Final Fantasy VII Remake (2020)

videojáték 16 6

Az eredetileg 1997-ben, PS1-re megjelent legendás Final Fantasy VII teljes értékű, nagyszabású felújítást kap! Végre itt van a rajongók álma, amelyben új életre kelnek a legendás szereplők, és minden eddiginél szebb grafikával, vadonatúj helyszínekkel és új játékmenettel élvezhető minden idők… [tovább]

Final Fantasy VII Remake Intergrade

PS5-re optimalizált változat.
Egy új fejezettel egészíti ki az alapjátékot.

2021

Videók

angol
angol
SzereplőSzinkronhang
Cloud StrifeSakurai Takahiro
Barret WallaceKobayashi Masahiro
Tifa LockhartIto Ayumi
Aerith GainsboroughSakamoto Maaya
Red XIIIYamaguchi Kappei
SephirothMorikawa Toshiyuki
Jessie RasberryMoriya Satomi
BiggsSakaguchi Shuhei
WedgeAsai Takayuki
RenoFujiwara Keiji
RudeKusunoki Taiten
TsengSuwabe Junichi
President ShinraWakayama Genzo
HeideggerCho Katsumi
Professor HojoChiba Shigeru
RocheMiyake Kenta
Don CorneoTadano Yohei
AniyanTomokazu Sugita
JohnnyKase Yasuyuki
Zack FairSuzuki Kenichi

Kedvencelte 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

LoneWolf 
Final Fantasy VII Remake (2020)

Final Fantasy VII Remake (2020) videojáték

Nem hibátlan, közel sem, mégis 60 óra játék után nincs szívem kevesebb pontot adni neki, mert IMÁDOM! Az animációk, a történetvezetés, a harcrendszer, a materiák, a fegyverek, a mini-game-ek, a bossok, a helyenként beiktatott választási lehetőségek, meg persze a fülgazmus közeli zene, frappánsan fogalmazva: Perfection!
Ennek ellenére a grafikán sok helyen meglátszik, hogy ez még egy előző generációs darabnak indult, a készítők pedig ahelyett, hogy előlről kezdtek volna mindent, a lényegesebb részeknél feltuningolták az addigi munkájukat, míg máshol elmosott, ocsmány textúrák, gyengén kidolgozott karakter modellek várnak minket, melyek legalább a teljesítménynek jót tettek, hisz az alap PS4 is szépen, framedroppok nélkül viszi a nagyobb csatákat is. Természetesen, ha csak a külsőségekkel lenne gond, könnyedén adnék rá 10/10-et, de akadt pár rész, ami feleslegesen hosszúra nyúlt, több helyszín ismétlődőnek, kissé sivárnak érződött, illetve a világot is kissé zártnak éreztem pl. egy FFXV után, nem beszélve pár 2020-ban már darabosnak érződő mechanikai megoldásról. (Létrák használata, ugró, bújó és egyéb „összetettebb” mozdulatok végrehajtása egy adott pontra állással, meg hasonlók… meh.)
A sztorin ejtett változtatásokról is vegyes véleménnyel vagyok, hisz konkrétan egy IGN magyarázatot kellett néznem hozzá, hogy biztos legyek az általam helyesnek gondolt értelmezésben. Mindezektől függetlenül, én máris adnám neki a „Game of the Year” díjat, mert számomra letehetetlen még ennyi játékidővel a hátam mögött is, és ilyet már ÉVEK óta nem tapasztaltam. (Ilyen volt a pont előtte újrázott, előzményként szolgáló Crisis Core, ami azóta sem vesztett varázsából, ráadásul így még teljesebb élményt nyújtott.)

6 hozzászólás

Hasonló játékok címkék alapján