Stray (2022)

videójáték 12 51

Elveszve, egyedül, elszakítva a családjától, egy kóbor cicusnak meg kell oldania egy ősi rejtélyt, hogy kiszabadulhasson egy rég elfeledett városból.

A Stray egy külső nézetes cicás kalandjáték, amely egy cyber-város részletes, neonfényekkel megvilágított sikátoraiban és a… [tovább]

Videók

Képek 9

Most játszik vele 10

Kedvencelte 26

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 39


Kiemelt értékelések

Evione 
Stray (2022)

Stray (2022) videójáték

Különösebben nem szeretem a macskákat, sőt van két csodálatos kutyám, de ez a játék akkor is megacuki. Ugye a sztori annyi, hogy egy szerencsétlen esés következtében egy cica elszakad a társaitól. Innentől adott a feladat: megtalálni a felfelé, illetve a hazafelé vezető utat. Egyébként csak jót tudok róla elmondani, mert kis ötletes, a világépítése eléggé átgondolt és érdekes, a puzzle része jópofa, néha ad egy kis gondolkodni valót, de nem igazán bonyolult. A platform része és maga az irányítás is nagyon egyszerű. Nem mondom, hogy ez a játék fogja megváltani a világot, de kis könnyed kikapcsolódásnak tökéletesen megfelel.

4 hozzászólás
and_rea 
Stray (2022)

Stray (2022) videójáték

Pont erre volt szükségem.
Úgy kellett ez a játék a megviselt lelkemnek, mint éhes cicának egy tálka tejcsi.

Imádtam, első pillanattól kezdve jó cica voltam, az egész lényem cicává alakult.
spoiler

B-12 személyében megtaláltam a legjobb barátot, spoiler

És ez a kicsiny robotvilág, nekem sokkal emberibbnek tűnt, mint sok emberlakta hely.
Akihez csak tudtam, odamentem csacsogni, vagy csak.. nos.. cica dolgokat csinálni:
– be és kiugrani dobozokba;
– kíváncsian megvizsgálni egy papírzacskót és belebújni;
– összevissza nyomkodni a TV távirányítót;
– összezavarni egy Mahjong partyt;
– leejteni és összetörni dolgokat, amik útban voltak.. vagy csak úgy ott voltak..
– mindent megvizsgálni a mancsaimmal..

Élveztem a Slums városka nyugalmát, a Midtown nagyvárosi nyüzsgésében is feltaláltam magam. Nyugis volt a felfedezés, keresgélés.
Ellentétben, amikor Zurks-ok, csúnya mutáns patkányok üldöztek spoiler, vagy amikor Sentinelek elől kellett bújkálni.. Túléltük persze, de azért ijesztő volt!

Sejtettem, hogy a vége szomorkás lesz. spoiler

spoiler

Rövid játszi. Még szívesen maradtam volna kicsiny cica.

2 hozzászólás
Rémálom 
Stray (2022)

Stray (2022) videójáték

Pro:
● Uff, igaz, hogy indie játék, de imádtam a designt, meseszép na! És a zenével olyan jó hangulatot teremt! Nyilván nem egy AAA büdzsével dolgozik, de annyira nem fapados, mint a Sifu pl.
● A pályák designja tök jó, ötletes.
● Nem egy nagyon bonyolult puzzle-platformer, de élvezetes. Majdnem nem vettem meg a játékot, mert egy fórumon mondták mennyi stealth van benne, és hát… az utolsó előtti pályán volt egy kis stealth. (Közepes, nem nehéz, nem frusztráló, de annyira nem is volt kreatív. De ez nem is gond.)
● A felfedezés nagyon kellemes ebben a poszt-apokaliptikus hangulatban. A reklámokból én nem erre számítottam, (gameplay videót nem néztem) valamiért egy nyüzsgő robotos városra számítottam, és ez a kihalt atmoszféra olyan szomorkás volt. spoiler Meglepődtem, hogy ennyire jó sci-fi történet, noha persze ennyi idő alatt meg egy macska-főhőssel ugyan nem mélyed el a témában, de kellemesen érinti a kedvenc toposzaimat, és mondhatjuk akár aktuálisnak is. Tudjátok mit? Nem is baj, ha kihal az emberiség.

Kontra:
● Néhány grafikai bug, de az hol nincs, amúgy semmi game breaking nem volt PS5-n.
● Nekem ez röviiiiid. :( Akartam méééég.

