Ethnos (2017) társasjáték 14 2

Játékidő: 45 perc · Játékosok száma: 2–6

Ethnos távoli földjére új kor virrad. A letűnt kor hamvai borítják az elhagyatott Hat Királyságot, és a tizenkét törzs szétszéledt a szélrózsa minden irányába.

Eljött az idő, hogy egy okos vezér erős szövetségbe kovácsolja őket, felhasználva minden törzs egyedi adottságait, hogy uralma… [tovább]

Hirdetés
Ethnos (2017)

Más készítők
Paolo Mori

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Laszlo_Molnar 
Ethnos (2017)

Ethnos (2017) társasjáték

A borító ne tévesszen meg senkit – nagyon félrevezető. Bár John Howe, a Gyűrűk Ura talán első számú illusztrátora (igen, az ő munkáit használta Peter Jackson is a filmjéhez) remek művész, a zombis-csontvázas háborúzás képe egyáltalán nem illik ehhez a kifejezetten családi jellegű (még ha annál valamivel több stratégiát is igénylő) játékhoz. Nagy újrajátszhatóság (12 fajból minden játékban csak 5 vagy 6 vesz részt), változatos játszmák. A cél egyrészt az adott faj kártyáiból sokat érő készletek összegyűjtése, másrészt ennek révén a végtelenül egyszerű térképen erőfölény szerzése; a játék végi pont ennek a kettőnek az együtteséből származik. Mindehhez egy erős „push your luck” kártyagyűjtős mechanizmus társul, ami rendesen ad szerencsefaktort is a játékhoz, de ez nem baj, a játszmák pörgősek, és akár jöhet is a visszavágó!


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján