Dragon's Dogma: Dark Arisen (2016)

videojáték 4
Dragon's Dogma: Dark Arisen (2016)

Fejlesztő
Capcom

Kiadó
Capcom

Platformok
PlayStation 4
Windows

Most játszik vele 1

Kedvencelte 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Kiskakukk 
Dragon's Dogma: Dark Arisen (2016)

Dragon's Dogma: Dark Arisen (2016) videojáték

Jó játék, bár a történet végkimenetele kissé idétlen (és roppant lehangoló…).

A karakterkészítés nagyon tetszik, mindent…MINDENT lehet variálni.
A harcrendszer is klassz.

Kétszer játszottam végig, elsőre sorcerer karakterrel. A kisebb, mezei ellenségekkel sokszor megszívtam, de a boss harcokban nagyon jó ez a kaszt.

Másodszorra mystic knight karakterrel mentem, nos… A mezei ellenségeken úgy mentem át, mint kés a vajon. A nagyobb dögöket is hamar lecsaptam (trollok, küklopszok, kiméra). Némelyik boss harc is nevetségesen egyszerű volt. Viszont az a nyomorult sárkány a végén kész már némi trükközést igényelt… (Szerencsére vittem magammal a warrior pawn mellé két sorcerer-t is, a forgószeles támadással hamar elintézték őfelségét. :D)

Koffi 
Dragon's Dogma: Dark Arisen (2016)

Dragon's Dogma: Dark Arisen (2016) videojáték

Hiába sorolom kedvenc játékaim közé, nem tudok maximális értékelést adni neki. Ennek oka a következő:
– véleményem szerint borzasztó a port
Ezt mondjuk már megszokhattuk sajnos a Capcomtól. Hiába az autolock, ha támadás közben minimálisan megmozdul az egér, akkor hajlamos átváltani egy másik ellenfélre, így a támadás nagy része „kárba megy”. Az irányítással is vannak gondok néha. Az optimalizálás pedig szintén nem… optimális. Furcsa dolog, hogy több gépen (beleértve az enyémet is) sokkal nagobb fps-sel megy a játék, ha az anizotropikus szűrést felveszi az ember alacsonyról 8x vagy 16x-ra. Milyen logika alapján? :D Viszont hiába van meg a szükséges rendszerkövetelmény, így is rengetegszer tapasztalok fps drop-ot, főleg mágikus támadások használata során, de akár sima futás közben is. És a fórumokot elnézve sokan ezzel küzdünk, ami rengeteget ront a játékélményen.
JAV: és ez teljesen független a felbontás nagyságától, vagy a beállított textúraminőségtől. Ugyan úgy bekövetkezik high és low beállításoknál is.
– nincs kraftolás
Hát milyen dolog ez? Még a Skyrim féle gagyi verzió sem. Semmi. Fejleszteni tudsz, de készíteni nem. Ez nálam sajnos óriási mínusz. :(

De beszéljünk a pozitívumokról is.
A karakterkészítés nagyon alapos. A főszereplő (és hűséges társa!) hangját is megszabhatjuk, sőt: a magasságát és testsúlyát is! No engem ezzel a funkcióval megvettek kilóra, hiszen 150 cm-es hölgyeményként, aki ráadásul szinte mindig magáról mintázza a karaktereit, igen csak lelombozó volt folyamatosan a ~170 cm magas modellek kényszerű használata. Az pedig pláne plusz, hogy a társunkat is épp olyan részletbemenően megszerkeszthetjük, mint főszereplőnket.
Másik dolog, ami miatt felfigyeltem a játékra, az a sárkány, ill. a történet. Úgy érzem, kissé hamar lett vége a fő sztoriszálnak, illetve a végső megoldás furcsa, de megvan a maga szépsége.

Azt még hozzátenném, hogy vannak túlságosan is „overpowered” támadások a játékban. Nem nevezem nevén, de az egyik képesség kb. 5 percesre rövidítette a végső boss-harcot…. furcsa.

Összességében tényleg egy szép játék, melynek története néha kissé monoton, de azért érdekes, egyedi. Élveztem játszani vele, kivéve amikor éppen 1 fps-sel szenvedtem.


Hasonló játékok címkék alapján