Ticket to Ride (2004)

társasjáték 8 20
Zug um Zug
Játékidő: 45 perc · Játékosok száma: 2–5

Zseniális társas a könnyed stratégiajátékok kedvelőinek. A játékosok vonat összeköttetéseket próbálnak teremteni Amerika városai között, és minél több titkos megbízást sikerül elvégezni, annál nagyobb az esély a győzelemre. Érdemes azonban hosszú távon tervezni, mert a leghosszabb összefüggő… [tovább]

Ticket to Ride – 15th Anniversary Classic Edition2019

Képek 1

Kapcsolódó zónák

Minden ami Ticket to Ride!

6 tag · 1 karc · Utolsó karc: 2021. október 31., 14:04 · Bővebben


Kedvencelte 5

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

Molymacska 
Ticket to Ride (2004)

Ticket to Ride (2004) társasjáték

Alap Ticket to ride nagyon érdekes, hiszen megvan benne az egyszerű alapjáték, és az egy bevezető számunkra. Mi online verzióval játszunk, így kicsit más az élmény valószínűleg (kipakolás, vonatpakolgatás szempontjából)
Az USA térkép szerintem nagyon izgalmas, stratégiai szempontból nyilván az a kérdéses, hogy nyugaton próbálsz hosszabb vonalat alkotni, keleten kicsiket, vagy középen minél többet, hogy sok pontod legyen, és több tickethez felhasználható útvonalad legyen.
Alapvetően azt hittem, hogy mivel gateway játék, ezért biztosan milyen könnyű lesz játszani, de igazából egymás lelkébe tapostunk bele ahogy játszottunk (ha tényleg stratégiusan akarja az ember játszani, akkor nagyon kemény konfrontációk vannak benne, mi épp ezért háziszabályoztuk, mert vagy egymásra borogattuk az asztalt, vagy egyszerűen nem akartunk játszani)
Hamar beszippant a világa, nekem a térkép miatt tetszik (nem csak ez, de a sorozat is), míg páromnak inkább a vonatok jönnek be.


Folytatása

Ticket to Ride – Európa (2005) társasjáték

Összehasonlítás

Ticket to Ride


Hasonló játékok címkék alapján