Korinthosz (2019)

társasjáték 8 10
Corinth
Játékidő: 25 perc · Játékosok száma: 2–4

Korintosz kikötőjébe napról napra érkeznek a jobbnál jobb áruk, és a játékosok sorban válogathatnak belőlük, ezzel megtöltve tollal saját pontozólapjaikat!

Ebben a gurítsd-és-írd (roll & write) játékban a játékosok kupecek bőrébe bújva hat különböző áruból próbálják a legjobbat… [tovább]

Videók

magyar
magyar

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Molymacska 
Korinthosz (2019)

Korinthosz (2019) társasjáték

Ezt a játékot azért vettem meg, mert akciós volt, és mert annyira szeretem a roll&write játékokat, hogy mindenképpen ki akartam próbálni.
Ez a játék talán annyiban más, mint más hasonló játék, hogy itt először egy közös kínálatra rakjuk fel (dobott értékek szerint) a kockákat, és nem az érték, hanem a kocka mennyisége lesz elsődlegesen a lényeg.
Szerintem elsőre is már nagyon jól érthető játék, de egyértelműen látszik, hogy jól, jó taktikákkal, erőforrásokat megfelelően kihasználbva igazából idő kérdése játszani. Mert bár érthető a szabály, azért mégis jól játszani picit nehezebb, mert ügyesen kell ritmizálni a játékot, mit veszel fel, mit hagysz a másiknak, mi az, amit megkapsz és ezt ki tudod e használni teljesen (párom az összes játékban kecskenagyhatalom volt pl).
A tematika (kereskedések) jól áll neki, nagyon tetszik, hogy illeszkedik a játék erre a témára, és jól át is adja azt. Az illusztráció ehhez hasonlatos, szép, színes, kellemes rénézni. Nagyon tetszik a színes lapok, hogy nem spórolták ezt ki belőle, illetve nagyon tetszik az insert, ami pont megfelelő mérető, és könnyíti a játék előszedését/elrakását. (külön érdekes a játékszabály is, vicces, és többször előkerül benne az összes kockával ugyanazt dobod probléma is)
Nekem nagyon pozitív csalódás ez a játék, ad annyi újat, hogy kellemes játszani vele, és ad annyi megszokottat, hogy komfortos számomra. Kedvenc esti játékunk lett, amit csak úgy elalvás előtt eldobálgatunk.

Morpheus 
Korinthosz (2019)

Korinthosz (2019) társasjáték

Mondhatni nem ragadott meg túlságosan. Ettől sokkal jobb kockákra épülő játékokkal játszottam. Egynek elmegy, de nem igazán fogom szorgalmazni ezt a játékot.

ncsn87 
Korinthosz (2019)

Korinthosz (2019) társasjáték

Alapból szeretem a “roll and write” típusú játékokat, szóval engem ez is megvettem. Talán ez az egyik legkönnyedebb, amit a témában próbáltam. De tetszett, lekötött, lehet itt is taktikázni.
Határozottan listára került. :)

Hintafa 
Korinthosz (2019)

Korinthosz (2019) társasjáték

A dobozt kézbe véve, méretei alapján beugrott a Köszöntünk…álmaid városában!, kibontva pedig kiderült, hogy a hasonlóság a centiken jóval túlmutat. Mindkettő a mostanság nagyon népszerű kockadobós-felírós játékok sorába tartozik, viszont a Korinthoszban egy picivel egyszerűbb kereskedni, mint városi lakóparkot gründolni.

Sok újdonságot nem hozott magával a Korinthosz, viszont értékeltem a nagyon jól körülhatárolható, könnyen meghatározható célokat, amikért küzdenünk kell. A szerencse ellensúlyozását, vagy a játékosok preferenciáinak kialakítását nagyon jól begyakoroltatja. Rövid magyarázat után hamar lehet jól játszani, akár több menetet is egymás után. Gyors játékideje is könnyedén beilleszthető az elfoglalt családi napokba. Nem a legizgalmasabb DoW játék (nekem az jelen állás szerint a SmallWorld), de nem is ezt vártam.

Aki nem ismerős az ilyen stílusú játékok között, szereti a kereskedős témát és egy gyorsan pörgő játékra vágyik, annak érdemes kipróbálnia, különösen akkor ha preferálja az élénkebb, színesebb illusztrációkat.
Bővebben: https://hintafa.blog.hu/2019/08/14/korinthosz_773


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján