Shadow of the Tomb Raider (2018)

videojáték 18 12

Videók

angol

Képek 4

SzereplőSzinkronhang
Lara Croft

Most játszik vele 2

Kedvencelte 7

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Amaranth 
Shadow of the Tomb Raider (2018)

Shadow of the Tomb Raider (2018) videojáték

„A survivor is born”, szólt a sorozat első játékának mottója. És ez szimpatikus, ez jó. Persze, hogy Lara élje túl, hiszen okos, kedves, jószándékú, szerethető. A túlélésben pedig nincs semmi negatív, főleg ha elmebeteg szektásokkal és démonokkal szemben csinálja az ember. Hiába kell csúnya dolgokat csinálnod a túlélésért, ha az ellenségeid ennyire szörnyűek, megőrzöd az erkölcsi szintedet.

Fast forward a Rise of the Tomb Raiderre, a második részre.
Bármennyire szeretném, itt már messze nem indokolható a szabályos tömeggyilkosság, amit a közelmúltban még szerethető, kedves, okos, jószándékú lány véghezvisz. A játék is érzi ezt, tétován tesz egy-két lépést a „Lara, te megőrültél?!” vonal felé a tükörszereplő, Jonah megjegyzéseinek segítségével, majd gyorsan vissza is táncol. Pedig itt Lara már magától veti magát ellenségek közé, tudván tudva, mire számíthat és hogy mit „kell” majd tennie a túlélésért. A túlélésből itt már hadjárat válik. És mint agresszor, Lara Croft szimpatikussága elvész.

A hatás a Shadowra érik be. Ez a lány egy terminátor, egy tömeggyilkos, egy baromállat rambó. Semmi olyan érték nem fedezhető fel benne, ami az ő túlélését indokolja az általa megtámadott és legyilkolt random Juarezekkel szemben. Még azt az érvet is gyengének tartom, hogy „dehát a Trinity ellen harcol” – miféle gonosztettet látunk a Trinity részéről, ami mutatja, hogy TÉNYLEG meg kell állítani őket? És amúgy is, az esetek többségében puszta helyben felbérelt, tudatlan Józsikákat kell legyilkolni, nem velejükig romlott és gonosz Trinity katonákat. Az agresszor karakteríve befejeződött – Lara egyszemélyes hadsereggé vált, egy unalmas, kétbites csajrambóvá, minden megfogható és értelmezhető cél nélkül. Ráadásul a narratíva is szétesik – a játék 90%-ában gőzöd nincs, miért vagy ott, ahol, és mi a célod éppen. A beígért világvége banális és kicsinyes, a főellenségnél karaktertelenebb csak a Tomb Raider film főellensége volt, még a harcok is igencsak lebutultak, az indián városban való mérhetetlenül unalmas és repetitív szaladgálást meg hagyjuk is. A sztori elcsesződött, a főszereplő elcsesződött, a játékmenet elcsesződött, semmi sem menti meg ezt a Tomb Raidert attól, hogy beteljesítse a Shadow of the Tomb Raider cím ígéretét: ez már csak az árnyéka.

Victorious 
Shadow of the Tomb Raider (2018)

Shadow of the Tomb Raider (2018) videojáték

Visszavan pár tomb de a főstoryt kijátszottam. Nem volt rossz storyja csak az a baj,hogy marha rövid. De egyszer végigjátszható, a többit jobban élveztem


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján