Fesztáv: Óceániai madarak (2020)

társasjáték 10 8
Wingspan: Oceania Expansion
Játékidő: 60 perc · Játékosok száma: 1–5

Ebben a második kiegészítőben Óceánia színes és fenséges madarait mutatjuk be. Az óceáni madárkártyákat úgy terveztük, hogy az alapjáték madárkártyái közé keverhetőek legyenek, akár más kiegészítők kártyáival együtt is.

Ez a kiegészítő új játékostáblákat és egy új eledeltípust tartalmaz,… [tovább]

Videók

angol
angol
angol

Képek 4

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

ncsn87 
Fesztáv: Óceániai madarak (2020)

Fesztáv: Óceániai madarak (2020) társasjáték

Nagyon jó ez a kieg is. Arra jutottam, hogy csak két paklit keverek össze, a kiadó is ezt javasolta, hogy ne híguljon nagyon, így az Európaival vegyítettük. Sokkal izgibb és agyasabb így, mint az alap. Az új dolog is sokkal jobbak, a tábla, a nektár, a madarak. Taktikusabb az egész. :)
Szerintem mi maradunk egyenlőre ebben a keverési felállásban.

Molymacska 
Fesztáv: Óceániai madarak (2020)

Fesztáv: Óceániai madarak (2020) társasjáték

Fesztávval kezdtünk el modern társasjátékokkal játszani így természetes, hogy nagyon szeretjük mind az alapjátékot, mind a kiegészítőket. Az Óceániai kiegészítő viszont nagyon sokat változtat a játékon, és emiatt tényleg élvezetesebb játszani.
Az alapjátékhoz képest a változtatás, hogy (mint az európaiban) újabb fajta kártyák jönnek. Most megjöttek a sárgák, a játék végén aktiválódó kártyák. Emellett átalakul a kártyakijátszós tábla is, elvileg balanszoltabb, gyakorlatilag viszont megjelenik az új eledeltípus rajta: a nektár.
Az Óceániai kiegészítőnek a legnagyobb előnye a nektár, ami nem csak egyfajta bónusz eledelként működik, amivel érdemes jól menedzselni, hiszen a kör végén „megromlik”, hanem a nektár mennyiség is számít, amiket kijátsszunk, hiszen a végén ha az adott helyen nekünk van többségünk, akkor győzelmi pontokat is kapunk.
Ami érdekes benne, hogy eddig is sokfelé kellett figyelni, de most ehhez kapcsolódik még egy, a nektár is. Ha nem figyelsz rá, könnyebben fog nyerni a másik fél, ugyanúgy, mintha más lehetőséget hanyagolsz el (bónuszkártyák, kör végi pontozás stb). Könnyíti az eledelek beszerzését is, mivel a kockákon nagyobb valószínűséggel jelenik meg a nektár.
Alapjaiban nem sokat változtat, inkább sok apróbb dolgot, ami miatt érdekesebb lesz a játékmenet. (és annyi madarunk van, hogy egymás után 4-5 játékra elegek :D ). Ha valaki Fesztáv kiegészítőn gondolkodik, mindenképpen ajánlom, hogy ezt próbálja ki, mert az európai madarak „csak” a türkiz képességeket hozza be, míg az óceániai a nektárra a játék alapjait változtatja meg. Nekem nagyon bejött, és várom, milyen új kiegek készülnek még :)

1 hozzászólás
piciszusz 
Fesztáv: Óceániai madarak (2020)

Fesztáv: Óceániai madarak (2020) társasjáték

Múlt héten kipróbáltuk az alapjátékkal együtt, sajnos sárga kártya egyáltalán nem jött fel, de amúgy tetszik ez a kiegészítő is, feldobja az új nyersanyag.


Hasonló játékok címkék alapján