Vigyáz(z)6! (1994)

társasjáték 8 54
6 nimmt!
Játékidő: 45 perc · Játékosok száma: 2–10

A Vigyázz 6 kártyajáték 20 éves jubileumi kiadásban, melyben így 10 darab, exkluzív kártya kapott helyet. A játék lényege, hogy mindenki 10 darab kártyalapot kap, melyből körönként a játékosok 1-1 darabot kijátszanak, majd a legkisebb lapoktól kiindulva hozzáillesztik azokat a sorokhoz. Okosan… [tovább]

Jubileumi kiadás2014
25 éves jubileumi kiadás2019

Videók

magyar
magyar
magyar
magyar
magyar
magyar

Képek 4

Hirdetés

Kedvencelte 19

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

ncsn87 
Vigyáz(z)6! (1994)

Vigyáz(z)6! (1994) társasjáték

Nagyon szeretem. Vicces partijáték. Igazából nagyon kiszámíthatatlan, de pont emiatt nem kell komolyan venni, csak nevetni. Ajánlom mindenkinek.

Dénes_Gabriella 
Vigyáz(z)6! (1994)

Vigyáz(z)6! (1994) társasjáték

Nagyon bírom, egyik kedvenc kártyajátékom. A férjem meg annyira ki nem állhatja, hogy nincs meg nekünk itthon.
Ez az a játék, amit szeretek hat–tíz fővel játszani, mert szerintem így több a csavar benne. Maga a mechanizmus pofonegyszerű, és elég nagy szerepe van benne a szerencsének is, legalábbis ami a kézben lévő lapkészletet illeti, mert mind taktikázhatok, és lehetek a legfurmányosabb elme is, de mások is erre törekszenek – és igen, kell ahhoz szerencse, hogy számomra „jó” lapokat játsszanak ki, amivel nem én viszem a csordát, hanem más.

Morpheus 
Vigyáz(z)6! (1994)

Vigyáz(z)6! (1994) társasjáték

Mióta online játszom, erről a játékról is megváltozott a véleményem. Most már úgy játszom, mint a profik. No nem olyan jól, hanem professzionális és taktikai módon.
A professzionális azt jelenti, hogy jobbra és balra is lehelyezhető lap, a taktikai pedig azt, hogy ha öten játszunk, akkor a legmagasabb lap 54. Így kevesebb a szerepe a szerencsének, legalábbis a játékban, mert természetesen kaphatunk nagyon kedvezőtlen lapokat is, akkor ezzel kell valamit kezdeni. Mivel 66 pontról indulunk lefelé, nagyon kedvezőtlen esetben éri el a nullát (vagy mínuszt) egy forduló alatt, tehát ha figyelünk és koncentrálunk, akkor – hacsak nincs hatalmas pechünk – kiegyensúlyozottá tudjuk tenni a játékot.

piciszusz 
Vigyáz(z)6! (1994)

Vigyáz(z)6! (1994) társasjáték

Tegnap szülinapi buliban voltam és ez a kártyajáték került elő. Sose játszottam, de az első kör után levágós volt, hogyan is kell. Nagyon könnyen tanulható és szerintem tök élvezetes és pörgős játék, be kell szerezzek egyet :)

reerose 
Vigyáz(z)6! (1994)

Vigyáz(z)6! (1994) társasjáték

Igazi partijáték, ami attól jó, hogy jó a társaság! Hatalmasakat szoktunk rajta röhögni, amikor valaki sopánkodik, hogy épp ő szívta meg. Mert bizony ebben a játékban nem lehet túl sokat taktikázni, elég erősen a szerencsére épül. Emiatt én sem szoktam a szívemre venni a vereséget, tudom, hogy nem igazán rajtam múlt a dolog. Szerintem pont ez teszi jó partijátékká, hogy nem vérre megy, mégis sokan tudunk egyszerre szórakozni (és sopánkodni) rajta. A szabály pedig pofonegyszerű, az egyszerre történő körök miatt várni sem kell egymásra, szóval arra tökéletes, hogy nagyobb társasággal eltöltsünk egy kis időt!

Molymacska 
Vigyáz(z)6! (1994)

Vigyáz(z)6! (1994) társasjáték

Láttam róla videót, meg olvastam, hpgy sokan a nagyon nevetős kártyajátékok közé sorolják, de igazából nem nagyon tudtam, hogy miért, mert a játékszabályból nekem nem ilyennek tűnt. Így kiprobáltam, és utána se lett olyan a játék.
A játék lényege, hogy ökörfejeket pakolgatunk le, amik meg vannak számozva. Mindig abba a sorba pakoljuk le a kártyát, ahol a legközelebbi számot látjuk, de ha a sorban a lapom a hatodik, el kell vennem az egész sort, ami negatív pontot jelent.
Bár adtak tippeket, hogyan érdemes játszani ezt a játékot, nekem mégis nagyon random volt a játék, főleg, ha nem kaptam „jó” lapokat. Vagyis hát honnan nézzük ugye a jó lapokat, mert egy forduló (mondjuk egy hatfős játék után) teljesen átalakul az egész tér, és egyszerűen csak pislogok, hogy oké, de akkor most még rosszabb a helyzetem, mint hittem volna.
Nekem ez a negatív pont számolás egyszerűen nem jött be, talán azért, mert nem azt éreztem, hogy én vagyok sikeres, hanem azt, hogy mindenki más (akinek negatív pontja van) sikeretelen, és így nekem nem volt igazán szórakoztató a játék.
Igazából okés, nem rossz, de nem hiszem, hogy sokszor asztalra raknám.

perpetua 
Vigyáz(z)6! (1994)

Vigyáz(z)6! (1994) társasjáték

Hogy milyen régi és mennyire megviselt már az otthoni pakli. Rengeteget játszottunk illetve játszunk vele, még a mai napig is. Inkább lányos játéknak mondanám, kevesebbet kell taktikázni benne, de itt se mindegy, hogy mit lépsz. És jó móka is figyelni, hogy valaki már az 50. bikát gyűjti be, míg egy szerencsésebb játékos még egyet se. :D

Morn 
Vigyáz(z)6! (1994)

Vigyáz(z)6! (1994) társasjáték

Nagyon jó, egyszerű kis kártyajáték, régebben sokat játszottam vele. Nagyon tud pörögni is, no meg hát az izgalom is a tetőfokára hág, mikor azt lesed, hogy tiéd lesz-e a sok ökörfej, vagy ha mázlid van, egy másik szerencsétlen zsákolja be őket előtted. Emiatt sok múlik az előtted következő játékosokon is, hiába tűnik úgy, hogy jól taktikáztál. Több kört is lehet vele nyomatni egymás után, nem válik unottá.

Rendbonto 
Vigyáz(z)6! (1994)

Vigyáz(z)6! (1994) társasjáték

Egyszerű kis kártyajáték, amivel jól el lehet ütni az időt. Kicsit számolós, így aki ezt nem szereti, ezt se fogja.

Diosz 
Vigyáz(z)6! (1994)

Vigyáz(z)6! (1994) társasjáték

Egyszerű a játék szabály, az első próba kör után megjegyezhető. Minél többen játszák, annál nagyobb móka, de ketten is szórakoztató. Kis helyet foglal, utazáshoz remek, pl. nyaralásnál jó kis unaloműző, ha épp esik az eső. Az esti társaspartikon is szuper kikapcsolódás a hosszabb játékok közt egy-egy parti. Nagyon szeretem.


Ha tetszett, játssz ezzel is


1

Sínen vagyunk (2015) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

1

Ligretto Green (2002) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

1

Ligretto Red (2002) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

1

Ligretto Blue (2002) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján