Korinthosz (2019)

társasjáték 8 5
Corinth
Játékidő: 25 perc · Játékosok száma: 2–4

Korintosz kikötőjébe napról napra érkeznek a jobbnál jobb áruk, és a játékosok sorban válogathatnak belőlük, ezzel megtöltve tollal saját pontozólapjaikat!

Ebben a gurítsd-és-írd (roll & write) játékban a játékosok kupecek bőrébe bújva hat különböző áruból próbálják a legjobbat… [tovább]

Videók

magyar
Hirdetés

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Morpheus 
Korinthosz (2019)

Korinthosz (2019) társasjáték

Mondhatni nem ragadott meg túlságosan. Ettől sokkal jobb kockákra épülő játékokkal játszottam. Egynek elmegy, de nem igazán fogom szorgalmazni ezt a játékot.

ncsn87 
Korinthosz (2019)

Korinthosz (2019) társasjáték

Alapból szeretem a “roll and write” típusú játékokat, szóval engem ez is megvettem. Talán ez az egyik legkönnyedebb, amit a témában próbáltam. De tetszett, lekötött, lehet itt is taktikázni.
Határozottan listára került. :)

Hintafa 
Korinthosz (2019)

Korinthosz (2019) társasjáték

A dobozt kézbe véve, méretei alapján beugrott a Köszöntünk…álmaid városában!, kibontva pedig kiderült, hogy a hasonlóság a centiken jóval túlmutat. Mindkettő a mostanság nagyon népszerű kockadobós-felírós játékok sorába tartozik, viszont a Korinthoszban egy picivel egyszerűbb kereskedni, mint városi lakóparkot gründolni.

Sok újdonságot nem hozott magával a Korinthosz, viszont értékeltem a nagyon jól körülhatárolható, könnyen meghatározható célokat, amikért küzdenünk kell. A szerencse ellensúlyozását, vagy a játékosok preferenciáinak kialakítását nagyon jól begyakoroltatja. Rövid magyarázat után hamar lehet jól játszani, akár több menetet is egymás után. Gyors játékideje is könnyedén beilleszthető az elfoglalt családi napokba. Nem a legizgalmasabb DoW játék (nekem az jelen állás szerint a SmallWorld), de nem is ezt vártam.

Aki nem ismerős az ilyen stílusú játékok között, szereti a kereskedős témát és egy gyorsan pörgő játékra vágyik, annak érdemes kipróbálnia, különösen akkor ha preferálja az élénkebb, színesebb illusztrációkat.
Bővebben: https://hintafa.blog.hu/2019/08/14/korinthosz_773


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján