Everdell – Fagybérc (2019)

társasjáték 14 3
Everdell: Spirecrest
Játékidő: 100 perc · Játékosok száma: 1–4

Az Everdell: Spirecrest kiegészítőben messze túl Everdell völgyének határain, egy titokzatos és ismeretlen vidék szívében új kalandok várnak Rád.

A kiegészítő 3 kártyatípussal bővíti az alapjátékot:
Az Időjárás kártyáknak köszönhetően újabb leküzdendő akadályok kerülnek a… [tovább]

Everdell: Spirecrest – Collector's Edition2020

Videók

angol
angol
magyar

Képek 5

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Imma 
Everdell – Fagybérc (2019)

Everdell – Fagybérc (2019) társasjáték

Érteni vélem, miért ezt hozták ki magyarul, és nem a Pearlbrookot. Tetszik benne, hogy jobban elkülönül (mindig csak az évszakok végén kell a nyuszikákkal foglalkozni), és persze az is, hogy nagyon jó tápokat kapunk. Én elsőre megnyertem Gyalogszakállt, és bár a többit még nem ismerem, de akkor is ki merem jelenteni, hogy ő szerintem mindent visz. 91 ponttal végeztem az első játékot, egy szépséghibája volt csak, hogy rendre elfelelejtettük az őszi jégesőt. Legközelebb talán rakunk ilyenkor a helyszínekre valami jelölőt.

ncsn87 
Everdell – Fagybérc (2019)

Everdell – Fagybérc (2019) társasjáték

Eleinte vegyesen éreztem vele kapcsolatba, de már több játékkal magam mögött, nagyon megszerettem.
Az időjáráskártyákat eleinte nagyon szivatósnak érzed, de mivel háromszor is kapsz felfedezés kártyákat, amiken szuper dolgok vannak, kompenzálva vagy. Viszont a felfedezéskártyák megnövelik a szerencsefaktort. A párom sokkal jobbak közül választhatott néha, nekem meg bénábbak jöttek. Így azért hátrányban voltam, eltolódott az arány. De ez ilyen, amiben sok a kártya.
Az expedíció, amit megtehetsz a játék végén, jópofa, plusz pontokat ad, de ugye azokat előre meg kellett termelni. El kell dönteni, megéri-e arra költeni vagy másra jobb.
Szerintem ki kell ismerni még jobban. Jó lesz ez. És milyen cuki, hogy az állatok hátán utaznak munkásaid. *.*
Először azt hittük, azok a nagy állatok plusz munkások (meg is örültünk neki), de nem, csak helyettesítik az egyik figurádat, ezért van, hogy ráültetheted. De ezek a nyergek, amikkel rá tudod ültetni a munkásaidat a nagy állatokra, iszonyat szorosak. Hosszú távon szerintem nem jó ötlet használni, rongálja a festés felületét és a fa anyagát. :( Pedig annyira ötletes így. Én nem is tudtam feltenni, csak a férjem… Oké, így nem esnek le, de ez meg a másik véglet.
Határozottan nehezebb, kompexebb lett az egész. Az összkép iszonyat szép, még hangulatosabb, tematikusabb lett tőle a játék. :)


Hasonló játékok címkék alapján