Pandemic: A labor (2017)

társasjáték 8 3
Pandemic: In the Lab
Játékidő: 45 perc · Játékosok száma: 1–6

Utazz, gyógyíts, gyűjts mintákat – és a laborban fejleszd ki a szérumot!
A cél ezúttal is az emberiség megmentése a négy halálos vírustörzzsel szemben, de most még nehezebb megtalálni az ellenszert. A játékosoknak ezúttal egy külön pályarészt képező laborban kell kifejleszteniük az… [tovább]

Hirdetés
Pandemic: A labor (2017)

Tervező
Matt Leacock
Thomas Lehmann

Kiadó
Z-Man Games

Illusztrátor
Chris Quilliams

Magyar kiadó
Gémklub

Kedvencelte 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Rendbonto 
Pandemic: A labor (2017)

Pandemic: A labor (2017) társasjáték

Abszolút jó kiegészítője a Pandemic sorozatnak. Más taktikákat kell alkalmazni, mint eddig, és mindenképp színesíti az alapjátékot. A nehézség mit sem változott, sőt, durvult, ami a játékbéli döntéseket még nehezebbé teszi. Jól működött a Pengeélen kiegészítővel együtt is, de így együtt már tényleg brutális, izzasztó játékélményt ad (két fősen).
A partijáték módot sajnos nem tudtuk kipróbálni, de elég összerakottnak tűnik az is.

Morn 
Pandemic: A labor (2017)

Pandemic: A labor (2017) társasjáték

Természetesen kétszer is meghaltunk, bár nem tudom, ez függött-e attól, hogy csak ketten játszottunk. A laboros részt próbáltuk ki, új szerepekkel, a mutálódott vírust meg kivettük a játékból, hogy nosza, akkor tanuljunk bele. Nem bonyolítja túl a játékot a labor (könnyen átlátható, megérthető), de tény, hogy nagyon nehezíti. Az eddigi játékokban a halál sokszor a kártyák elfogyása vagy éppen a kitörések következtében lep meg minket. A laboros kiegészítővel viszont a vírus kockákra is nagyon oda kell figyelni, mert jobban fogynak mint eddig, elvégre az ellenszérum kifejlesztéséhez is kell nem kevés kockát felhasználni. Emiatt mi is húztuk az időt, hogy nehogy elfogyjon egy adott szín, pedig nagyon kellett volna már az ellenszere. A második játéknál plusz egy kör (egy-egy lépés fejenként) hiányzott ahhoz, hogy megnyerjük a játékot, de sajnos elfogyott a pakli, mert annyira tartottunk az egyik víruskocka elfogyásától – amit jól is tettünk, mert pont a mégsem fejlesztünk szakasz után egy szem maradt belőle, így előbb meghaltunk volna.
Nehéz, nehéz, pedig aztán én még jó karaktert is húztam, az epidemiológust, akivel volt ingyen akcióm a laborban. Sűrűn ki is használtam, de emellett kellett irtani is serényen a felbukkanó vírusokat.
Az új doboz insertje viszont hagy némi kívánnivalót maga után. Annyira szűkösre szabták a kártyák részét, hogy szinte suvasztani kell őket, még szerencse, hogy nem sérülnek meg tőle, bár a kivételüket is eléggé megnehezíti. Ha fóliázva lennének, esélytelen lenne elrakni őket. Plusz a megszokott doboz méret is alacsony a trióhoz, legalábbis a bioterrorista meg a játékszabályok berakásával (utóbbiak elég vékonykák) nem megy rá teljesen a doboz teteje. Persze így is becsukható, nem potyog semmi, minden oké, csak kicsit kellemetlen, mikor a dobozt kinyitva kicsúsznak a leírások. (Biztos arra számítottak, hogy a bioterrorista lapjait már nagyrészt elhasználja az ember.)
Összességében szuper kiegészítő, nagyon is javallott a beszerzése!


Hasonló játékok címkék alapján