Crime Writers

társasjáték 14 4
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 2–10

Egyedi látványvilágú, hangulatos krimijáték, amelyben a játékosok alkotó képzelete és a rejtélymegoldás izgalma találkozik. Igazi partyjáték nagyobb társaságoknak, de akár kettesben is játszható.
Minden játékos a húzott krimielemek (tettes, áldozat, helyszín, halálnem, indíték)… [tovább]

Képek 4

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Sárga_Bábu 
Crime Writers

Crime Writers társasjáték

A következő kártyákat sikerült húznom: politikus, önmagát, kiéheztetéssel, a hotelban, önvédelemből (!!!) ölte meg, és a másnapi újság címlapja: „A csatornában bukkantak rá a rejtély megoldására”. Ebből kellet írni egy értelmes történetet. Hát… nem lettem volna a helyemben… :)

Kreatív írás és bar-kochba. Még az egyébként magas elvárásaimhoz képest is nagyon szórakoztató volt számunkra az első játék vele. Kérdés persze, hogy mennyire marad élvezetes, ha máskor is előkerülnek az előző játékban húzott elemek, mert akkor már valószínűleg sokkal könnyebb lesz kitalálni. De azért szerintem elég sok kiváló játszma lehetősége benne rejlik ebben a kártyapakliban. Egyszerű de nagyszerű. A végén pedig ki lehet adni egy kriminovella-kötetet.

wzsuzsanna 
Crime Writers

Crime Writers társasjáték

(…)A dobozban különböző kártyapaklikat találunk az alábbi kategóriákban: tettes/áldozat, tetthely, halálnem, indíték. A négy pakliból mindenkinek összesen három kártyát kell húznia (a tettes/áldozatból lehet kettőt is egyszerre), ez lesz az alap, amire felfűzzük majd saját történetünket. Szükségünk lesz még íróeszközre és papírra, ahová az alábbi táblázatot is felvéshetjük magunknak a könnyebbség kedvéért:

KI? KIT? MIÉRT? HOL? HOGYAN?

A kihúzott három kategóriánkat felírhatjuk a megfelelő oszlopokba, és már kezdődhet is az alkotó folyamat, melynek keretében egy kerek, egész történetet kell kitalálnunk úgy, hogy mind az öt kérdésre választ adjunk benne.
Ha mindenki megírta a saját történetét (erre kb. 10-15 perc áll rendelkezésre), adnia kell neki egy frappáns, a többieknek valamennyit segítő címet, és kezdődhet is a kitalálósdi. Megmondom őszintén, én kicsit féltem a játék ezen részétől, nem tudtam elképzelni, hogy lehet kitalálni azt a sok hülyeséget, amit beleírtam a sztorimba, de higgye el mindenki, ki lehetett.:)
A kitalálás kicsit olyan, mint a barkochba játék, azzal a különbséggel, hogy itt az alábbi válaszokat adhatjuk: Igen, Is, Majdnem, Nem, Nem jellemző/Nem fontos. (Példa: A gyilkos valamilyen eszközt használt? Szabad téren történt a gyilkosság?) A hivatalos szabály szerint egy ember addig kérdezgethet, amíg a kérdéseire pozitív választ kap, ezután jön csak a következő játékos, mi ezen annyiban változtattunk, hogy bárki bármikor kérdezhetett, amikor eszébe jutott valami. A jó cím tényleg nagyon fontos, ugyanis segít abban, hogy a kezdetekkor kicsit orientálja a kérdéseket. Egy partinak akkor van vége, ha a találgatók mind az öt kérdésre megtudták a választ.
A játékot egyébként tizennégy éves kortól ajánlják, ennek tesztelése még várat magára, de azt gondolom, ebben a körben is nagy sikere lesz. (…)
bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2018/01/crime-writers-k…

Morn 
Crime Writers

Crime Writers társasjáték

Érdekes, jó kis játék, de túl hosszú. Kreatív, fejlesztésre nagyon alkalmas lehet. Sajnos az olyan személyeknek, mint én, akik szeretik hosszan kifejteni a dolgokat, nem igazán való.

3 hozzászólás
Mrs_F 
Crime Writers

Crime Writers társasjáték

Az alapötlet nagyon jó, tovább lehet gondolni, de nem feltétlenül van szükség a játékra, akár home made is el lehet készíteni azt a pár kártyát… sőt, még újakat kitalálni, hogy ne legyen egy idő után unalmas.


Hasonló játékok címkék alapján