Tainted Grail (2020)

videojáték 2

Most játszik vele 1


Kiemelt értékelések

and_rea 
Tainted Grail (2020)

Tainted Grail (2020) videojáték

Azzal kezdem, hogy szerintem ez egy nem feltétlen jó játék.
Valami mégis odavonzott, nem is kevés órát.

Kinézet:
A 3D-s környezet felesleges. Ehhez a játékstílushoz nem adott hozzá. Slay the spire stílusa nem tetszik nekem, de ott a környezet gyakorlatiasabb. Itt a 3D-s harcokban sokszor nem volt egyértelmű, most kire is rakom a kártyát.. A gui lehetett volna picit játékosbarátabb, a design rovására.
Persze hangulatos volt a világ, kellőképpen sötét, meg a szörnyek is kellőképpen rémisztőek..
A térképen is először érdekes végigmászni, node 20adszorra..
Szóval a gyakorlatiasabb játékélmény miatt nekem egy szép 2D-s környezet jobban tetszett volna.

A történet hangulatos. Jók a párbeszédek, érdekes karakterek, mellékszálakkal lehet haladni, ha nem rohanunk a térképen rögtön a boss-hoz.

A permanens buffok is kellőképpen adagolódnak; mondjuk az elején ijesztő volt a sokféle gyűjtögetnivaló, mi veszik el run-onként, mi marad meg.. de mindennel lehet haladni szépen lassan, és szépen lassan erősödünk, de csak egy picit. Ez így rendben is volt.

Jók a passzív skillek, változatosak és kellőképpen erősítenek, ahogy haladunk az adott run-ban.

Érdekes rájönni, hogy amikor megöljük a fő-boss-t, akkor az nem a true final boss, hanem ahhoz a 3 területen a boss legyőzése után a wirdstone heart-t kell választani, hogy elérhessük aztán a true boss-t.
Akit nem lehet legyőzni, hanem 15 kör alatt az a kérdés, mennyi damage-t tudunk rajta ejteni. És itt van lehetőség játékosok között megmérettetni, szép nagy Leaderbord rekordot elérni.

De ami a legkevésbé tetszett, az a kiegyensúlyozottság.
9 class van, ez jól is hangzik.
Elején csak 1-et kapunk meg, és szépen lassan jutunk a többihez.
3 teljesen eltérő class van, de valamennyire mindegyik különböző, teljesen más kártya készlettel, más passzív skill-ekkel.
Miután kilockoltam a Summoner-t, azt gondoltam, ő a legerősebb.
Aztán kilockoltam a Blood mage-t, és rájöttem, hogy durván erősebb, mint a többi. Szerintem. A 3 területet olyan könnyedén mentem végig vele, és olyan gyorsan, hogy végig csak az alapján választottam kártyákat meg skill-eket, hogy mi lesz a legjobb a true boss ellen. A fő célom az volt, hogy a lehető legtöbb damage-t sikerüljön a true boss ellen elérni. 100ezer, 500ezer, 2 millió.. aztán jött egy 5milliós run, és itt hagytam abba. Csak a szerencsén múlik, hogy milyen kártyák közül választhatok, és ha nem jön be az, amitől a végén növekednek a kis minion-jaim, akkor felesleges is az adott run. Az a rengeteg idő helyett, ami alatt elérek a végéig, elég lenne egy tökéletes kártyapaklit kiválasztani. De így a szerencsén múlik, hogy jönnek-e a lapok.

Próbálkoztam más class-okkal is, de számomra mindegyik olyan nehézkesnek és gyengének és lassúnak bizonyult, alig éltem túl az első területet is.. És nincs kedvem a többi hőssel menni. És ez így nem szerencsés egy játéknál, ahol elvileg van 9 class..
Lehet a többi hős is erős és érdekes; más számára.. de nekem csak a Blood mage jött be, és csak vele volt kedvem játszani.

piciszusz 
Tainted Grail (2020)

Tainted Grail (2020) videojáték

Nagy nope, kb 15 percet játszottunk vele.
Eltelt 8 hónap, újra előszedtük, és most nagyon adja. Dark az egész, néha rohadt ijesztőek a karakterek, de nagyon jó rugó játék. Folyamatosan oldjuk fel az új karikat, kártyákat, bónuszokat, leköt.


Hasonló játékok címkék alapján