Lifeless Planet (2014)

videójáték 16 2
Lifeless Planet: Premier Edition

Egy expedíció tagjaként egy életformában gazdag, zöld, kellemes bolygó felé tartasz – ami a számítások szerint talán lakható is. Ám a landolás veszélyesre sikeredett és mire magadra eszmélsz, egy kietlen, kopár vidéken találod magadat egyedül. A társaid sehol, az oxigéned fogyóban. A jelzett… [tovább]

Lifeless Planet: Premier Edition2015

Videók

angol
angol · német

Képek 12

SzereplőSzinkronhang
AstronautBob Carter
AelitaMarina Kalmykova
InterviewerMary Wells
Russian ScientistIgor Hochlowkin
Second Russian ScientistVadim Hohlovkin

Most játszik vele 1

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

LazaTom 
Lifeless Planet (2014)

Lifeless Planet (2014) videójáték

Baktat az asztronauta, baktat messzi el. Egy élettelen, idegen bolygón keresi a múltat és a kiutat.

Érdemes tudni, hogy a Lifeless Planet Kickstarter kampánnyal indult indie játék, és elsősorban egyszemélyes projekt. S ha jól láttam, akkor David Boardnak ez volt az első fejlesztése. Ezért én megengedőbb vagyok a programmal, a Metacritic 50 körüli átlaga kicsit szőrösszívű.

Röviden: sétaszimulátor. Hosszabban: sétaszimulátor platform (ebből több) és puzzle (ebből kevesebb) elemekkel. Itt bizony nem lesz semmi lövöldözés. Az ugri-bugriban segítségünkre lesz egy jetpack (lesznek szakaszok, amikor csak úgy szállunk!), a robotkar pedig a nagyon könnyű logikai feladványokat is segíti. Kutatnunk kell a pályákon, hogy mi történt a társainkkal és az itt élőkkel. Hátrahagyott feljegyzésekből csepegtetik az információkat, illetve a múltunkból felelevenített interjú részletekkel. Nem mondanám kiemelkedőnek a történetmesélés módját, de egy korrekt sztori lapul alatta, amit hidegháborús sci-fik ihlettek.

A pályákon ásványokat gyűjthetünk, aminek sok értelmét nem láttam, csak a naplóba kapunk egy bejegyzést róla. Biztos valami achievementhez kapcsolódik, de az epicnél és játékon belül nem volt ilyen. Lehet, steam exkluzív. Furcsa, a már említett naplóban nincs infó, hogy mennyi talált darabnál tartok, csak az interakciónál jelzi ki a képernyőn. Üsse kavics, azért megcsináltam. :-)

Ami tetszett: a remek hangulat, amit profi zenével és hangokkal sikerült fűszerezni. Egyes pályák, tájak tényleg gyönyörűek tudnak lenni az összhatást nézve. A történetben vannak érdekes részek, ötletek. Jetpacket minden felfedezős sci-fi játékba!

Ami nem: túl lineáris, a fejtörők kevesek és egyszerűek, igazi kihívást nem találtam benne, könnyen és rövid idő alatt végigjátszható. Ha nem kap el, akkor lehet, hogy unalmasnak fogod találni.

Összességében ez egy jó játék, de nem kiemelkedő. Kezdeti lépésnek viszont abszolút figyelemre méltó, és egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni.

2 hozzászólás
wirwil 
Lifeless Planet (2014)

Lifeless Planet (2014) videójáték

Egy nagyon kiváló független alkotás. A játékban nem kell mást csinálni, mint végighaladni az egyre hangulatosabb, de egyre furcsább tájakon. Ahogy halad előre a játék, úgy derül ki folyamatosan több minden a bolygó érdekességeiről. A játék mint egy örvény, magába szippant és elrepít a végéig, ahol… de ezt inkább nem írom le, érdemes végigmenni ezen a kis kalandon.

Szerencsére volt egy lelkes játékos és csinált hozzá magyar feliratot.


Hasonló játékok címkék alapján