Erica (2019)

videojáték 8

Erica bőrébe bújhatsz, akit az apja meggyilkolásáról szóló rémálmok gyötörnek. A nyomasztó gyerekkori események hátborzongató új nyomok felbukkanásával ismét felelevenítődnek.

Videók

angol
SzereplőSzinkronhang
Erica MasonHolly Earl
Lucien FlowersTerence Maynard
Chief Insp. David CaulkerIan Pirie
Sgt. Duncan BlakeDuncan Casey
Tobi NeumannChelsea Edge
Hirdetés

Most játszik vele 2

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

István_Bene 
Erica (2019)

Erica (2019) videojáték

A történet egy rejtélyekkel teli misztikus thriller. Van még mit rajta csiszolni, de alapvetően jó úton halad. A legnagyobb erőssége a képi megvalósítás és a lebilincselő hangulat ami tökéletes összhangban van a zenéjével, külön kiemelve a gramofonból halható depresszív dalt. Az események végig kétségek között tartottak, sose tudhattam kiben bízhatok, és még a végén sem voltam egészem biztos benne, hogy jól döntöttem e. Erősen újrajátszást igényel, hiszen többféle irányba elmozdítható a végkifejlet. Állítólag a szereplőket szándékait nem tudjuk befolyásolni, csak a reakcióikat, de még mindig nem tudom eldönteni melyik szereplőnek milyen szándékai voltak irányunkba.

A playlink-es játékvezérléshez én telefont használtam, de controllerrel is megy, talán csak egy kicsit nehézkesebb. Amikor választanunk kellett egy-egy esemény, vagy párbeszéd közben tényleg olyan mintha Erica elméjéből jönnének a gondolatok. A kamerát ügyesen kezelik, szerintem a vágások is illenek ebbe a világba. A színészi játék sem hagy maga után kivetnivalót, senki sem Oscar esélyes, de itt nem is ez a lényeg. Valahol negatívumként olvastam, hogy nem igazán tudnak egyszerre két embernél többet egy snitten megjeleníteni, de szerintem ez éppen, hogy tudatos és a hangulatfokozást hivatott erősíteni. A casting nagyon eltalált, az Ericát alakító színésznő hitelesen adja elő a zavarodott személyiséget, tényleg elhisszük, hogy ez megtörténhetett vele a múltban és szeretnénk rajta segíteni, megvédeni, oltalmazni őt. A férfi játékos mindeközben egy kicsit talán bele is esik a karakterbe. A mellékszereplők egytől egyig gyanúsak, de úgy ahogy mondom. Amikor egy kicsit azt hinnéd valakiben megbízhatsz, a következő percben a teljes bizonytalanságba sodródsz.

Hasonló történettel és hasonló megoldásokkal készült a Hidden Agenda. Bár az kicsit összetettebb, de a második újrajátszásnál már untam ugyanazokat a párbeszédeket és jeleneteket végighallgatni. A playlink megoldásokat is érdekesebbnek találtam az Ericában.

Nekem összességében nagyon tetszett, a rövidségével nem vagyok kibékülve, de ezt el kell fogadni egy ilyen játéknál és most a tavaszi akcióban egy mozijegy áráért szerintem teljesen megéri.
Igazából ez egy interaktív film, ahol nem csak passzív nézője lehetsz az eseményeknek, hanem te alakíthatod azt. Nagyon örülök, hogy még vannak fejlesztők akik időt és energiát fektetnek ebbe a régi zsánerbe és látnak benne potenciált. Remélem nem merül feledésbe ez a műfaj és idővel kiforrja magát, hogy a jövőben még összetettebb, még igényesebb történeteknek lehessünk a részesei.

BeL1eVe 
Erica (2019)

Erica (2019) videojáték

Szórakoztató kis interaktív thriller. Nyilván messze nem egy QD kaliberű cím, de a Hidden Agendához hasonlóan arra a 1,5-2 órára bőven le tudott kötni. Külön tetszett benne az, hogy nincs renderelve, engine-elve szinte semmi, hanem az élő, igazi szereplőket látod. Mondjuk talán emiatt ki is ütközik a kissé amatőr színészi játék, de kísérleti próbálkozásnak egész jó.


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján