Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (2014)

videojáték 18 5

Hideo Kojima legendás lopakodós-akciójáték sorozata új állomásához érkezik a Metal Gear Solid V: Ground Zeroes személyében, amely nem csak prológusként szolgál a Metal Gear Solid V: Phantom Pain című új epizódhoz, hanem egyfajta hídként is a régi és az új részek között. Kísérd el Snake-et egy… [tovább]

Videók

Képek 2

Hirdetés

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Evione 
Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (2014)

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (2014) videojáték

Első Metal Gear játék, amivel játszottam, ami, ha belegondolok kész művészet, egy ilyen régóta futó játéksorozatot így elkerülni. Na mindegy, a lényeg, hogy végül csak eljutottam ide. Megmondom őszintén a stealth játékokat nem igazán szeretem. Ennek nagyon egyszerű oka van: a türelem és én nem vagyunk barátok. :D Viszont egyre több olyan játékkal játszom, amelyikben előfordul a stealth játékelem, még ha nem is teljesen arra épít, és az igazság az, hogy egyre jobb is vagyok benne (gondolom én :D). Így elérkezettnek láttam az időt a Metal Gear Solid V-hoz, ami egyébként a Definitive Experience formában várakozott rám PS4-en tavaly ősz óta, és piszkálta a fantáziámat.
A Ground Zeros elején bizony akadtak számomra döccenők. Egyrészt az irányítás szerintem fura, nehezen is állt a kezemre. Másrészt az NPC-k egy egész leheletnyit butácskák, mármint nagyon ügyesen keresgéltek utánam, ha arról volt szó, viszont többször is bejelentették egy-egy társuk halálát. Konkrétan az történt, hogy rögtön a játék elején tűzharcba bonyolódtam (a türelmem, ugye :D) és leszedtem pár ellent, akik aztán szanaszét hevertek, de nem tudtam őket még elrejteni, mert miután lecsitultak a kedélyek, az egyik őr a toronyban észrevett valami gyanúsat. A valami gyanús az általam leszedett néhány katona volt. Az őr bejelentette rádión, szóltak neki, hogy most nem tudnak erősítést küldeni, nézze meg egymaga. Az őr lekászálódott a toronyból, odament az elhunytakhoz és bejelentette, hogy azok bizony a bázis katonái. Ezután alert stb. Nyilván engem nem találtak meg, így utasították az őrt, hogy menjen vissza a helyére. Az őr visszament, de ahogy visszaért megint meglátta a toronyból a „valami gyanúsat”, aztán az egész lejátszódott megint, és megint. Kénytelen voltam elaltatni, pedig pont nem zavart volna semmi vizet, ha nincs gond a rövidtávú memóriájával szegénynek.
De kb. ennyi is az összes negatívum, ugyanis ez a rövidke kis játék fantasztikus!
Mint kiderült teljesen feleslegesen aggódtam amiatt, hogy a sztoriból nem fogok egy büdös szót sem érteni, ugyanis a menüben van egy „Backstory” menüpont, ahol szépen elmagyaráznak mindent, hogy ki-kicsoda és miért. Gondolom ez nem csak az új játékosoknak hasznos, hanem azoknak is, akik belezavarodtak az idővonalba. Sikerült is ügyesen felzárkóztatniuk és különben hiába rövid ez a játék, nagyon érdekes sztorija van, ami pillanatok alatt berántott, és örülök, hogy nekem nem kell a folytatásra várnom, hanem rögtön elkezdhetem a Phantom Paint. :)

Traclon 
Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (2014)

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (2014) videojáték

Ennyi…?!
Komolyan ENNYI?!?
Kb. erre bírtam gondolni, amikor nagyjából 3-4 órányi játék után végignéztem az „átvezető” (legalábbis akkor még azt hittem, de hamar kiderült, hogy inkább lezáró) videót, és elkezdett felkúszni a végefőcím stáblistája… komolyan azt hittem, hogy ez a 3-4 órányi küldetés – spoiler – a bevezető jelenet volt, és majd most indul az igazi playa – de nem! Ez tényleg ennyi volt! Képesek voltak kiadni egy játékot, amelybe ennyi akciót és sztorit pakoltak bele… (még szerencse, hogy használtan, alig 3000 Ft-ét jutottam hozzá, mert ha ennél többet adtam volna érte, akkor most igencsak fájna a gyomorsavam)
Oké, hogy ez csak előzmény-játék, és oké, hogy az első végigjátszás után ugyanazzal a bázissal elérhetővé válnak további küldetések más feladatokkal (van pl. olyan, amikor a bázis légvédelmi gépágyúit kell kiiktatni), de ez így akkor is kevés.
A látványvilág teljesen megállja a helyét (bár ez már a második-harmadik epizód óta így van – jut eszembe, igazán kiadhatnának egy remake-et a Metal Gear Solid-ból is!), a játékmenet is rendben van, tetszettek az apró finomítások is, de nagyjából minimum tízszer ilyen hosszúnak kellene lennie ahhoz, hogy teljes értékű játéknak lehessen nevezni…

Master_Miller 
Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (2014)

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (2014) videojáték

Nagyon bejött az új játékmenet, jól állt a szabad megközelítés a lopakodásnak. A sztori szépen folytatja a Peace Walkert, de ez csak egy apró falat az utolsó felvonás előtt…


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján