójában anyjával. Technikusi pályára lépett, hogy olyan hajókon és… [tovább]

Alien: Isolation - Nostromo Edition

Alapjáték + DLC (Crew Expendable)

2014
Alien: Isolation - Ripley Edition

Alapjáték + DLC-k (Crew Expendable, Last Survivor)

2014
Alien: Isolation - The Collection

Alapjáték + összes DLC

2015
Hirdetés

Most játszik vele 7

Kedvencelte 16

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Prometheus 
Alien: Isolation (2014)

Alien: Isolation (2014) videójáték

Őszintén szólva, nem egyszerű írnom erről a játékról értékelést. Nagyon szeretem az Alien univerzumot (filmeket, könyveket, játékokat), ezért megpróbálom minél célratörőbben és objektíven megírni az értékelésemet. :)

Az Alien: Isolation egy nagyon Alien univerzumhoz hű játék lett. Minden porcikája az eredeti Alien filmek hangulatát adja át az embernek: a látványt, a zenét, a rettegést. A játék kaland-akció-thriller-horror elemeket vegyít magába, szinte tökéletes egyensúllyal. Látszik rajta, hogy minden apró elem tökéletes részletességgel lett kidolgozva. Érződik rajta az a retro érzés, amit az eredeti Alien filmek során éreztünk. Pont emiatt nagyon sok díjat nyert, többek között zenei, BAFTA, és játékfejlesztői díjakat is bezsebelt (és a lista folytatódik, nagyon sok díjról van szó). Sikerességét az is mutatja, hogy a (nem leárazott) Steam ára a játéknak évek alatt alig vagy egyáltalán nem változott.

Számomra nagyon hangulatos volt a játék. Imádtam a zenéjét, a látványát, a hangulatát, a játékmenetét. Folyamatos rettegésben tartott, még akkor is, ha kifejezetten ez nem egy horror játéknak készült. Úgy éreztem magam, mintha egy Alien filmben lennék, annyira jól eltalálták az atmoszférát. Szerettem hogy egy feladatot többféleképpen megtudtam oldani (például lopakodással, figyelemeltereléssel, vagy durvább eszközökkel), és folyamatos kihívásokat támasztottak elém a játék során. Az egyik kedvenc játékom lett, bármikor elő tudom venni és játszani hála az kiegészítő DLC-knek amiben több, új játékmódot mutattak be.

Szó ami száz: ez a játék kötelező Alien rajongóknak. Aki nem szereti az Alient, de a horror műfajt igen, annak is tudom ajánlani a páratlan hangulata miatt. :) Nagyon kevés olyan játék van, mint az Alien: Isolation, és vétek nem játszani vele.

„Must play!” kategóriás játék, szerintem. :)

Gyula_Radics 
Alien: Isolation (2014)

Alien: Isolation (2014) videójáték

Nemrég fejeztem be a játékot a DLC-kel együtt. Azt kell mondjam, hogy aki egy kicsit is szereti az Alien univerzumot annak kötelező darab, és a horror műfaj rajongóinak is erősen ajánlott. A játék nagy tisztelgés az Alien filmek előtt, zseniálisan hozza azok hangulatát, képi világát. Az atmoszféra zseniális, a folyamatosan adagolt feszültség, és bizonytalanság érzetének keltése pedig a legjobb játékok közé emeli az Alien: Isolation-t.
Talán amit icipici negatívumként említenék, az a játék vége felé már frusztráló számú elhalálozásaim száma. Mert kérem a Halál nem válogat. Van itt átprogramozott android, mindenre tüzelő emberek, lassacskán szétpergő űrállomás, arctámadó, és persze a folyamatosan a sarkukban lihegő, egy percnyi lazát nem hagyó Xenomorph.
A DLC-k maguk is remek darabok. Újra élhetjük a Nostromó legénységének harcát az Aliennel. Igen, akár Ellen Ripley bőrébe is belebújhatunk!
Összességében az Alien:Isolation-t mindenkinek csak ajánlani tudom, mert egy zseniális játék!

Zakkant_Tudós 
Alien: Isolation (2014)

Alien: Isolation (2014) videójáték

Pontozni nem fogom, mert nem rossz játék, nyilván megvan ennek is a célcsoportja, csak az nem én vagyok… Annak idején akkora akcióban adták, hogy mondom, nem hagyom ki.
Ismét kiderült, hogy ez a lopakodósdi nem nekem való. Hónapok után, több megszakítással sikerült végigjátszanom (természetesen legkönnyebb fokozaton) az alapjátékot meg az előrendelői DLC-ket vért izzadva. Viszont az úgynevezett Survivor módon már inkább meghagyom a kemény magnak. Az a poén egyébként, hogy még így, bénázva is meglett az 50 acsiból 39, nem tudom, hogyan.

carragher 
Alien: Isolation (2014)

Alien: Isolation (2014) videójáték

2017.05.28.-án a 5.pályánál vagyok az orvosi részlegnél. Az idegen állandóan elkap ezért most szüneteltettem egy kicsit.


Hasonló játékok címkék alapján