Arboretum (2015)

társasjáték 8 16
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 2–4

Tervezd meg a legszebb arborétumot és építs sétáló utakat szerte a parkban. Minél szebb növényeket tudsz bemutatni a látogatóknak annál több győzelmi pontot kapsz, vagyis annál nagyobb eséllyel leszel Te a győztes!
(szellemlovas.hu)

Videók

magyar
magyar
magyar

Képek 2

Kedvencelte 2

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 27


Kiemelt értékelések

Molymacska 
Arboretum (2015)

Arboretum (2015) társasjáték

Eddig még csak két fővel játszottuk így az értékelésem nem biztos, hogy nagyon sokat hozzáadna a valós játékélmélményhez, hiszen két fővel sok fa nem is szerepel a játékban, illetve kicsit adok-kapokká válik az egész. Ez a játék egyértelműen több főre van optimalizálva, amit lehet játszani ketten is.
Alapvetően egy érdekes játék, amiben kártyákból kell kiraknunk facsoportokat, de ezek a facsoportok csak akkor érnek, hogyha nálad van a legmagasabb lap, ha nincs, akkor bármit építettél, kb semmit sem ér. A másik érdekes mechanizmusa, hogy az ember nem csak a pakliból húzhat, hanem a másik dobópaklijának a legfelső lapját is felhúzhatja, ami miatt a játék ritmusa alakulhat át. Hosszabbítani lehet a játékot, ha dobópakliból is húzunk fel, és rövidíteni lehet, ha csak a sima pakliból veszünk lapokat. Emiatt pedig igaz az is, hogy rengeteg stratégiával lehet nyerni, és hogy minden játék kicsit más lesz ettől is.
A rajzolása nagyon tetszik, nagyon szépek önmagukban a lapok is (és nagyon jó, hogy mindegyik egy külön színt képvisel) és nagyon tetszetősek maguk a fák is. Megvan benne egy elegancia, amitől olyan jó ránézni, és jó játszani vele.
Kellemes játék, de két fővel egyértelműen nem bontja ki a lehetőségeit.

Laszlo_Molnar 
Arboretum (2015)

Arboretum (2015) társasjáték

Az utóbbi évek egyik legerősebb olyan kártyajátéka, amelyben csak számokkal ellátott, különböző színű kártyák vannak (oké, gyönyörű fa-illusztrációkkal, de akkor is, mechanizmusát tekintve ezek csak szín- és számértékkel bíró lapok). A parkbeli séták témájához egy Keltises (Elveszett városok-os) alapokon nyugvó mechanizmus társul térbeli terjeszkedéssel (a játék végén minden színben megnézzük, ki tud az adott színű, alacsony értékű fájától a maga elé rakott lapokon emelkedő sorrendben végigsétálni ugyanilyen adott színű fáig lehetőleg hosszú útvonalon) és néhány csavarral (különösen erős csavar, hogy csak olyan játékosok kaphatnak ezért pontot, akiknek még maradt a kezükben kártya az adott színben, sőt közülük is az, akinek a legnagyobb összértékben maradt lapja). Nagyon ütős, izgalmas, és gonoszkodástól nem mentes játék ez, sértődősöknek nem ajánlott, taktikus stratégáknak annál inkább, különösen, ha szeretik a kártyajátékokat és esetleg még a gyönyörű lombú fákat is…


Ha tetszett, játssz ezzel is


1

Elveszett városok (1999) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

1

Keltis – A kártyajáték (2009) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

1

Keltis (2009) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján