Ticket to Ride Map Collection: Volume 5 – United Kingdom & Pennsylvania (2015)

társasjáték 8 7
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 2–5

Az Egyesült Királyság térképét 2-4 személyre tervezték, ahol a játékosoknak kell kifejleszteni a technológiákat, hogy kiterjeszthessék vonathálózatukat a XIX. századi Nagy Britanniára és Írországra. A kétoldalas tábla másik oldalán pedig Pennsylvania állam térképe látható, mely igencsak híres… [tovább]

Képek 4

Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

perpetua 

Család szinten eddig ez lett a kedvenc térképpáros. Személy szerint nálam még mindig az India vezet, de természetesen ez se rossz. :) Jajj és az új vonatkocsi kártyákat, majdnem szó nélkül hagyom, pedig valami gyönyörűségesek. *-*
United Kingdom
Külcsín tekintetében határozottan kedvenc, mert imádom ezt a színkavalkádot. Az újításra az érdekes szót használnám, szokás szerint egy kicsit máshogy kell miatta gondolkodni. Jó az ötlet, hogy nem hullik minden az ölünkbe, hanem meg kell fizetni az árát annak, ha kompokat, hosszabb útvonalakat és más „extrákat” akarunk használni.
Pennsylvania
Ez a kedveltebb a kettő közül. A megszokott térképekhez képest sokkal egyszerűbb, mondhatnám, hogy kinézet miatt őt sorolnám mind közül a leghátrább, de a részvényeket érezzük az egyik legjobb újításnak. Nem elég az útvonalaidra koncentrálni, érdemes azt is figyelni, hogy melyik részvényből mennyit gyűjtesz, mert a játék végén nagyon meg tudják kavarni a kialakult sorrendet.

Molymacska 

Mivel online játsszuk, ezért mi csak a UK térképpel találkoztunk eddig.
Az alap Európához képest annyi a változás, hogy alapból csak egyes és kettes utakat tudsz lerakni, és ahhoz, hogy más útvonalat is le tudj rakni, meg kell venned a technológiakártyát. Ezek a kártyák nem csak engedik a kompot, a hármas, vagy négy fölötti utakat, de tartalmaznak helyi vonalakat megépítésére alkalmas kártyákat (Wels, Skócia, Írország felé), illetve bónuszpontokat érő kártyákat is vehetünk.
Ez a játék eddig a legagyégetőbb Ticket to ride játék, mert alapvetően ez se bonyolult, de fontos, hogy figyelj, mit veszel meg, és ezt tud kihasználni, illetve hogy a bónuszokat tudj bezsebelni. Anélkül, akármennyire is jó játék, alig lenne az embernek pontja csak az utakból, és csak a ticketekből. Másrészről a Nordic countriesban megszokott négy kártya kivált bármit akció is aktív itt, és fontos is, hogy a megfelelő technológiakártyát az ember megtudja szerezni.
Ticket to ride szinten egyszerű marad, de mégis nagyon bonyolulttá, és extrán stratégiussá teszi a játékot ez a néhány nagyon egyszerű változtatás. Izgalmas vele játszani, és érdemes kipróbálni. Zseniális!

Az értékelés óta játszottunk a Pennsylvániával is, így azzal is bővítem az értékelést.
Ennek a térképnek a különlegessége, hogy próbálunk minden lerakott úttal részvényeket gyűjteni, amik a végén a tőzsdén majd értékelődni fognak. Itt amitől más, hogy nagyon kell figyelni a másikra, milyen részvényei vannak, mert ha túl sokat szerez, akkor előnybe kerül.
Ami negatívum ezzel a térképpel, hogy ezt ketten csak egy dummy playerrel tudjuk játszani, ami őszintén engem nagyon zavart (főleg hogy az első játéknáé konkrétan egy részvényt kimaxoltunk vele, mert nem figyeltünk eléggé).
Ez a térkép számomra nem tetszett annyira, ellenben a UK még ezt az élményt is kompenzálja.


Hasonló játékok címkék alapján