Sindzse szeme (2011)

társasjáték 12 7
Játékidő: 60 perc · Játékosok száma: 2–6

Tradíció. Tudás. Taktika. A Himalája hófödte csúcsai közt, jeges szélben és hófúvásban, tudományos expedíció igyekszik Khangpa kolostora felé. A kutatók megbízója a titokzatos és bőkezű Mr. Thompson. Ám mintha átok ülne a vállalkozásukon: úgy tűnik, maguk a hegyek, az ártó tibeti szellemek… [tovább]

Sindzse szeme (2011)

Kedvencelte 2


Kiemelt értékelések

Gabriel6 
Sindzse szeme (2011)

Sindzse szeme (2011) társasjáték

Megjelenése után nem sokkal vettem meg ezt a játékot, mivel nagy rajongója vagyok az írónak, ez pedig az egyik legjobb könyve. Meg is volt már nekem egy példány, de ebben a társas dobozban is van egy. De sebaj, könyvből sosem elég. :)
Maga a játék mondhatni átlagos, amolyan dobok-lépek-kártyát húzok, szóval szinte csak a szerencsén múlik, hogy hogyan alakulnak a dolgok, nem sokat kell rajta agyalni. Leginkább talán a Gazdálkodj Okosan-hoz tudnám hasonlítani. Össze kell gyűjteni kellékeket, van pénz, lehet boltban vásárolni. Mezőkön is vannak szövegek, mind jelent valamit, jót, vagy rosszat. Szerencsekártyák vannak hozzá, de nekem úgy tűnik, mintha több lenne köztük a „lépj vissza, kimaradsz, add vissza, fizess…stb”, szóval inkább szerencsétlen kártyának lehetne nevezni. :) Az ember előre fél, mit húz. Aztán vannak tudáskártyák, ott egy kérdésre kell a 3 válasz közül kiválasztani a jót, és pénzt, vagy értéklapot lehet vele szerezni. Jó kis kérdések vannak, vegyes témákban. Jókat mosolygunk néhányon.
2 féle kocka van, egyszerre kell velük dobni. 0, 1, 2, 3, vagy 4 lépést lehet tenni, nincs gyorsabb haladás.
Szerintem elég hosszú a játékidő. Ha ketten játszunk vele, akkor is 1-1,5 óra. Ha többen, akkor lehet a többszöröse is, mire mindenki dob, lép, elvégzi, amit kell.


Hasonló játékok címkék alapján