Hellblade: Senua's Sacrifice (2017)

videojáték 18 12

Lépj rá a viking vidék sűrűjébe vezető kegyetlen útra, légy Senua, a kelta harcos egy új kalandban, melyet a Heavenly Sword és a DmC: Devil May Cry készítői hoztak létre.

A Hellblade: Senua’s Sacrifice idegtudósok és pszichózison átesett személyek közreműködésével készült, és a fő… [tovább]

Képek 3

Hirdetés
Hellblade: Senua's Sacrifice (2017)

Más készítők
Ninja Theory

Platformok
Sony PlayStation 4

Most játszik vele 4

Kedvencelte 5

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Rémálom 
Hellblade: Senua's Sacrifice (2017)

Hellblade: Senua's Sacrifice (2017) videojáték

Olyan nagy volt a hype ekörül a játék körül, nem hittem volna, hogy tényleg olyan jó, de mégis sikerült felülmúlnia minden elvárásomat.

PRO
– ATMOSZFÉRA: Az atmoszféra valami brutális – nem elég, hogy akadnak itt horrorba illő jelenetek, bár tudom manapság kit izgatnak nyúzott meg élve elégetett emberek, de a mentális betegséget, történetesen a skizofréniát is nagyon érzékletesen ábrázolja. Valahogy nem hittem el, hogy egy videojátékban képesek lesznek valami olyan élményt nyújtani, ami ennyire fenomenális.
– Egy komoly téma érzékeny kezelése: Hiába vagyok valamennyire olvasott (és valamennyire tapasztalt) mentális betegségek terén, egyszerűen annyira új megvilágításba helyezte ez az egészet. Amikor csak értékelésekben olvastam a suttogó hangokról, nem is gondoltam, hogy mennyire jól meg lehet ezt csinálni. Mind vizuálisan mind hanghatásilag egyszerűen lenyűgöző mit produkáltak.
– A játékmechanika ötvözése a mentális betegség bemutatásával: Bár sok helyen olvastam kritikának a túl ismétlődő rejtvényeket, mert inkább hack and slash-re számítottak, nekem nagyon bejöttek a vizuális puzzle-ok, hiszen kötődnek Senua betegségéhez. Ahogy a játékban is említik, „néhány csatát az elmével kell megküzdeni és nem a karddal,” és ehhez nagyon jól illett, hogy csak néhol találkoztunk ellenségekkel. spoiler
– Attól függetlenül, hogy mennyire elkényelmesedett lusta gamernek tartom magam, akit zavar, ha nincsenek objective-ek meg jelölő pontok meg egyéb segítség, kifejezetten élveztem, hogy én is elveszett vagyok, akárcsak Senua. És attól függetlenül, hogy néha-néha elkanyarodtam vagy nem találtam meg egy elbújó lépcsőt, és hogy valahol a játék közepén jöttem rá, hogy lehet a focust használni fightok közben (jól van na, béna vagyok), vagy hogy ha nem olvasom játékon kívül, hogy FEL LEHET KELNI, miután leütöttek minket, szerintem ez a célkeresés kifejezetten tükrözte Senua elveszettségét.
– A történet: Nagyon ritkán kötődöm bármilyen főhőshöz is. Senua abszolút kedvencem lett és a szívem szakadt meg érte.
– A zene: Nagyon epic a soundtrack, és a vége harc alatt lévő zene annyira jól el lett találva.
– Alapvető játékmechanikák: Én élveztem a vizuális puzzle-öket és még a – kameramozgatás és kevés segítség ellenére – harcokat is.
– Germán mitológia!

KONTRA:
– A kamera engem kifejezetten zavart. Bár sejtéseim szerint azért nem vagyunk középpontban, mert Senuát csak végigkísérjük, engem a jobb oldalra helyezett kamera megölt. Plusz a harcok közben iszonyatosan zavaró volt mozgatni.
– Egy-két vizuális bug.
– Néha kifejezetten frusztrált, hogy Senua nem tud ugrani vagy egy-két helyre felmászni, még máshova igen. Tudom, hogy a labirintusok miatt volt megkötve ez, de mégis annyira természetellenesnek hatott.

Master_Miller 
Hellblade: Senua's Sacrifice (2017)

Hellblade: Senua's Sacrifice (2017) videojáték

Sétaszim, hihetetlen élmény, egyedi történet. Audio zseniális,vizualitásban nagyon erős.

Egyszer átélhető, viszont az a menet emlékezetes lesz. Nem is bírnám mégegyszer végigjátszani, elég immerzív cucc és ez a témája miatt elég megterhelő.

Több ilyen kéne.

Belladonna_Dreams 
Hellblade: Senua's Sacrifice (2017)

Hellblade: Senua's Sacrifice (2017) videojáték

Nagyon látványos járék, csak számomra kissé vontatott volt, illetve a rúnajel keresés egy idő után inkább frusztráló és unalmas volt mintsem feldobta volna a játékot. Pedig az alaptörténet és a kinézet nagyon bejött… de sajnos ez számomra egy félbehagyott játék lett.

geekvilag 
Hellblade: Senua's Sacrifice (2017)

Hellblade: Senua's Sacrifice (2017) videojáték

A Hellblade 2017 egyik legnagyobb meglepetése volt. Mind a főszereplő karakter, a történet és az elme mélységeinek bemutatása hamar felkelti az érdeklődő játékos figyelmét, de ami még ennél is fontosabb, az az örökérvényű üzenet, amit a játék közvetít.

Részletesebben az alábbi linken olvashatod véleményemet a Hellblade-ről.
https://geekvilag.hu/jatek/leszallni-a-pokolba-hellblad…

Altarus 
Hellblade: Senua's Sacrifice (2017)

Hellblade: Senua's Sacrifice (2017) videojáték

Rövid, monoton, 1-2 apróbb bug is bepiszkít az élménybe, mégis az évtized egyik legfontosabb játéka a Hellblade. Olyan zseniálisan és meghatóan ábrázolja, hogy milyen is lehet azok élete, akik valamilyen mentális rendellenességben (jelent esetben skizofréniában) szenvednek. A lelkedig lenyúl, kiforgat és valószínűleg meg is változtat, teszi mindezt úgy, ahogy eddig még egy műalkotás se tette. Nem is írok inkább többet róla, elég megnézni az alant linkelt trailert és rögtön képbe kerültök, hogy szerintem miért az évtized egyik legfontosabb játéka eme csoda.

https://www.youtube.com/watch…


Népszerű idézetek

Altarus 

Never forget what it is like to see the world as a child, Senua: where every autumn leaf is a work of art; every rolling cloud, a moving picture; every day a new story. We too emerge from this magic, like a wave from the ocean, only to return back to the sea. Do not mourn the waves, the leaves and the clouds. Because even in darkness the wonder and beauty of the world never leaves. It's always there, just waiting to be seen again.

Hellblade: Senua's Sacrifice (2017) videojáték


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján