Mortal Shell (2020)

videójáték 3
Mortal Shell: Enhanced Edition

Remastered kiadás: PS5, Xbox Series X/S

2021

Videók

Angol
Hirdetés

Most játszik vele 1

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

lizardking 
Mortal Shell (2020)

Mortal Shell (2020) videójáték

Megszenvedtem vele, de sikerült végigjátszani. Életem első soulslike-játéka volt, bele is raktam bő negyven órát… Nem sokat tudtam a game-ről, ahogy az ilyen típusú játékokról se, csak elkezdtem nyomni. Meglepve tapasztaltam, hogy nagyjából nulla tutorialt vagy fogódzkodót kapok, ahogy azt is, hogy az ellenség két-három csapással lezúzza a fejemet, és ha másodszor is meghalok – miután egyszer visszafoglaltam a shellt (ha sikerült) –, akkor kezdhetem előlről, az ellenfelek ugyanis újratermelődnek. Baromi nehéz volt megszoknom a játékmechanikát, és az sem segített, hogy a game akkor sem szólt, ha olyan területre vetődtem, ahol túl erős volt az ellenség. Soká jöttem rá a karakterem fejleszthetőségének mikéntjére is. Arról nem is beszélve, hogy az itt-ott fellelhető, óangol nyelven írt sztori-töredékek sem vittek közelebb a nagy egész megértéséhez.

Ennek ellenére – vagy éppen ezért – élveztem a kihívást, hogy nekem kell megoldanom, kitalálnom a dolgokat. A grafika decens, a világ kellően lepusztult, ennél fogva nyomasztó, a zene pedig kiváló (mint később kiderült, a muzsikáért az az Atrium Carceri felelt, akinek remek dark ambient mixeihez már volt szerencsém a Cryo Chamber-kiadó jóvoltából). Vagyis vaskos atmoszférával van megáldva a játék, ami nálam kulcsfontosságú. Mindent összevetve, tetszett az élmény, még ha néha az idegeimen táncolt is a játék, és kétszer is félreraktam 1-2 hónapra. Gyűjtök majd egy kis bátorságot, aztán jöhet a stílusteremtő Demon's Souls.

7 hozzászólás
and_rea 
Mortal Shell (2020)

Mortal Shell (2020) videójáték

Az elején nagyon megfogott ez a shell mechanika. Hogy tudtak valami újat berakni a harcrendszerbe. Érdekes volt kitapasztalni, hogy mikor, hogy kell használni a harden-t, hogy a legjobb időben használjuk, mert az elején kb egy-két ütéssel is meg lehetett halni. A végére viszont nagyon könnyűvé vált a harc.

És valahogy az egész játék dinamikája olyan lassúcska. Óvatosan kell haladni, tényleg féltem a meghalástól, mert nehéz volt visszaszerezni az összegyűjtött izéket. De óvatosan haladva, kb 10 óra alatt ki lehet játszani.

A világ sötét.

Érdekes az item-rendszer, hogy használni kell az itemeket, hogy megismerjük őket.
Érdekes a szint fejlődés, hogy a 4 különböző shell-hez különböző tulajdonságokat lehet kilockolni.

De kicsi a világ; látszik, hogy kis költségvetéssel, kis stúdió készítette. A végére mintha elfogyott volna a szusz.
De kis csapattól rendben van ez a játék.

Lunemorte 
Mortal Shell (2020)

Mortal Shell (2020) videójáték

A Dark Souls koppintása gyakorlatilag – sokkal bugyutább (semmilyen sztorival). A zenék jók.


Hasonló játékok címkék alapján