Mansions of Madness: Second Edition (2016)

társasjáték 14 3
Játékidő: 90 perc · Játékosok száma: 1–5

Hátborzongató szörnyek és kísértetek lapulnak a földeken, síroknál, iskolákban, templomokban és Arkaham elhagyatott épületeiben Massachusettsben. Néhányan közülük sötét összeesküvést szőnek míg mások szerencsétlen áldozataikra lesnek hogy felfalják vagy az őrületbe kergessék őket. Egy maroknyi… [tovább]

Képek 6

Kedvencelte 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Arcturus 
Mansions of Madness: Second Edition (2016)

Mansions of Madness: Second Edition (2016) társasjáték

Hát az úgy volt, hogy régebben (6-7-8 évvel ezelőtt) sokat társasjátékoztunk párommal. Rúnamester, BattleLore, Arkham Horror, Age of Mythology, stb. Saját társasjáték is készült hatalmas táblával, teljesen kidolgozott világgal, faragott és festett fabábukkal (80%-ban kész). Aztán valahogy elmaradtak a társasjátékos esték, meg minden. Egész 2016 utolsó napjáig. El is döntöttük, hogy 2017 a társasjátékok éve lesz nálunk. Némi huzavona (3 hetes keresgélés meg idegbaj után, hogy nem tudunk megegyezni, mert ami egyikünknek nagyon tetszik, a másiknak nem) végül találtunk egy játékot. Ezt. Egyikünk sem bánta meg, holott kétszer annyiba került, mint amit felső határként kitűztünk. Applikáció kell hozzá, anélkül nem megy, a gép mondja meg, hogy az ő körében mi történik. Kooperatív játék, amelyben a támadó borzalmak közepette ki kell derítenünk mi történt, vagy el kell menekülnünk, mielőtt a kör bezárul körülöttünk, miközben óvnunk kell az ép eszünket. Eddig 11 játékot játszottunk, és mindössze egyetlen egyszer nyertünk. Azt is úgy, hogy háromszor egymás után játszottuk le ugyanazt a kalandot, célzottan választva olyan nyomozókat, akiknek az értékei a legjobbak ahhoz.

Cseppet túlárazott játék egyébként a maga (újonnan) 30 ezrével, de FFG. Az FFG a magas árakról és a magas minőségről ismert. Igen, a pénztárcába kell nyúlni, de cserébe egy nagyon szép, jól kidolgozott és jó minőségű alapanyagokból álló játékot kapsz. Az applikációban először csak 4 vagy 5 történet elérhető, amit végig tudunk játszani, egyelőre egy van pluszban, amit steamen keresztül pl. meg lehet venni (kb. 1500 Ft, már megvettük), illetve még néhány dobozos kiegészítő, amivel további kalandok elérhetőek. Most rendeltem meg az első kiegészítőjét. Magas ára ellenére csak ajánlani tudom!


Hasonló játékok címkék alapján