Eldritch Horror (2013)

társasjáték 14 11
Játékidő: 120 perc · Játékosok száma: 1–8

Ismét egy H.P. Lovecraft világában helyet kapott játék, a Fantasy Flight jóvoltából. Jártunk már múzeumban, elhagyatott kúriákban, sőt, Arkham városában is megküzdhettünk a Mérhetetlen Vénekkel, a világ sorsáért. Hogyan lehet még ezt fokozni? Nos, ideje újra belebújni a rettenthetetlen nyomozók… [tovább]

Képek 2

Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Rendbonto 
Eldritch Horror (2013)

Eldritch Horror (2013) társasjáték

Hozza az Arkham horrot hangulatát, de ez a játék valóban letisztultabb lett, új játék elemekkel bővült, és többet jutalmaz. Ettől függetlenül ugyanúgy nagy kihívást jelent győzni, a játékosoknak össze kell dolgozni, különben veszett ügy. Annyi negatívot tudok hozni, hogy a találkozás kártyák közül gyorsan ugyanazok kijöhetnek egy idő után. Továbbá 4 Mérhetetlen Vén van csak a dobozban, és mindegyikhez 4db rejtély megoldás van csupán. Ez nem teszi túl változatossá a játékot. Picivel több Öreg Isten kerülhetett volna bele, és több hozzájuk kapcsolódó rejtély. De nyilván ezeket a kiegészítőkhöz tartogatták.

Morn 
Eldritch Horror (2013)

Eldritch Horror (2013) társasjáték

Fantasztikus játék! Igaz, egy paraszthajszálon múlt, hogy nyerjünk (az utolsó mítosz kártyáról ha lemaradt volna egy mondat, utána nyerünk), pedig így is a legkönnyebb verzióval játszottunk négyen. Jó volt összedolgozni, megbeszélni, hogy ki mit fog csinálni, szidni a kockákat vagy a béna kezünket – imádtam, hogy sikeresen én voltam olyan helyek közelében, ahol azt a képességemet kellett használnom a megoldáshoz ami csak egy vagy két kocka dobását tette lehetővé. Bár néha így is sikerült alkotnom, de csak beszedtem két rohadt pokol paktumot egymás után. :D
A játék nagyon szívat, és szívesen nyírbálja a kalandorokat. A vicc az egészben az volt, hogy a játék két gazdája halt csak meg, mi kezdők meg sikerült életben maradnunk a végéig – hogy aztán egy gyönyörű, kollektív halálban egyesülhessünk elhullott testvéreinkkel.
Gyönyörű, marha igényes játék. A magyar fordításra sem tudok rosszat mondani, legalábbis én nem vettem észre, hogy gondok lennének vele. Biztosan újrajátszós lesz, csak a kedves kolléga hívjon már át megint. :D

2 hozzászólás
Elisorne 
Eldritch Horror (2013)

Eldritch Horror (2013) társasjáték

Első találkozásom H.P.Lovecraft által inspirált játékkal az Arkham Horror volt. Igazából azt nem tudtuk befejezni és mivel nagyon nem volt időm a szabályok tanulmányozására álltam ott mint egy hülye. Aztán rá fél évre kb. a Szellemlovasban társasjátékot kutatva az utunk folyton visszavezetett az Eldritch Horror-hoz. Az Arkham inspirálta, szép volt a doboza és a világ is bejött. Megvettük. Este ki is bontottuk, tanulmányoztuk a játékszabályt, böngésztük a netet és arra jutottunk ez könnyebb, mint az Arkham ezzel kellett volna kezdeni. Két napig sajnos csak kerülgettük, de ma játszottunk vele végre. :)
A szabályok egészen érthetőek, persze van ami fontos mégis elvész a sok infó között. Gyorsan lejátszható, Azetoth a legkönnyebb Vén 2 óra alatt szabálytanulmányozással megvolt. Pörgős, izgalmas és ha beleéled magad félelmetes tud lenni. A játék maga gyönyörű, a kártyák ,a térkép szépen kidolgozott, szemet gyönyörködtető képi világgal rendelkeznek.
Ordít persze a kiegészítőkért, de az alap 4 Vénnel és mire belejön az ember sokszor újrajátszható.
Ha be akarsz lépni Lovecraft világába társasjátékok terén akkor merem ajánlani. :)

Baly 
Eldritch Horror (2013)

Eldritch Horror (2013) társasjáték

Szerintem nagyon jó lett! Bár az, hogy mennyire jól van összerakva arról még nem tudok nyilatkozni, mert eddig csak Azathoth-tal próbálkoztunk (a leggyengébb szörny) ketten és legyőzött minket, elpusztult a világ, game over .__.

De ha 4-en álltunk volna neki – de legalább hárman –, akkor jók lettek volna az esélyeink. Igazából minél több a játékos annál könnyebb, de annál többet is kell pl fizetni. Jajj tetszett, hogy ebben a játékben nincs kifejezett pénz!!! Nyomok vannak, ezzel lehet 'fizetni', de úgy igazán nem nevezhező pénznek…

A karakterek nagyon egyediek benne és sok van, ami kifejezetten nehézzé teszi a választást. Mindenkinek van előnye és hátránya is.

Az hogy csapatban kell játszani azt nagyon jó megoldották! Legalábbis én ilyen kaliberű játékkal nem (meg kisebbekkel sem) találkoztam, ahol a dobásnál ennyire szurkolsz értük. Meg azért vannak segítő kártyák is, de ez ketten annyira nem jött elő még.

A dobásokról: ez egy szerencsejáték is, de azért elég jó arányban lehet nyerni és veszíteni is, hogy élvezhető legyen a játék. Nyilván nem sikerülhet minden, és ez is pozitívum, hogy akkor nem az van, hogy oke nem sikerült, nem történik semmi… mert de, tortenni fog valami! Kovetkezmenye van a jónak és a rossznak is!
Szóval a dobókockás megoldás kicsit nekem os kilóg, de alapvetően nincs bajom vele és nekem életszerűbbé teszi a játékot. (Na nem azt, amikor 2x egymás után nem tudtam bezárni az egyik átjárót, de ez van. Bár utána lehetőségem volt megvesztegetni a ghullokat talán, így csak sikerült. :D)

A játékidőröl végül… imádom! Oké, baromi hosszú, mi 4 órán át játszottunk, hogy meghaljunk (rip), de azt mesélte barátnőm, hogy ők meg 4en 6 órán át játszották (győztek). És szerintem kell is ez az idő, hogy kellően élvezhetni lehessen. Pl felolvasni a lapokat, amiken áll egy kis történet, hogy éppen mi történik.

Amúgy én tettem volna egy 5. dobókockát bele. Bár 4-gyel is megoldható és végül is ennyivel kevesebbet gyártottak. (Ami jó!)

Nagyon várom már, hogy újra játszak vele! :)


Folytatása

Eldritch Horror: Forsaken Lore (2014) társasjáték

Összehasonlítás

Eldritch Horror


Hasonló játékok címkék alapján