Fűszerkert (2017)

társasjáték 8 8
Herbaceous
Játékidő: 15 perc · Játékosok száma: 1–4

A Fűszerkert egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 1 – 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 – 20 perc. A játékot 2017-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb kátyajáték kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk… [tovább]

Videók

magyar
magyar
Hirdetés
Fűszerkert (2017)

Tervező
Steve Finn
Eduardo Baraf

Kiadó
Pencil First Games
LLC

Illusztrátor
Beth Sobel

Magyar kiadó
Granna

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Bet 
Fűszerkert (2017)

Fűszerkert (2017) társasjáték

Kedves és esztétikus, nyugtató, chilles filler kártyajáték, 13x13-as aranyos kicsi dobozos. A pakli lapjain 1-1 fűszernövény látható, 10-féle növény bukkanhat fel, eléggé guszta és pozitív kisugárzású az egész játék. A zöld és a lila szín erősen dominál. Soloban próbáltam, nekem 3-4 perc volt a játékidő, szóval tényleg extra rövid, pláne ha nem ülök felette, hanem pörgetem. Elolvasva a többfős változatot, nem az a konfrontatív típus. Mindenki magában elvan és gyűjtögeti a növényeit, 2-2 fős csapatmód is van. Mondjuk az biztos szívás, ha valaki elorozza azt a növényt, amit te kinéztél. 4-féle célkártya van (edények), és ezeknek megfelelően kell gyűjtögetni a lapokat. Ezek a célkártyák olyanok, mint pl. a Cascadia vadvilágában, fel van sorolva, hogy x számú teljesítése esetén mennyi pontot kapsz. Szóló módban egy eredménytábla alapján látható a siker mértéke hobbikertésztől mesterkertészig. Egy negatívumot említenék: a szabályfüzet szövegében van pár gépelési hiba, amit fáj látni. Nem igazán értem, hogy miért nem lehet átolvasni valamit, mielőtt kiadják, érthetetlen. Na mindegy, maga a játék szimpatikus, de jó lenne elcserélni egy eredeti angol dobozosra.

7 hozzászólás
piciszusz 
Fűszerkert (2017)

Fűszerkert (2017) társasjáték

Könnyen tanulható, nagyon szépek a kártyák, gyors játék, DE mint sok hasonló játékkal itt is az a bajom, hogy nem is készülök annyira előre, mert kb mindig kiszedik előlem azokat amiket kinézek.

fanna75 
Fűszerkert (2017)

Fűszerkert (2017) társasjáték

Egyszerű, szép, pörgős játék. Könnyen tanulható, jó a gyönyörű lapokra nézni, egy fillernek nagyon szuper. Akár gyerekekkel is elő lehet venni, vagy barátokkal, akiket be szeretnénk vonni a társasozás világába, hiszen instant sikerélményt nyújt.
A magyar kiadás kártyái sajnos nagyon vékonykák, biztos, hogy védő után kiáltanak.


Hasonló játékok címkék alapján