Mmm! (2015)

társasjáték 5 2
Játékidő: 15 perc · Játékosok száma: 1–6

Videók

magyar

Kiemelt értékelések

Hintafa 
Mmm! (2015)

Mmm! (2015) társasjáték

Gyereknek társast venni kicsit mindig ingoványos talaj. Egyfelől azért, mert ami tegnap még hatalmas kedvenc volt, könnyen előfordul, hogy az éjszaka leple alatt kiesik a pixisből. Másrészt -önző módon- fontos, hogy egy játék ne menjen totálisan a felnőtt agyára, és legalább egy icipicit szeressen vele játszani, főleg ha napjában hatszor előkerül. A Mmm! esetében pusztán a kíváncsiság hajtott (szerettem volna tudni, hogy mit tudnak az idei gyerekjáték kategória jelöltjeit) minden elvárás nélkül kezdtünk játszani. (Mindig így kellene csinálni.)

Az elsősorban az 5+ korosztálynak szóló, kooperatív gyüjtögetős játékában Egér Karesznak, a háziegérnek kell segítenünk a Kovács-család konyhapultjáról megszereni és elszállítani az ott sorakozó ételeket még azelőtt, hogy Kovácsék ádáz fekete macskája eljutna Karesz lakhelyére, a kamrába.

A játék szabályai egyszerűek, akár pár mondatban is összefoglalhatóak, ami ennél a korosztálynál nagy előny. Főleg, ha olyan gyerekkel játszunk, akinek még kevés tapasztalata van. Kevés dologra kell odafigyelni, így igazán kezdő játékos is hamar cselekvően tud részt vállalni. Arra is gondolt a szerző, hogy a játék kimenetelétől függetlenül pár mondatos értékelést írjon, hogy a gyerekek is el tudják helyezni a teljesítményüket. Még ha veszítettek is, ne kudarcként éljék meg, és ne keseredjenek el, inkább próbálkozzanak újra. Ez egy fontos mondat, ami szabályleírásokban ritkán hangzik el. Mindent elkövet, hogy a játék ne csak kihívás legyen, hanem örömteli élmény is.

Knizia jól eltalálta a korosztály igényeit: kevés szabály, érdekes, mégis izgalmas kihívás. Gondolkodtat miközben a kockáztatás/esélylatolgatást gyakoroljuk, bónuszként nincs rivalizálás, hiszen a játékkal küzdenek, nem egymással. A szabálymódosításokkal/nehezítésekkel nemcsak az öt, hanem akár kilenc évesek számára is érdekes kihívás. Játékélmény szempontjából is tartalmas, így akár a különböző korcsoportú, eltérő tapasztalattal és tudással rendelkező gyerekek is tudnak együttműködni.

Bővebben: http://hintafa.blog.hu/2016/07/01/reiner_knizia_-mmm

Laszlo_Molnar 
Mmm! (2015)

Mmm! (2015) társasjáték

Értékelés gyerekjátékként, főleg 5-6 éves kor fölött, 10 alatt. Amúgy felnőttként és egyedül is el-el lehet játszadozni vele, ötletes kis kockajáték.


Hasonló játékok címkék alapján