Egerek és Varázslók (2012)

társasjáték 7 3
Mice and Mystics
Játékidő: 90 perc · Játékosok száma: 1–4

Valami gonosz fenyegeti a királyságot… de a hős egerek fegyvert ragadnak, és szembeszállnak vele! Az Egerek és varázslók gyönyörű társasjátékkaland szuperül kidolgozott figurákkal. A játékosok egy fantasztikus mese főszereplőiként vállt vállnak vetve küzdenek és haladnak kalandról kalandra. Nem… [tovább]

Képek 4

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Sárga_Bábu 
Egerek és Varázslók (2012)

Egerek és Varázslók (2012) társasjáték

Namost…
Amikor felnőtt fejjel azon kapom magam, hogy elmélyülten, egyedül, önszántamból játszom egy olyan társasjátékkal, aminek lényegi alapja egy egerekről szóló mesekönyv… nos, azon a ponton azért úgy érzem, nem árt rákérdezni, hogy akkor ez most rendben van-e így.
Aztán végül arra a következtetésre jutok, hogy de még mennyire! Mert mindössze annyi különbséget látok ezen társasjáték és a puzzle, sudoku, keresztrejtvény, passziánsz, videojáték között, hogy ez egy fokkal leplezetlenebbül varázsolja vissza egy-két órára gyerekké a játékost. Márpedig szerintem a legtöbb pszichológus egyetértene velem abban, hogy a gyermeki énünket megélni kifejezetten egészséges (mindennek vannak határai persze). Nem is tudom, ki mondta, hogy a játék a lélek természetes állapota, de nagyon igaza volt.
Az egerek és varázslók kisgyerekkorunk esti meséinek világára nyit nekünk egy kaput, és visz oda vissza minket. Hozzáteszem, nagyon jól csinálja. Olyan remekül tudja megteremteni a hangulatot, hogy instant a történet szereplőinek bőrében éreztem magam.
Gyakorlatilag végig annyi a dolgunk, hogy dobálunk a kockákkal, de ez egy kicsit sem tette számomra egyhangúvá a játékélményt. Nem gondoltam volna, hogy a Ki nevet a végén?-ből, meg a Rizikóból ismerős „dobok-lépek-szívok”-mechanizmus szinte egyeduralkodó használatát ennyire tartalmassá, élvezetessé tudja tenni egy játék. Azt hittem, ez a mechanizmus már idejétmúlt, de ez a játék bebizonyította nekem, hogy mégsem. Ahogy azt is bebizonyította, mégpedig a lehető legprovokatívabban, hogy társasjátékozás minden életkorhoz passzol.

2 hozzászólás

Hasonló játékok címkék alapján