Catan telepesei – Lovagok és városok (1998)

társasjáték 12 14
Catan: Cities & Knights / The Cities and Knights of Catan
Játékidő: 90 perc · Játékosok száma: 3–4

A Lovagok és városok új játékelemeket tartalmaz, melyekkel kiegészítve a Catan telepesei alapjátékot új, változatos élményeket élhet át! A városok gazdagsága csábítja a barbárokat. Kevés idő áll rendelkezésre egy ütőképes lovagsereg felállítására ellenük. Aki részt vesz a barbárok elleni… [tovább]

Videók

angol
angol

Képek 2

Hirdetés

Kedvencelte 13

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

perpetua 
Catan telepesei – Lovagok és városok (1998)

Ezzel a kiegészítővel az igazi az alapjáték. Sok újítást hordoz magában, amivel sokkal élvezetesebb a játék. Újabb nyersanyagokat szerezhetünk, amivel új előnyökhöz juthatunk. Sokkal több variációs lehetőségeket nyújt.

Paszternákné_Tóth_Júlia 
Catan telepesei – Lovagok és városok (1998)

Először játszottunk vele mind a négyen, így irgalmatlanul hosszú volt, vagy öt órán át tartott (szünetet is tartottunk) :-( Így nem sokszor fogjuk elővenni, pedig nekem egyébként nagyon tetszett a játék menete és az új elemek.
Nagy előnye még, hogy a gyerekek (9,11 év) is viszonylag könnyen megértették ezt is, nem kellett nagyon sokat segíteni nekik a játékban.

Rendbonto 
Catan telepesei – Lovagok és városok (1998)

Ezzel a kiegészítővel bonyolultabb lesz a Catan (no nem annyira), és négy játékossal egy 3-4 órás komoly játékot is össze lehet hozni. Tetszett, hogy bővültek a lehetőségek a pont szerzésre, és emiatt komoly taktikákra is rákényszerülünk.
Ami még jobb, hogy a Tengeri utazók kiegészítővel össze lehet vonni.


Folytatása

Starship Catan (2001) társasjáték

Összehasonlítás

Catan telepesei


Hasonló játékok címkék alapján