Darksiders (2010)

videojáték 16 8

A Háborút, az Apokalipszis első lovasát, miután a gonosz erői által félrevezetve idejekorán hozta el a világvégét, azzal vádolják, hogy megszegve az ősi törvényt, háborút szított Menny és Pokol között. A mészárlásban, mely ezt követte, a démoni erők legyőzték a menny seregeit, és… [tovább]

Darksiders: Warmastered Edition2016

Videók

Hirdetés

Most játszik vele 3

Kedvencelte 2

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Master_Miller 
Darksiders (2010)

Darksiders (2010) videojáték

Ki ne élvezné, ha az Ocarina of Time-ot Arthassal játszhatná végig, egy érdekes sztorival nyakonöntve? Mindezt egy poszt-apokaliptikus világban? Simán király volt. Ráadásul, hányattatott sorsa ellenére, azóta sorozattá nőtte ki magát a Darksiders, minden nehézség ellenére sikeresen utat tört és most már úgy néz ki révbe ér és végigviszi a történetet, szóval hajrá!

Irasalgor 
Darksiders (2010)

Darksiders (2010) videojáték

Összességében, a Daksiders 2010-ben tudta hozni mindazt, ami miatt több mint egy millió példányt el tudtak belőle adni: vérgőzös, egyszerű játékmenetet, amelyben a kaszaboláson volt a lényeg, mindezt megfejelve egy kellően egyedi, és érdekes narratívával, amelyhez kellemes audiovizuális megvalósítás párosult. Hat év múlva azonban a játékipar akkorát fejlődött, hogy a szinte változtatás nélkül kiadott játékban a narratívában rejlő lehetőségek már kiaknázatlanok, a látvány elavult, a játékmechanikára pedig a csupasz jelző a legjobb – míg a zene még mindig megállja a helyét. Aki kíváncsi a 2010-es évek játékaira, de nem tudta azt megfelelő számítógép hiányában kipróbálni, azok számára hiánypótló lehet ez a kiadás, de az elvárásaikat viszont tekerjék lentebb, mert sajnos a mai minőségi mércét már nem tudja megugrani a Darksiders.

Értékelés: 60%

Narratíva: 55
Grafika: 60*
Zene: 75
Játékmenet: 50

*: A grafikai pont itt a feljavított verzió minőségére szól leginkább, nem pedig a 2016-os trendekhez viszonyul

Altarus 
Darksiders (2010)

Darksiders (2010) videojáték

„És előjőve egy másik, veres ló, és a ki azon üle, megadaték annak, hogy a békességet elvegye a földről, és hogy az emberek egymást öljék; és adaték annak egy nagy kard.”

A Darksiders egy egész kellemes hack 'n slash akciójáték, melyben az Apokalipszis 4 lovasa közül Háború a főszereplő. A történet szerint hősünk azt hiszi, hogy feltörték a pecséteket és eljött az Apokalipszis. De nem így történt. Háborút átverték és az ő nyakába kenik az egész balhét, de kap egy esélyt, hogy tisztázza a nevét. Röviden ennyi. A játékmenet a szokásos külső nézetes hack 'n slash móka. Megyünk, ölünk, kisebb logikai meg ügyességi részeket oldunk meg, majd megyünk és ölünk tovább. A grafikát szépnek nem mondanám, de csúnyának se. A hangok és irányitás is rendben van, csak azok a fránya bugok ne lennének. Ha szereted a műfajt, akkor kihagyhatatlan mű.


Folytatása

Darksiders II (2012) videojáték

Összehasonlítás

Darksiders


Hasonló játékok címkék alapján