Játékidő: 6 óra

LoneWolf 
Stray (2022)

Stray (2022) videójáték

Ha lehet játékra mondani, hogy cuki, akkor ez bizony az, hisz itt egy mezei cica szerepét öltheted magadra. Nyávogsz, ugrálsz, dolgokat versz le, alszol, hízelegsz mindenkinek, tehát egy könnyed (Oké, néha azért bujkálni, meg menekülni is kell…) kis puzzle-platformer kaland, melyben egy igazán hangulatos, cyberpunk disztópia titkait kell fölfedeznünk. Szép grafika, remek történetvezetés és érdekesen fölépített világ, egyszerű, de korrekt mechanikák, egyedi, futurisztikus soundtrack, szóval minden megvan benne, amit egy ilyen rövidke (4-6 óra alatt befejezhető, ha mindent átnézel és nem csak végig rohansz rajta.) single-player játéktól elvárnánk. Ugyan nem váltja meg a világot és számomra a menekülős részek hamar irritálóvá váltak (Ezért az 1 csillag levonás, nem pedig a rövidsége miatt.), de szerintem bőven megérte az árát. Persze, ha téged már csak az ismétlődő, meg céltalan mellékküldetésekkel 100+ óráig húzott open-world darabok kötnek le, akkor egyértelműen nem ez lesz a kedvenced, azonban a klasszikus gamer élmények szerelmeseinek, és persze macskásoknak kötelező.

4 hozzászólás
piciszusz 
Stray (2022)

Stray (2022) videójáték

Szeretem az ilyen chilles játékokat, jó volt cicának lenni és leverni dolgokat meg nyávogni. Azért én örültem volna kicsit több sztorinak, a végén is sok a kérdőjel nekem.

Boglinc 
Stray (2022)

Stray (2022) videójáték

Egyáltalán nem vagyok cicás, de amikor megláttam Moskát Anitánál pár képkockát belőle, éreztem, hogy nekem ez kelleni fog. Rendkívül jó a hangulata, imádtam „macskulni” (indokolatlanul sokat nyávogtam…), ráadásul kifejezetten szeretem az efféle logikai játékokat is. Azt sajnálom csak, hogy ennyire rövid lett, kb 6,5 órám ment bele. Viszont érdemes lesz figyelni a fejlesztőkre, ha ilyen jó a debütálás!

kitti_th 
Stray (2022)

Stray (2022) videójáték

Aranyos, nem túl hosszú játék, amiben egy macska testébe bújva járhatunk végig egy robotok által lakott várost, közben meg kell oldanunk egy rejtélyt ahhoz, hogy hazavezessük a cicánkat.
Kicsit néhol gondolkozós, de egyébként elég egyszerű játék. Szinte csak egy irányba lehet haladni, szóval addig nem érdemes egyik helyszínből a másikba ugrani, amíg az aktuális nincs teljesen kész, különben nem lehet visszatérni.
A meglévő néhány side quest nem igazi side quest, inkább mind arra van, hogy a főküldetést előre mozdítsa. Nincs térkép, nincs kiírva, mit kell csinálni, szóval igazi felfedezős, magadtól rájövős.
Könnyű az irányítás, ugyanúgy lehet gyűjtögetni, bár itt minden tárgynak van értelme, és nem is olyan sok van belőlük. Majdnem mindenkivel lehet beszélni, de nem sok mindenki mond izgalmas dolgokat.
Legalább egyszer megéri végigjátszani.

MewIchigo_Fan_Daniel 
Stray (2022)

Stray (2022) videójáték

Jó…….
Akkor most kell egy kis idő. Totálisan megkeverte az érzéseimet ez a játék. Olyan érzelmek dúltak vennem a stáblista közben -na meg a játék utolsó jeleneteinél- hogy be is könnyeztem tőle…. :"|
Gyonorszájon vágott, kitépte a szívemet és a lelkemet, összemorzsolta, összerakta, majd megint összemorzsolta pici, apró darabokra… aztán félig meddig összeillesztve otthagyott a stáblistával és a gondolataimmal meg a szétcseszett érzelmeimmel…
Részletesebb értékelést majd később írok. Most kell egy kis idő. :'/
Azt már most kijelenthetem, hogy nálam ez ebben a pillanatban elnyerte az év játéka díjat! <3 </3
(2022.07.30.)

molly_ 
Stray (2022)

Stray (2022) videójáték

Nem jellemző rám spoiler, de én a játék végén szó szerint bőgtem. BŐGTEM.
Minden szempontból imádtam, egyetlen hibája, hogy rövid.
Ja, és a macskámnak is tetszett.

Nerarosa 
Stray (2022)

Stray (2022) videójáték

Bár a cicák cukik, ez a nyomasztó cyberváros nem az én ízlésemnek megfelelő, de ez egyéni preferencia kérdése. Egyébként kis kiadóhoz képest nagyon jól megcsinálták, és arra is szántak, hogy a ps5 kontroller adottságait kihasználják több helyen.
Elégedett vagyok a grafikával, a játékmenetet is szerettem (kicsit gondolkodós, kicsit ügyességi, nekem volt benne kis kihívás, de nem vészesen nehéz), a párbeszédekre viszont nem teljesen figyeltem, mert eleinte abszolút nem érdekelt a világ, de a végére azért kezdtem megszeretni. A vége spoiler


Hasonló játékok címkék alapján