Friday (2011)

társasjáték 13 4
A solo adventure
Játékidő: 25 perc · Játékosok száma: 1

Egyedül vagyok…vajon túlélem?!

Ebben az egyszemélyes kártyajátékban Te vagy Péntek és Robinsont kell segítened a túlélésben, miután egy lakatlan szigetre vetődött. Robinson mindennapos harcot vív a természet elemeivel. Eleinte igen csak ügyetlen, kevés dologhoz ért. Azonban minden nappal… [tovább]

Videók

angol

Kedvencelte 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Csibike 
Friday (2011)

Friday (2011) társasjáték

A játékról mindennél többet elmond a játékideje. 25 perc. Ez persze jelenthetné akár még azt is, hogy 25 perc kell a játék lejátszásához, de ez közel sem így van. Ez a 25 perc azt jelenti, hogy általában ennyi idő alatt halsz meg. Én eddig egyszer jutottam el a 2. kalózig, és akkor 50 perces volt a játékidő. Ettől függetlenül a 25 perc teljesen reális, ritka, hogy az ember fél óránál tovább túlélje.

További pluszpont, hogy nem elég, hogy az ember valahogy sántikálva, sebesülten, a könnyeivel küszködve elszenvedi magát a játék végéig, mert végre eljutott idáig, még itt is simán ki lehet kapni, mert itt ad lehetőséget a játék, hogy rádöbbenj, hogy nem építettél elég erős paklit. Simán benne van a pakliban (haha, szójáték), hogy kifogytál a kártyákból, és minden képességgel meg extra hatással meg mindennel együtt 35 sebzést sikerül összehoznod. A kalóznak pedig 40 élete van. Igen, megtörtént eset alapján…. :D

Amúgy a játék egészen élvezetes és zseniális, ha valaki utál nyerni. Bár a grafika nagyon minimál, de mégis jó, hatalmasakat szórakozok néha a fogyatékos Robinson fejeken (a játék meg rajtam, ezeken kívül más örömteli pillanat úgysincs benne). A játékmenet pedig gördülékeny, izgi, egyszerűen zseniális, hogy pár kártyába milyen stratégiákat, mechanikákat és mekkora újrajátszhatóságot tett az alkotó. Az egyedüli negatívom, hogy a végén a kalózok ellen nekem már kicsit túl sok volt az adminisztráció. A sok használt meg nem használt speckós hatás, forgatás, akkor hány lapot húzhatok még fel, ezt a speckós hatást használtam már, ezt elvileg nem, akkor nézzük át mind a 29 kijátszott lapot, hogy mire érné meg felhasználni a hatásmásolós kártyát, de a felét eltakarja egy másik kártya, akkor pakoljunk szellősebben, akkor közben elfelejtettem, hogy hány sebzésnél tartottam, na számoljuk össze újra, na de ne feledkezzünk meg a duplázó kártyákról, szóval kész agyégetős matek volt nekem a végére :D Eleinte könnyed játék a mechanikát tekintve, de a végén már rendesen oda kell azért figyelni. Persze nem mintha odáig gyakran eljutna az ember.

Összességében egy tök jól kitalált, működőképes játék, egészen különleges élményt nyújt. Meleg szívvel ajánlom mindenkinek, aki utálja az életét. Meg úgy tényleg mindenkinek, hogy ne csak én szívjak vele.

Ui.: és ez a kezdő játékra vonatkozik. A KEZDŐRE! Van még azon kívül 3 nehezebb szint. Egyáltalán minek raktak bele nehezítést? Szüksége volt már rá bárkinek is? Plusz a játékszabály úgy fogalmaz, hogy „Ha könnyen legyőzöd a veszélyeket”. Esküszöm hallom a gúnyolódást. De legalább annyi volt bennük, hogy az eredményjelző táblázatnál odaírták, hogy praktikus fénymásolni, gondolom sejtik, hogy az ott rögzíthető 12 sorban egy győzelemig se fog eljutni az ember.

7 hozzászólás
Bet 
Friday (2011)

Friday (2011) társasjáték

Friedemann Friese rajongója vagyok, specialitása az egyfőre tervezett, humorral fűszerezett jópofa, de nem könnyen teljesíthető kártyajátékok. A Friday is ilyen, solitaire, vicces de fájdalmas paklitervezés, mely spoiler

Sárga_Bábu 
Friday (2011)

Friday (2011) társasjáték

Nagyszerű egyfős játék. Jópofa, hogy megfordulnak a szerepek a regény világához képest, mert ahhoz, hogy nyerj, Péntek szerepében megfontoltan és bölcsen kell pátyolgatni a szerencsétlen, lüke kis Robinsont, hogy a saját lábára tudjon állni, és képes legyen végre elhúzni a szigetedről.

4 hozzászólás

Hasonló játékok címkék alapján